Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je možné dlouhodobé užívání Provery

Gynekologie Dagmar 28.1.2013

Dobrý den,

je mi 40 let a před 3 lety mi začaly problémy s menstruací. Přestože mám všechny hormonální testy v pořádku, menstruace neprobíhá, jak by měla. Lékařka mi dala na upravení Proveru, ale po jejím vysazení se situace opakovala. Tak jsem se vrátila opět k Proveře, ale nevím, zda ji lze užívat dlouhodobě. S ní mám menzes pravidelný. Ptala jsem se, ale jednoznačnou odpověď jsem nedostala. Ještě mi byla navrhována antikoncepce, ale tu z osobních důvodů nechci. Můžete mi poradit, jestli mi nemůže Provera časem víc škodit? Má přece jen mnoho vedlejších účinků. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zuzana Vejběrová


Dobrý den, neuškodí, antikoncepce jiná má také spoustu vedlejších účinků. Pokud Vám vyhovuje, není s dlouhodobým užívání problém.

Související dotazy

Otehotneni po ukonceni uzivani Depo Provery
Dobry den, po 5 ti letech uzivani Depo Provery, jsem...
Užívání Neurolu
Dobrý den, moje babička (72) dlouhodobě užívá Neurol,...
Hubnutí při užívání léků
Dobry den, chci se zeptat jestli je mozne zhubnout...
Dlouhodobé užívání antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je při užívání...
Dlouhodobé užívání léků
V roce 2005 mě byly prokázány gastroskopickým vyšetřením...
Dlouhodobé užívání léku triamcinolon
Dobrý den, už snad více jak 10 let užívám lék Triamcinolon....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možná tato kombinace léků?


Je možná transplantace dělohy?


Je možná ztráta libida po odstranění obou vaječníku?

Před dvěma měsíci jsem podstoupila laparoskopicky odstranění obou vaječníku...

Je možné aby mi léky předepisoval praktický lékař?




Je možné aby se zánět žil šířil?


Je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV ?


Je možné abych otěhotnila


Je možné během zavádění těchto globulí otěhotnět?

Dobrý den, doktor mi předepsal globule Macmiror complex 500 na lehký zánět...

Je možné další těhotenství?


Je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Dobrý den, je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Je možné dostat žloutenku typu polibkem na tvář?


Je možné erekci ovládat vůlí


Je možné chytit pohlavní nemoc přes preejakulát?


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Je možné mít embolii po operaci achillovy šlachy?


Je možné mít nezjistitelný zánět močových cest?


Je možné mít RS i když je MR bez významného patologického nálezu?


Je možné mít svalovou slabost po ATB?


Je možné MR s titanovým šroubem v páteři?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Problémy s jizvou po operaci štítné žlázy. Tlačí v krku a další problémy

Dobrý den, jsem po operaci dva a půl měsíce - odstranění pravostranné HTE,...

PSA

PSA mám 100 jinak jsem celkem v pohodě

Tříselná kýla

Minulý týden ve středu jsem podstoupila operaci tříselné kýly, chci se zeptat...

Bolestivá kolena - nekroza?

Dobrý den. Náš 14 letý syn trpí od léta bolestmi kolen při zátěži a po zátěži...

Hodnota IgE

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaká je normální hladina Ige a při jaké výšce...

Tři týdny svědivá vyrážka

nevím co mam dělat jsem zoufala už skoro tři tydny mě svědí tělo a čevene pupinky...

Ztížené polykání

Dobrý den, měla bych dotaz. Možná je to hloupost, ale asi před týdnem, jsem...

Dezorientace aj...

Dobrý den, měla bych dotaz. Jedná se o mojí kamarádku, která začala hubnout,...

Zvýšená teplota, antibiotika nepomáhají

Můj osmatřicetiletý manžel má stále zvýšenou teplotu v rozmezí od 37,1 do 37,5...

Dioptrie u očí, nošení brýlí X nenošení brýlí

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, je mi 13 let a nevidím na dálku. Teď...

Stěhovavá bolest po těle

Dobrý den, několik let (cca 5) mě trápí stěhovavá bolest po těle. Prošla jsem...

Bolest vnějšího ucha a krku

Dobrý den, už druhý den mě pobolívá vnější ucho (zvukovod) a na dotek je dosti...

Antibiotika a alkohol


Injekce u zubaře v těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli zubař může dát pacientce injekci na...

Boule na dlani

Dobrý den,mám dotaz ohledně bouličky na dlani?před dvěma lety mi praskl půllitr...

MR mozku - ischemicko degenerativní změny peri- a paraventrikulárně bilat,. blíží se obrazu SAE ní změny na MR mozku

Přeji hezký den, při MZ mozku mi byl zjištěn nález, který v předmětu dotazu...

Zvýšený draslík

Dobrý den, při pravidelném odběru mi byla zjištěna hranični hodnota draslíku...

Bolest poloviny těla

Dobrý den,již více jak týden mě bolí leva ruka a leva noha a záda mužete mi...

Bolest nosu

Dobrý den, velmi často kýchám a často mě bolí nos (většinou tak týden-dva...

Přenos kapavky

Dobrý den, podle všeho jsem se nakazil kapavkou. Výtok barvou souhlasí a pálení...