Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Hyperstimulační syndrom

Neplodnost a IVF nikola 13.12.2016

Dobrý den,

před měsícem jsem podstoupila odběr vajíček po hormonální stimulaci (podstupujeme s partnerem ivf) a hned ten večer jsem skončila v nemocnici s hyperstimulačním syndromem. embryotransfer jsme kvůli ohss museli odložit. dnes je to měsíc po odběru vajíček, menstruaci jsem již měla a stále mám hodně vysoké hodnoty d dimerů (pohybují se od 2000 do 2500). jednou za 24 hodin si aplikuji clexane 0,4 a chodím dvakrát týdně na kontrolní odběry do caru. neměla bych podstoupit i nějaké jiné vyšetření než jen odběry krve? co mohou v mém případě takhle zvýšené d dimery znamenat?

děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, D-dimery jsou marker nespecifický, bývají zvýšeny nejen při trombózách, ale i po nedávném chirurg. zákroku, úrazu, zánětu, při nádorovém onemocnění, onemocnění jater a při těhotenství.
Při ovariálním hyperstimulačním syndromu (podle jeho tíže) může docházet i k trombózám (zvýšené riziko), proto je Vám nyní aplikován Clexane.
Váš dotaz ještě předám specialistovi, odpověď očekávejte v co nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

prim. MUDr. Pavel Texl
Odpovídá lékař:

prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Reprodukční lékařství Pracoviště: Sanatorium Helios

Dobrý den, paní Nikolo,
hyperstimulační syndrom se většinou objeví 3.-5. den po punkci, potíže se několik dní zhoršují, a pak spontánně odezní. OHS doprovází zvýšení D-dimeru - především v případě hemokoncentrace - zahuštění krve. V léčbě je nutná infuzní terapie a nízkomolekularní heparin. 

Pokud i po odeznění příznaků OHS dlouhodobě přetrvává zvýšení D-dimeru, pak je určitě nutné interní / hematologické vyšetření. Toto zřejmě gynekolog nevyřeší.

S pozdravem 
prim MUDr Pavel Texl

Související dotazy

Hyperstimulační syndrom
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost hyperstimulačního...
Anemický syndrom
Dobry den preji. Mela bych takovy dotaz. Mam anemicky...
Nefrotický syndrom
Dobry vecer.Moje dcera se uz 4 roky leci na nefroticky...
Ashermannův syndrom
Ashermannův syndrom a nízká děložní sliznice - chtěli...
Kartagenerův syndrom
dobry den, muj pritel ma kartageneruv syndrom.dle...
Syndrom polycystických ovarií
Dobrý den, již jsem zde položila dotaz ohledně syndromu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Hyperprolaktinémie

Dobrý den, Z jakého důvody vpadává při zvýšeném prolaktinu ochlupení nebo může...

Hyperprolaktinémie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, již po několikáté se mi zvedla hladina prolaktinu....

Hyperprolaktinemie

Dobry den, mam takovy obsirny dotaz. Momentalne se lecim na endokrinologii,...

Hyperprolaktinémie a dopamin

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může vysoká hladina prolaktinu nějakým...

Hyperprolaktinemie u batolete

Dobrý den, u mojí 18-ti měsíční dcery se objevilo výrazné zduření prsní žlázy...

Hyperreflexie

Dobrý den, již jsem zde pár dotazů psal ohledně ALS, když jsem se poměrně uklidnil...

HYPERSENZITIVITA

DOBRÝ DEN, LÉČÍM SE U PSYCHIATRA S AKUTNÍ PŘECHODNOU PSYCHOTICKOU PORUCHOU A...

Hypersenzitívna 5 vpravo hore

Najskôr chcem veľmi pekne poďakovať za odpoveď na moju otázku - Lokálna anestéza...

Hypersenzitivní pneumonie

Dobrý den, žena, nekuřačka, 65 let, aktivní bez dalších diagnoz, žádná operace....

Hypersexualita X asexualita

Prosím o kontakt na některého sexuologa z Prahy, ke kterému bych mohla jít do...

Hyperstimulační syndrom

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na možnost hyperstimulačního syndromu. Docházím...

Hypertense ??

Dobrý den, Pred mesicem jsem zaznamenal pri smrkani nitky krve v hlenu ktere...

Hypertense u mladých

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na jednu věc. Již cca od 16 let mám vysoký krevní...

Hypertenzce-extrémní mrazy

Dobrý den, léčím se na hypertenzi a v těchto mrazivých dnech se mi stává, že...

Hypertenze

Dobrý den, mám 44 let,vážím 68kg, poslední dobou pociťuji velkou únavu, v rozmezí...

Hypertenze

Dobrý den po fyzickém vypětí tepání v hlavě po několika hodinách odezní.Je možné...

Hypertenze

Dobrý den, před pár dny jsem odjel na pohotovost, kvůli závratím a pocitu bušení...

Hypertenze

Dobrý den, před 1/2 rokem jsem zjistil, že trpím mírnou hypertenzí (140-90)...

Hypertenze

Dobrý den, před 1/2 rokem jsem zjistil, že trpím mírnou hypertenzí (140-90)...

Hypertenze

Dobrý den, před 1/2 rokem jsem zjistil, že trpím mírnou hypertenzí (140-90)...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

"bedar" na penisu

Dobry den, udelala se mi na penisu takova bulka, vypada jako bedar, z pocatku...

Genitální bradavice


Možnost přenosu HIV při orálním sexu

Dobrý den. Asi před 2ma měsíci jsem měl sexualní styk s ženou která v tomto...

Hodnota CKD-EPI a ostatních krev.testů

Dobrý den, je mi 38 let, už rok a půl mě bolí po pleurálním zápalu plic...

Velikost uzlin v podpaží

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jaká je normální velikost uzlin v podpaží....

Nespavost a Antidepresiva

Dobrý den, je mi 23 let a v úterý jsem byla u psycholozky. Dala mi AD citalon...

Bolesti břicha, bolesti zad


Distorsio gen 1. sin, distensio LCM


Odstranění žlučníkových kamenů

Dobrý den, na SONO vyšetření mi byl před dvěma lety náhodně diagnostikován...

Chronické problémy se zažíváním

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně svých chronických problémů se zažíváním,...

Otok kolene

Dobrý den. Již delší dobu mě trápí bolesti kolebe, s nimiž jsem byla u ortopeda...

Zatvrdlý útvar nad řitním otvorem

dobrý den,mám poněkud pro mě citlivý dotaz.Mám v řitní rýze asi 2 cm nad ř.otvorem...

Bílé fleky v ústech

Paní doktorko, pane doktore, již nějakou dobu se mi v ústech tvoří bíle ohraničené...

Dávicí rflex

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem,který sám nedokážu vyřešit.Mám...

Bušení srdce po THC

Dobrý den, mám dotaz ohledně užívání Mariuhany a její účinky na srdce. Nekouřím...

Úzká stolice

Dobrý den, trápí mě úzka stolice,asi před měsícem jsem podstoupil rektoskopii,kde...

Přeskakování srdce

Dobrý den, pociťuji časté přeskakování srdce a to hlavně v noci. probudím...



Zvýšené D-dimery

Dobrý den, před 4 dny jsem byl na pohotovosti ohledně bolestech na hrudníku...

Otok DK a bolest

dobrý den, mého bratra trápí asi 2 měsíce otok nártů ( nyní už jen jednoho )...

Reklama