Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HPV infekce

Gynekologie Klára 6.2.2019

Dobrý den,

Před 4 lety jsem byla na chirurgickém odstranění kondylomatu. Asi před 3 měsíci mě v té stejné oblasti (mezi močovým měchýřem a konečníkem) začalo nepříjemně svědit, trvalo to několik dnů. Kvasinky byly stěrem vyloučeny. Navštívila jsem tedy dermatovenerologa, který mi předepsal mast Belogent s tím, že bradavici nevidí a myslí si, že je pouze podrážděná sliznice/klasický ekzém.
Nyní je svědění intenzivnější a už několik týdnů oblast bolí, navíc k tomu i konečník. Při močení, ale i vyprazdňování pak mám i světlou krev na papíře (není jí moc, ale je to časté). Toto se mi dělo i před 4 lety, kdy jsem původně myslela, že mám hemoroidy a navštívila jsem gastroenterologa, který je vyloučil.
Až po chirurgickém odstranění se ukázalo, že se jednalo o kondyloma.

Bojím se tedy, že se stejný scénář opakuje, a že se nevyhnu x návštěvám u různých lékařů. Byla jsem nyní u soukromého gynekologa, který nejprve chce udělat bakteriální stěr, a poté "se uvidí". Prý se může jednat pouze o anální řasy, které se dají chirurgicky odstranit, jako bradavice se mu to nejeví.
To ale tvrdil i můj minulý gynekolog, mám tedy obavy, že čelím stejnému problému, tím pádem se bojím i o svého partnera.
Nevím, jak dlouho mohu čekat, svědění je opravdu úporné a omezuje mě v osobním i pracovním životě. V případě, že se o bradavici bude jednat, má smysl se ještě nechat očkovat proti HPV viru? Nebo je to něco, s čím se musím smířit, a snažit se posilovat imunitu?

Děkuji za odpověď

MUDr. Kristýna Jiříčková
Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Hezký den Kláro, díky za dotaz. Je mi velmi líto potíž, které prožíváte. Myslím si, že kdyby se jednalo skutečně tzv. anogenitální bradavičky, mělo by být v inkriminované oblasti něco vidět, typicky květákové vyvýšeniny, vřídky. Pokud tam nic takového nemá, není nutné, aby to byly skutečně tyto Condylomy, tak neztrácejte hlavu. Pro akutní svědění nyní, než se přijde na příčinu, doporučím namazat inkriminované místo Fenistil gelem, mohlo by to pomoci. Očkování je dobrý nápad, bohužel HPV virů je více než 100 typů, dnes existuje nová vakcína, která obsahuje 9 antigenů, tedy očkuje 9 typů těchto HPV virů, spíše bych řekla, že se jedná o pohlavně přenosnou infekci, když budete dodržovat pravidla bezpečného sexu, vždy používat kondom, mělo by to být dobré. S pozdravem, KJ.

Související dotazy

HPV infekce
Dobrý den, po 13 letech jsem se vyléčila z HPV infekce....
Infekce HPV
Dobry den chtel bych se zeptat jak se pozna ze nejsem...
HPV infekce
Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který...
HPV u mužů
Dobrý den, jak se léčí infekce HPV u mužů a jak dlouho...
HPV infekce
Dobry den, V unoru jsem po rocni prohlidce mela spatnou...
HPV infekce
Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aký čas po pohlavnom...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HPV High Risk

byDobrý den paní doktorko, před týdnem mi bylo zjištěno testem pozitivní výsledek...

HPV HR positivni

Dobrý večer , v prosinci 2014 me po preventivni prohlice byl nalezen HPV HR...

HPV infekce

Dobrý den! Před šesti lety jsem podstoupila konizaci děložního čípku - cin...

HPV infekce

Dobrý den. Asi před dvouma měsíci se mi na penisu udělali pusinky asi 4 v barvě...

HPV infekce

Dobrý den, před měsícem jsem si našla genitální bradavice. Paní doktorka mi...

HPV infekce

Dobrý den, existujou nějaké testy na genitální bradavice, aniž by ještě vypukli?...

HPV infekce

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat byla jsem na biopsii čípku byl mi zjištěn...

HPV infekce

Dobrý den,zajímalo by mne, jestli se můj muž nějakým testem může dozvědět,jestli...

Hpv infekce

Dobrý den pane doktore, Je mi 24 a před půl rokem mi byl poprvé zjištěn hpv...

HPV infekce

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o rady. Letos prvně v září mi na cytologii...

HPV infekce

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o pomoc , protože já i můj partner začínáme...

HPV infekce

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat,zda je možné, ze nalez HPV viru zcela vymizel....

HPV infekce

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať aký čas po pohlavnom styku je možné dať...

Hpv infekce

Dobrý den, mám nového přítele, který má virus HPV bradavici. Chci se zeptat,...

HPV infekce

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat, když má žena na děložním čípku HPV vir, jaká...

HPV infekce

Dobrý den, virus HPV jsem chytla od "kamaráda",který odjel do ciziny. Teď po...

HPV infekce

Dobry den, V unoru jsem po rocni prohlidce mela spatnou cytologii, v dubnu...

HPV infekce

Dobrý den, u partnerky byly nalezeny změny na děložním čípku (HPV). Byla na...

HPV infekce

Původní otázka: Dobrý den, před cca. dvěma měsíci u mě byla diagnostikována...

HPV infekce

Dobrý den, byla mi zjištěna HPV infekce, partnery nestřídám, ale podle toho...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolestivá bulka v okolí pochvy a na klitorisu


Bolest a otok ruky

Dobrý večer, mám otok vnější strany dlaně, ráno nemohu zkrčit prsty. Trvá cca...

Artroza III.-IV.stupně operace kolene

Dobrý den. Je mi 63let, mám artrozu v kolenou III. a III.-IV.st. Jeden ortoped...

Je možné takto otěhotnět?

Dobry den, s pritelem jsme se mazlili a on poté ejakuloval na me břicho. Trochu...

Mravenčení


Nemoc z povolání


Bolest mezihrudí

Dobrý den, jsem žena, je mi 22 let, nekuřák, alkohol nepiji, žádné medikamenty...

Vysazení léku Trittico; Prothazin místo Zolpidemu


Horké tváře a uši


Píchavá bolest mezi žebry

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, co by mohla značit píchavá bolest mezi...

Zvýšená hladina leukocytů v krvi


Norethisteron

Dobrý den, už asi 5 dní úžívám norethisteron zentiva a budu ho brát ještě...

Nespavost, strach, špatné dýchání

Dobrý den, chtěla bych znát váš názor na můj problém. Jsem ve 38 tt a již asi...

Boule nad zadkem

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, udělala se mi boule těsně nad zadkem a mezi...

Osypaný obličej a části těla

Dobrý večer,synovi se udělala nějaká nejspíše alergická vyráška která svědí,...

Leukocyty a bílkovina v moči, oteklá oční víčka

Dobrý den, v moči mi byly zjištěny četné leukocyty a bílkovina. Mám stále sucho...

Alergie na bílkovinu kravského mléka

Dobrý den, Dcera 18 měsíců má od miminka alergii na bílkovinu kravského mléka....

Doxybene a alkohol

Dobry den dostal jsem Antibiotika Doxybene 100mg mekke tobolky,proteze jsme...

Tlusté střevo - nadýmání?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat co by mohlo zapříčinit to, že v tlustém střevě...

Štípání sliznice při vstupu do pochvy a během pohlavního styku

Dobrý den, během pohlavního styku mne asi poslední týden štípe vstup do pochvy...

Reklama