Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hubnutí a další potíže

Trávení Lucie 30.9.2017

Pěkný den, mám již 3 měsíce problém hubnutí(10kg) začlo to žaludkem nevolností a nočním pocením byla mi dělána gastroskopie posílám v přílohách výsledky...také sono břicha bez nálezu sono uzlin po těle bez nálezu jen na krku zvětšena mízní 2cm ale podle sona nic neoviklého.. ct břicha a malé pánve bez nálezu, rtg páteeře bez nálezu a hrudníku...potíže se žaludkem ustali ale trápí mě přetrvávající bolesti v pánvy a do nohou jako do kostí taky levé žebro a ruce taková bolest po těle....stále strácím na váze jím ale chut moc k jídlu neni...už se bojím co se děje kd\yž zatím nikde nic nenašly :( při došlapu začíná pobollívat holení kost....děsím se rakoviny kvůli tomu hunutí :( ještě mi doktorka nabídla při neustupujících bolestech mri mozku a krční páteeře...ukázalo by to něco víc? Viděli by na ct pánve metastázy nebo rakovinu kosti? co potom na rtg páteře. Prosím koukněte na celkovou zprávu co posílám od interní a prosím o radu o co by mohlo jít mockrát děkuji. A začalo mi křupat víc v kostech

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, laboratorní vyšetření je v normě. Pokud by se jednalo o nádor kostí, pak z RTG i CT se dají tyto patologické stavy diagnostikovat (rtg zachytí přítomnost nádoru, pomocí CT se nález upřesní).
Také - vzhledem k bolestem žeber, nohou - je zvažována i příčina muskuloskeletální (tj. bolesti od páteře). Neurologem byly uvolněny blokády hrudní páteře a sakroiliakálních kloubů.
Navrhované vyšetření (MR mozku a páteře) absolvujte.
V závěru zprávy se doporučují i léky na zmírnění úzkostí (Neurol) - zkoušela jste ho? Je zvažována i příčina psychická (bývá přítomna poměrně často a po léčbě antidepresivy se stav většinou upravuje- ale jen pozvolna během několika týdnů). Máte nasazeny i antidepresiva Elicea, dávka se dá ještě zvýšit na 10mg/den. Efekt těchto léků nastupuje po cca 4-6 týdnech, někdy i déle. Ev. bude potřeba navýšit dávku.
Problém bude jistě komplexní, Váš lékař postupuje dobře. Jste zaléčena dle zvažovaných příčin (neurologem, léky na žaludek, na lepší pohyblivost žaludku, na psychiku...). O dalším postupu se poraďte s Vaším lékařem, řeší věc dobře a komplexně a zná Vás, může se zeptat na doplňující otázky (já takovouto možnost nemám).
S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, prohlédla jsem si výsledky Vašich vyšetření a zprávu vaší ošetřující lékařky a musím říci, že se Vám velmi věnovali, domnívám se, že postupují tak, jak se má.
Rozumím tomu, že se obáváte vážných nemocí, hubnutí, nechutenství a nevůle opravdu někdy můžou být příznakem něčeho vážnějšího. Ve Vašem případě zatím žádná z dosavaních vyšetření pro Vás dosti uspokojivě neodhalila příčinu všech Vašich obtíží a to Vás jistě trápí. Bylo by vhodné si o výsledcích ještě komplexně s Vaší lékařkou promluvit, abyste se ujistila, že na nic závažného se nepřišlo.
Trávicí obtíže a problémy se žaludkem, jakož i počáteční hubnutí (ve zprávě se udává, že se obtížemi trápíte už od listopadu) můžete mít způsobené návratem tráveniny do jícnu a žluči do žaludku, na oboje se přišlo při gastroskopii. Léky, které na to užíváte, jsou správně zvolené a na tyto Vaše obtíže mohou pomoci velmi dobře.
Na bolesti v těle, kostech, pánvi jdete také správně. Je třeba věnovat se rehabilitačnímu cvičení, jak Vám doporučí Váš neurolog, obtíže se mohou zmírnit. Lék Elicea pomůže zbavit se úzkosti a strachu či smutku, které prožíváte, k psychickým projevům někdy také patřívají bolesti, nechutenství i hubnutí. Pokud by Vaše úzkost byla veliká, můžete si zkusit vzít Neurol, ale buďte opatrná, nesmí se užívat déle než 14 dní, protože je návykový.
Na navrhovanou magnetickou rezonanci jděte, abyste se ujistila, že je vše v pořádku i v této oblasti.
Samozřejmě existují i další vyšetření - laboratorně lze otestovat nádorové markery, lze podstoupit kolonoskopii (kvůli Vaší pozitivní rodinné anamnéze na ca střev), pokud by byly pochybnosti, existují i další zobrazovací metody včetně PET CT. Pokud jste ještě nebyla vyšetřena na gynekologii, můžete ještě absolvovat vyšetření tam.
Každopádně Vám ale doporučuji, abyste vše včetně svých obav svěřila své lékařce a důvěřovala tomu, že postupuje dobře.
Přeji vám brzké uzdravení.
S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Nadměrné hubnutí
Dobrý den chtěla bych se zeptat na podle mého názoru...
Hubnutí
Dobry den, je mi 27 let mam 3 deti pribrala jsem 30...
Hubnutí
Dobrý den ,je mi 13 let měřím 170 cm a vážím 49 kg....
Hubnutí
Dobrý den je mi 21let mam 47kg a merim 160...mam problem...
Hubnutí
Dobry den. Chci se zeptat je mi 25 let a už skoro 14...
Hubnutí
Dobrý den....Je mi skoro 14 let,měřím cca 160 cm a...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hubnutí

Dobry den lecim se momentalne na RA nabo SLE jeste nevedi presne co je to ale...

Hubnutí

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat zhubl sem cca 4 kila a vubec nevim proč napadlo...

Hubnutí

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať či je normálne ak som schudol 6kg behom mesiaca,...

Hubnutí

Trtím vkeklým zánětem průdušek, zhubla jsem 19 kg, potřebuji nabrat sílu, ale...

Hubnutí


Hubnutí

Dobrý den je mi 21let mam 47kg a merim 160...mam problem pribrat furt hubnu...

Hubnutí

Dobrý den, chci se Vás zeptat, co by měla moje přítelkyně udělat, aby zhubla...

Hubnutí

Dobrý den chtěla bych se zeptat jestli je normální když při přechodu na zdravější...

Hubnuti

Dobrý den, mám na Vás pane doktore takovou prosbu. Před dvěma lety ze svých...

Hubnutí a bolesti zad

Dobrý den,paní doktorko,mám problém se svou skoro dvanáctiletou dcerou. Začala...

Hubnutí a doplňky potravy

Dobrý den, Rád bych se zeptal na doplněk stravy Bioaktivní C.L.A. booster....

Hubnutí a menstruace

Dobrý den, je mi 21 let a tento měsíc jsem nedostala menstruaci, mám již...

Hubnutí a menstruace

Dobrý den, mám dotaz ohledně menstruace. Vždy jsem měla silnou menstruaci...

Hubnuti a menstruace

Dobry den.Je mi 14 let a merim 175 cm.od léta jsem zhubla na 45 kg.ted mi rodina...

Hubnutí a onemocnění štítné žlázy

Dobrý den,ráda bych se zeptala,jestli je normální hubnout při poruše štítné...

Hubnutí a porucha štítné žlázy

Dobrý den, je mi 25 let. Do 20 let jsem byla vždy štíhlá, přestože jsem nesportovala...

Hubnutí a pravidelná stolice

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Již delší dobu mám potíže se stolicí. Normálně...

Hubnutí a sport

Dobry den , mela bych dotaz. Uz 4 mesice beru novou antikoncepci a prijde mi...

Hubnutí a stres

Dobrý den, omlouvám se, že znovu píšu, ale asi před 2 týdny jsem asi za 3 dny...

Hubnutí a únava

Dobrý den, mam problém s váhou. Jím obrovské porce jídla, necvičím, chce se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok pysků po sexu

tohle se mi stane vždy po sexu, nevim co s tim mam delat, na druhy den mi to...

Krev ve spermatu

Dobrý den, minulý týden jsem masturboval a při ejakulaci vyšlo z penisu nejprve...

Vyrážka na penisu

Udělali se mi pupinky na penisu(foto) nechci jít k lékaři pokud to není nic...

Otoky nohou + alkoholismus

Dobrý den, nevím, jestli se na Vás obracím správně, zkusím to - jsem alkoholička,...

Pálení močové trubice

Dobry den, mel bych na Vas nasledujici dotaz. Obcas mivam neprijemne pocity...

Krvácení uprostřed menstruačního cyklu

: Dobrý den, již několik let užívám antikoncepci Sunya. Vždy doberu platíčko...

Pupínky na hrudi a v podpaží

Dobrý den, mám na krku, v podpaží a na hrudi pupínky v podpaží..je to pod kůží,...

Výrůstek nad horním rtem dítěte

Dobrý den, mému šestiletému synovci se nad rtem udělal výrůstek, který nebolí,...

Pohlavní nemoci


Krevní obraz v těhotenství - vysoký obsah železa, nízký cukr

Dobrý den ráda bych věděla co mám dělat dnes jsem byla ráno na krvi jsem ve...

Světlá stolice

Dobrý den, již několik dní mě trápí světlá stolice (mírně nažloutlá), ale žádné...

Spolkla jsem plombu

Dobrý den, vypadla mi plomba, ale bohužel velkou část jsem spolkla. Jak jsem...

Bolesti zad v noci a ráno

Dobrý den , je mi 20 let a zhruba 6 měsíců me trápí bolest zad v kříži v noci...

Výtok z penisu

Dobry den chcem sa spytat ked mam v klydnem stave penis cez den i v noci tak...

Opalovací krémy mohou zabránit tvorbě vit. D v kůži

Dobry den, u seba i v okoli sa stretavam s tym, ze maju ludia malo vitaminu...

Natekle male stydke pysky

Dobry den, od dnesniho rana mam natekle male stydke pysk a postevacek. Je to...

Pálení močové trubice

Dobrý den. Pár dnů me občas trapí takový problém. Když dlouho nepiju začiná...

Prášky proti bolesti

Dobrý den. Prosím o radu jaký lék si koupit na bolest při virózách či chřipce...

Výsledek histologie - konizace děložního čípku

Dobrý den, před 2 týdny jsem byla na konizaci děložního čípku (el.kličkou)....

Reklama
Zavřít