Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

HSV v těhotenství

Infekce Zuzana 1.6.2013

Vážený pane doktore, chtěla bych se zeptat, jestli by pro vývoj plodu byla nebezpečná primoinfekce virem HSV 1 v 6tt? Před pár dny jsem odpoledne strávila se známou, při pozdravu mi dala pusu (na tvář), až po několika hodinách se zmínila, že pupínek, který má, je opar. Já si nejsem vědoma toho, že bych opar někdy měla. V přiměřeném fyzickém kontaktu jsem s tou známou byla, ale třeba ze skleničky jsem po ní určitě nepila, jídlo jsem od ní neochutnávala. Myslím, že na oparu měla strup. Ani nevím, jestli je v této fázi opar ještě infekční. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli považujete takový přenos infekce za možný a zda by to mohlo nějak ohrozit miminko? A ještě bych se chtěla zeptat, zda - pokud bych si pro jistotu nechala udělat odběr protilátek (na odběry půjdu zhruba 5 týdnů po tomto kontaktu), tak by z nich bylo poznat, zda by v případě pozitivního nálezu šlo o primoinfekci nebo již dříve prodělanou infekci. Moc se omlouvám za dlouhý dotaz, vím, že některé otázky možná ani nespadají do Vaší specializace, ale pokusila jsem se dotaz položit se vším, co mě zajímá. Předem moc děkuji za odpověď a přeji hezký den. Zuzana

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Vzhledem k tomu, že promořenost HSV v populaci je velmi vysoká, předpokládám, že ve vašem v...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

HSV
Dobrý den, včera sem psala k Vám do poradny dotaz ohledně...
HSV
Vážená paní doktorko, chtěla bych vás porosit o interpretaci...
HSV infekce
Dobrý den, mám dotaz ohledně vyšetření protilátek proti...
Aktivní HSV
Dobrý den,chtěla bych se zeptat,mam aktivní HSV IgM...
Výsledky laboratorního vyšetření na HSV
Dobrý deň, čo znamenajú výsledky z infektológie: porodila...
HSV
neovlivní tyto viry těhotenství?na interupci jsem byla...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HSIL, konizace

Dobrý den, moje maminka teď byla na vyšetření kvůli HPV viru, dostala zprávu,...

HST a zlomenina patní kůstky


HSV


HSV


HSV


HSV


HSV 1,2


HSV a darování krve


HSV a darování krve


HSV infekce


HSV-2

Dobrý den, můj dotaz se týká primoinfekce HSV-2. Je pravděpodobné, že bych...

HSV-2

Dobrý den, na podobný dotaz mi už odpovídala MUDr. Horáková, přesto by mě zajímal...

HSV-2 očkování

Dobry den. chci se zeptat zda je k dispozici vakcina proti HSV-2 a jaka je orientacni...

HSV-2 u kojence

Dobry den, mam jiz par let HSV-2, aktualne mam projev par dni, mam 4 mesicniho...

HSV,EBV,CMV

Dobrý den,po interupci mi zjistili kritické hodnoty těchto virů.Jak dlouhá je...

HT+dyslipidémie+ laboratoř

Dobry den,byla jsem na odběru krvehematologie -krev-blood krevní obraz ,vše...

Http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/bolest-kolen-cervena-kolena-atd-123738

Dobrý den Pane Doktore v předchozí zprávě jsem se Vás ptala na červená kolena...

Https://www.gynlink.cz/

Doplnění dotazu - Dobrý den, s kamarádkou jsme zkusili napsat o informace jedné...

Hu

Dobrý den, svou pubertu jsem strávila se sluchátky na uších, hlasitost samozřejmě...

Hubenost

Dobrý den. je mi 15 let a jsem hrozne hubený. Meřím asi 165-170 cm a vážím 48...