Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

IVF a viroza

Neplodnost a IVF Pavla 4.6.2017

Dobrý den,17.5. Jsem absolvovala v rámci IVF KET 1 embryjka -5ti denní blastocysty. Od téhož dne jsem se necítila ve své kůži, ale přikládála jsem to nervozitě. Po KETu jsem dle pokynu lékaře pokračovala v užívání estrofemu 2x2, utrogestanu3x2 a čerstvě započala s užíváním Prednisonu 5 - 1/2 tablety denně (užívaly všechny pacientky plošně, nebyl spec.důvod). Pocit však nemizel a po cca týdnu se přidalo velmi lehounké zarudnutí a škrábání v krku. Zvýšila jsem přísun ovoce a přírodních vitamínů, medu, tekutin a klidový režim, po cca 4-5 dnech ustalo. Za další dva dny kdy to vypadalo, že je již vše v pořádku jsem dle pokynu provedla těhotenský test, který byl pozitivní, avšak namísto radosti mám velký strach o vývoj miminka- v tentýž den se "rozjela" regulérní viroza (silná bolest v krku, zahlenění, dráždivý kašel - celou dobu ale zcela bez teplot). V IVF centru doporučili klidový režim a pouze Paralen, po cca 3 dnech již jen trochu kašlu a cítím se výrazně lépe. Ráda bych se ale zeptala, zda může mít takto dlouhé trvání zdravotních potíží (byť z počátku ne specifických a do nynějšího rozvoje silné virozy jen velmi slabých) negativní dopad na vývoj miminka (pokud samozřejmě vybojuje toto počáteční období), případně zda Prednison nemohl a nemůže zhoršovat prognózu (tedy zda s jeho užíváním není vyšší riziko poškození embryjka)? Velice děkuji. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Pavlo, nijak bych se neznepokojovala, kortikosteroidy se v počátcích embryo-transferu běžně používají. Samozřejmě, že první trimestr je nejvíce choulostivý stran prodělaných infekcí, jelikož dochází k tvorbě orgánů u plodu. Nicméně bych se příliš neobávala následků při prodělané viroze.
Hodně štěstí!

Související dotazy

IVF
Dobrý den, je mi 40 let. Prvni zkušenost s IVF 2 embria...
IVF
Dobry den, jsem po prvním IVF, neúspěšném. Bylo mi...
IVF
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jaký máte názor na...
IVF
Dobry den jsem po 2. neuspesnych ivf cyklech, mam vsechno...
IVF
Dobry den.Som po salpingectomii l.dx v r.2015 pre mimomaternicove...
Viróza v těhotenství
Dobrý den, možná bude můj dotaz absurdní, ale raději...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

IVF - započítává se KET do hrazených pokusů VZP?

Dobrý den, 1. Ivf holčička, 2.nic, 3.nic a po 4 Ket z 3.ivf, nic. Započítává...

IVF a DNA fragmentace spermií

Dobrý den. Ráda bych se zeptala na problém DNA fragmentace spermií. Přítel má...

Ivf a imunologie

Dobry den, absolvovala som imunologicke vysetrenie, tri hodnoty su mimo skaly...

IVF a jízda na kole

Dobrý den, mohu po KET jezdit na kole? Prý to je špatné pro dělohu...jsem zvyklá...

IVF a kojení

Dobrý den Vážený pane doktore, ráda bych se s Vámi poradila, zda je možné podstoupit...

IVF a Letrox

Dobrý den, v brzké době podstoupím IVF, lékař mi nasadil Letrox 50, TSH...

IVF a menopauza

Mam jiz necely rok menopauzu, je mi 48 a rada bych mela jeste s partnerem dite....

IVF a možnosti léčby u prokázané mutace

Vážený pane doktore, obracím se na Vás s dotazem ohledně možnosti léčby u prokázané...

IVF a protilátky proti fosfolipidům

Dobrý den, s manželem se již 2,5roku snažíme o druhé dítě. První dítě bylo počato...

IVF a úhrada pojišťovnou

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jsem po sterilizaci mám 3 děti císařským řezem...

IVF a vitamíny

Dobrý den, je mi 30 let,partner 31 a chystáme se na 3. pokus IVF. 1.IVF bez...

IVF bez partnera

Dobry den, mam gybekologicke problemy a doktori mi tvrdi, ze mohu otehotnet...

Ivf bolesti

Dobrý den rada bych se jeste zeptala jsem tyden po ivf vlozene dve embrya uz...

IVF nebo KET

Dobrý den, čeká nás IVF - mě se netvoří folikuly a přítel má špatný spermiogram....

IVF objednání

Dobrý den, uvažujeme s manželem o umělém oplodnění, jelikož jsme oba obézní...

IVF po sterilizaci

dobrý den chtěla jsem se zeptat jestli jde uměle oplodněni i když mam sterilizaci....

Ivf po sterilizaci

dobry den .jiz sem cetla tady otazku i odpopoved.. po 15 letech jsem se znova...

IVF s cukrovkou

Dobrý den, nedařilo se nám s partnerem loho otehotnet. asi po dvou letech snažení...

IVF s PGD po potratech

Dobrý den, 2x jsem potratila v prvním trimestru (vždy jsem otěhotněla hned v...

Ivf Synarel

dobrý den, chtěla bych se zeptat u 1ivf jsem měla synarel sprej který mě dělal...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Požité plesnivé potraviny


Bílé pupínky na penisu

Dobrý den, asi měsíc mám úplně nahoře na předkožce tuto "vyrážku". Vypadá to...

Bolesti pod pravem žebrem,vystrelujici do zad

Dobry den,mam od Ledna bolesti pod pravem zebrem,ktere pokracuji az do zad.V...

Zánět dolních cest močových

Zdravím, cca 14 mě trápí pálení při močení. V poslední dnech mě penis značně...

Podrážděná slinivka břišní


Dafnegin v těhotentsví

Dobry den, pane doktore, jsem v 8tt, a dnes jsem absolvovala prohlídku u gynekologa...

Streptokok


Menopauza

Dobrý den, již pět let mne trápí klimakterium se všemi příznaky. Bohužel, injekce...

Užívání léku Helicid 20 Zentiva

Dobrý den paní doktorko, obvodní lékárna mi naordinovala výše uvedený lék z...

Nemoci jazyka

Dobrý den, asi 2 měsíce mám zvětšený jazyk, pálí mě a mám neustále sucho v...

Vysoký krevní tlak

Dobrý den, Docela často mívám vysoký krevní tlak. (160/110 ; 185/120 jednou...

Vlnění před očima


Oštěpařský loket

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu.Již druhým rokem dělám fitness (posiluji)...

Bolest paty


Boule nad varletem

Dobrý den již asi rok mam v šourku bouly nad pravým varletem, ktera se vlivem...

Hyperthyreoza

Dobry den Mam 30 rokov, siel som k obvodnemu lekarovi s tym,ze som mal vysoky...

Střevní chřipka?


Závislost na kávě

Dobrý den, jak mohu zabránit závislosti na kávě. Káva mi nedělá dobře. Po nadměrném...

Bolest na levé straně břicha


Bolest jazyka


Reklama
Zavřít