Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HSIL

Gynekologie zuzana 12.12.2012

Dobrý den,pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení diagnózy u mé dcery, je jí 24 let a je v 6 měsíci těhotenství. Jinak se z ničím neléčí a neužívá žádné léky. Výsl. cytol - ASC-H,nelze vyloučit HSIL. S: bez potíží, PP+,VP neodt, nekrvácí USG 20 tý - norm.nález spec. pochva klidná, čípek hladký, nekrvácí per.vag : hrdlo sakr., tuhé, uzavř., děloha velik. grav.h. 25, normot., OP prav. 15-159 / min Zá : Grav.h. 25. Chorobné hrdlo děl. Na 10.1.2013 je objednaná do cytol. poradny gyn.- por. kliniky v Plzni. Pane doktore, prosím o jakou nemoc se může jednat? Nemůže ohrozit dceru nebo miminko? Nevadí, že jí objednali až za měsíc, ale dřív neměli termín? Aby jsme něco nezanedbali nebo nepřišli pozdě. Máme se obávat, že to bude něco vážného? Mohou jí třeba v případě něčeho závažného teď operovat či jinak léčit? Moc Vám děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Nemějte žádné obavy,plodu to nijak neublíží, v tomto případě záleží i na kolposkopickém nálezu, ale většinou se kontroluje v krátkém časovém odstup 3-4 měsíce, takže nic nezanedbáte ve valné většině případů se tyto změny v graviditě jen sledují a případné řešení - bude-li nutné, což není nikde řečeno, že k němu musí dojít se odloží po porodu, hlavně se zbytečně nestresujte
Příjemný den

Související dotazy

HSIL
Dobry den, vysledky z cytologie HSIL z 3.10. Jelikoz...
Hsil
Dobrý den. Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog...
HSIL
Dobrý den, moje gynekoložka mi sdělila, že je u...
Nález HSIL
Dobrý den, chci se zeptat, jakým způsobem probíhá konsiliární...
HSIL, konizace
Dobrý den, moje maminka teď byla na vyšetření kvůli...
Nález HSIL
Vážená paní doktorko, tento týden jsem byla doporučena...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hrudník

Dobrý den , chtěla bych se zeptat .. je mi 16 a dneska když jsem si šla lehnout...

Hrudník a kašel

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jeden můj problém. Jde o to, že při otáčení...

Hrudník, bolest,únava

Dobrý den, již delší dobu na sobě pozoruji, že mě bolí hrudník mezi prsama čili...

Hrutkovaní spermatu

dobrý den rad bych se zeptal zničeho nic mi začalo hrutkovatět jsou to takové...

Hřeb v kosti pažní

Dobrý den, jsem rok a 3 měsíce po fraktuře anatom. a chir. krčku humeru. V kosti...

Hřebík v patě

Před rokem jsem si do paty vrazila rezatý hřebík.Před třemi dny jsem začala...

Hřejivý pocit v nártu nohy

Dobrý den, přibližně měsíc se mi dostavuje několikrát denně takový hřejivý,...

HSCIL, imunita

Dobry vecer, Je mi 38 let, jedno dite. V rijnu mi z vysledku Cytologie vysel...

Hsil

Dobrý den. Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog při stěru děložního...

HSIL

Dobrý den, moje gynekoložka mi sdělila, že je u mě třeba provést konizaci...

HSIL

Dobry den, vysledky z cytologie HSIL z 3.10. Jelikoz jsem onkologicky pacient...

HSIL, konizace

Dobrý den, moje maminka teď byla na vyšetření kvůli HPV viru, dostala zprávu,...

HST a zlomenina patní kůstky


HSV


HSV


HSV


HSV


HSV 1,2


HSV a darování krve


HSV a darování krve


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Husté sperma

Chtel jsem se zeptat i kdyz je mi to trapne kdyz mam moc huste sperma je to...

Lupání v kyčlích

Dobrý den, je mi 18 let a před zhruba dvěma lety mi začalo lupat v kyčlích....

Bolest v bedrech, akutní hl. při chůzi, před usnutím

Dobrý den, prosím o vysvětlení příčiny mého problému a hl. nastínění možných...

Ureaplasmata, ATB

Dobrý den, loni v červnu jsem byla léčena tetracyklinem na Ureaplasma Urealyticum...

Tepová frekvence

Dobrý den, rád bych se zeptal na tepovou frekvenci. Je mi 40 let dvakrát týdně...

Trichomonias vaginalis

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda mohu mít nějaké následky do budoucna?...

Červené fľaky na žaludi

Dobrý deň, bol som už aj u kožného lekára aj u urológa robili my aj stery ale...

Azitromycin a alkohol


Deprese, úzkost, myšlenky na sebevraždu, nechuť k životu, marnost, bezcennost, bezvýznamnost, nespavost, migrény

Dobrý den, stydím se se svým problémem vyjít ven mezi cizí lidi. Mí blízcí...

Krev v moči

Dobrý den, Je mi 21 let a mám dotaz ohledně nálezu krve v moči - 1 křížek....

Zpoždění menstruace

Dobrý deň, ešte v auguste som mala pohlavný styk bez bariérovej antikoncepcie,...

Bolest břicha

Dobrý den, již delší dobu mě trápí bolesti břicha. Nicméně to začalo velkou...

CT

NEUROCHIRURGIE. Prosím o posouzení snímků z CT. Jedná se subjektivně o bolesti...

Extrakce, komplikace, délka hojení

Dobrý den, 1.10. mi lékař vytrhl zub (šestka), který měl asi půl roku ošetřené...

Vysoké ASLO

Dobrý den, začal jsem před nedávnem řešit vysoké ASLO (cca 800 - 1 100)....

Bolest žeber po pádu

Dobrý den, před měsícem jsem upadl na zem a při pádu jsem se napichl na vlastní...

Motání hlavy, komoce, úraz hlavy

Dobrý den, před 3 týdny jsem měla úraz na lyžích, vyražený dech - v nemocnici...

Detralex v první třetině těhotenství

Dobrý den paní doktorko, jsem nyní v devátém týdnu těhotenství a beru Detralex...

Nález na mandli

Dobrý den, prosím o posouzení, zda útvar na přiložených fotografiích je normální...

Výtok

Dobrý den! Chtěla bych se zeptat, už skoro týden mám narůžovělý, hustější...

Reklama