Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HSIL, konizace

Gynekologie Lucie 17.3.2017

Dobrý den, moje maminka teď byla na vyšetření kvůli HPV viru, dostala zprávu, které moc nerozumí. Pana doktora se nestihla pořádně zeptat, jelikož dostala spoustu papírů a byla v šoku. Na cytologii jí vyšlo HSIL +atypie žlázových buněk nespecifikováno. Ve zprávě má napsáno:
Subj:. zcela bez potíží, výtoky neguje bolesti nemá
Obj:. zevní genitál bez ložiskové patologie
InSpect:. Sliznice poševní klidná, čípek voluminozní bez makroskopické léze.
Kolpo:.ATZ II, E. Po aplikaci kyseliny octové na zadním pysku č.5-9 směrem endocervikálně se nachází sytý bílý epitel dlouhodobě perzistující,v niveu, na předním pysku 10-1 také sytější BE se středně dobou perzistencí-abnormální kolposkopický nález s předpokladem HSIL- Major changes, uzavřené reprodukční plány. Má indikovanou konizaci cílenou endocervikálně + abraze hrdla a dutiny děložní. Můžete nám prosím jednoduše vysvětlit, jak závažný nález má(může to být rakovina nebo jen přednádorové stavy?) Co přesně to obnáší a jaký zákrok ji čeká? Vezmou jí celou dělohu?
Moc děkuji.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý den, slečno Lucie. Velice mě mrzí, že mamince nebylo vše adekvátně vysvětleno. Kolpos...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Konizace čípku děložního
Dobry den,tento týden jsem objednána na konizaci delozniho...
Konizace čípku
Dobry den. Mam takovy dotaz. Casto se mi stava ze po...
HSIL
Dobry den, vysledky z cytologie HSIL z 3.10. Jelikoz...
HSIL
Dobrý den, moje gynekoložka mi sdělila, že je u...
Konizace čípku, HPV
Dobrý den, obracím se na Vás, protože bych ráda slyšela...
Hsil
Dobrý den. Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hrutkovaní spermatu

dobrý den rad bych se zeptal zničeho nic mi začalo hrutkovatět jsou to takové...

Hřeb v kosti pažní

Dobrý den, jsem rok a 3 měsíce po fraktuře anatom. a chir. krčku humeru. V kosti...

Hřebík v patě

Před rokem jsem si do paty vrazila rezatý hřebík.Před třemi dny jsem začala...

Hřejivý pocit v nártu nohy

Dobrý den, přibližně měsíc se mi dostavuje několikrát denně takový hřejivý,...

HSCIL, imunita

Dobry vecer, Je mi 38 let, jedno dite. V rijnu mi z vysledku Cytologie vysel...

Hsil

Dobrý den. Můj problém spočívá v tom, že mi můj gynekolog při stěru děložního...

HSIL

Dobrý den, moje gynekoložka mi sdělila, že je u mě třeba provést konizaci...

HSIL

Dobrý den,pane doktore. Chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení diagnózy u mé...

HSIL

Dobry den, vysledky z cytologie HSIL z 3.10. Jelikoz jsem onkologicky pacient...

HSIL a konizace

Dobry den, po opakovaném špatném cytologickém vyšetření ( Nejsem schopna blíže...

HST a zlomenina patní kůstky


HSV


HSV


HSV


HSV


HSV 1,2


HSV a darování krve


HSV a darování krve


HSV infekce


HSV v těhotenství
