Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je možné aby pacient s CHOPN 3.st. přenášel zánětlivé respirační onemocnění

Plíce, dýchání Pavel . 2.3.2013

Dobrý den nastěhovaly jsme si domů babičku s 3.stupněm CHOPN a staráme se o ni. Máme dvě děti 6 a 3 roky staré a od doby co snámy babička bydlí jsme neustále nemocní se záněty nosohltanu a průdušek. Babička je často hospitalizovaná v nemocnici a když je pryč náš stav se zlepší ale vždy když ji přivezeme domů cca po týdnu se opět vrátí respirační choroby momentálně nám odvezly dcerku se zánětem plic. Je možné aby měla v sobě nějaké bacily které přenáší tř. kápénkamy? Děkuji předem za odpověd

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý večer, děkuji Vám za Váš dotaz. Pacienti s CHOPN jsou velice náchylní k exacerbacím- t.j. ke zhoršení zdravotního stavu při akutních respiračních infektech /nevím, zda-li je babička chodící, pokud ano, může se např.při běžné procházce, nakazit virózou- a potom ji přenášet/. Mimo jiné můžou mít pacienti s CHOPN v hlenech bakterie, které jim samotným již potíže nečiní, ale ostatním - zejména malým dětem- můžou způsobit respirační onemocnění. Informovala bych o tom dětského lékaře Vašich dětí-může dětičkám předepsat lék na posílení imunity-Ribomunyl, další možností je užívání Aloe vera a Colostrum od firmy LR /to je alternativní posílení imunity, finančně dost náročné, volila bych až v případě, že Ribomunyl nebude účinný/. Určitě bych děti nechala očkovat proti chřipce /v době, kdy je to indikováno/-domluvte se s pediatrem. V případě, že bude babička hospitalizovaná v nemocnici- pravděpodobně bude mít vyšetřeno sputum /hleny/ na NF /nespecifickou floru-t.j. bakterie/ event. na BK /tuberkulózní bacily/- požádejte o informaci, jaký je výsledek kultivačního vyšetření. Každopádně věřím, že se situace stabilizuje. Dětem zakupte inhalátor - v době infektů inhalujte Vincentku, zvlhčujte doma vzduch, hodně větrejte, snažte se děti otužovat /procházky,atd./, ať si často myjí ruce, pusinky babičce spíš posílat, než aby babičku líbaly. Ještě bych se chtěla zeptat, jak dlouho je babička u Vás? Pouze kratší dobu? Letošní podzim a zima jsou totiž extrémní ve výskytu zejména virových onemocnění /vzhledem k počasí- teplota těsně nad nulou nahrává virům/- a stonají i děti, které jsou jinak zdravé nebo jsou nemocné zřídkakdy. Mám dvě děti a poslední čtyři měsíce se u nás střídá viróza za virózou, týden je pauza, a znovu se objeví nový infekt, jinak starší syn stonal jednou za zimu. Věřím, že s příchodem jara se situace u Vás stabilizuje. Dcerce přeji rychlé uzdravení. Držte se. S pozdravem.

Související dotazy

Dobrý den nastěhovaly jsme si domů babičku s 3.stupněm...
AHT u mladého pacienta
Dobrý den, je mi 32. Od 25 roku mám problémy s vysokým...
CHOPN II-III. st/B,pneumonii v dol.plic.laloku
Dobrý den. Můj manžel (77 let) má zjištěnou diagnozu:...
Zánětlivé markery
Dobrý den, prodělala jsem zánět, který byl přeléčen...
CHOPN - lék Alvesco
Dobrý den, moje máma (65 let) má diagnostikovanou CHOPN...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je mozne pracovat s chripkou?

Dobry den.mam priznaky chripky, zo zvysenou teplotou,bolestami svalov a klbov,...

Je mozne se prekyselit?

Dobry den,nejsem si jista,jak psat tyto radky a kde vlastne zacit popis meho...

Je mozne tehotenstvi?

Dobrý den, poslední MS byla 24.11.2014 cykly mám cca 32-36dni.15.1. Jsem byla...

Je mozne tehotenstvi?

Dobry den, rad bych se na neco zeptal. V patek jsem byl na jedne akce a po par...

Je možná bolest břicha od páteře?


Je možná ovulace ?

Dobrý podvečer , v květnu jsem vysadila antikoncepci , abychom měli miminko!...

Je možná plastika břicha a za jakou sumu financí?


Je možná tato kombinace léků?


Je možná transplantace dělohy?


Je možné aby mi léky předepisoval praktický lékař?


Je možné aby se zánět žil šířil?


Je možné abych mou přítelkyni nakazil virem HPV ?


Je možné abych otěhotnila


Je možné další těhotenství?


Je možné dlouhodobé užívání Provery


Je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Dobrý den, je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Je možné dostat žloutenku typu polibkem na tvář?


Je možné erekci ovládat vůlí


Je možné chytit pohlavní nemoc přes preejakulát?


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Přetrvávající ureaplasma urealyticum

Dobrý den paní doktorko, prosím Vás o radu. Od listopadu 2013 jsem byla opakovaně...

Uzliny na krku

Dobry den chtel jsem se zeptat jestli je normalni si nahmatat nebolestive uzliny...

Šlachy,sval

Dobrý večer Dr, chtěla bych se zeptat zda existuje přístroj jako je rengen...

Bolest krční páteře

Dobrý den, asi měsíc mívám takové stavy, kdy se mi lehce motá hlava (ale to...

Entizol na zánět dělohy

dobry den,mam dotaz ohledne leku entizolu,lecila sem se ze zanetem delohy,dostala...

Zapáchající ranní moč

Dobry den, jiz 3 tyden mi zapacha ranni moc. Začalo to jemným řezáním při...

Korektor Valgomed


Bolesti břícha

Dobrý den, už 2 týdny pociťuji bolesti břicha po každém jídle, nejde sice o...

Peyronieho choroba

Dobrý den pane doktore, je mi 39 let, mám penis zahnutý do leva viz. foto, zdá...

Afekce v dutině ústní a zvětšená uzlina na krku

Dobrý den, v pátek jsem zjistil, že mám na krku zvětšenou (pravděpodobně) uzlinu. Poté...

Bolest zubů

Dobrý den zítra mám jít k zubaři a Strašně se bojí. Pokaždí co jsem byla u sví...

Afty v dutině ústní

Dobrý den, Prosím o radu. Dříve jsem trpěla na afty v píše na rtech či dásni,...

Zánět dásní pod korunkou

Dobrý den, mám asi pět let korunku, kolem které se mi už delší dobu drží zánět...

Gastroskopické vyšetření

Dobrý večer, pane doktore, měla bych dotaz, už od mala se potýkám s problémy...

Prasklina na poševním vchodu

Dobrý den, prosím Vás o radu s následujícím problémem. Po pohlavním styku při...

Vysoké CRP


Užívání pervitinu


Modřiny vznikající bez příčiny


Na akromegalii mohou upozornit bolest hlavy i potíže s očima

Typické příznaky spojené s akromegalií, jako je zvětšování rukou, nosu nebo...

Bolest svalů a horečka

Dobrý den, už 4 dny mě trápí bolest svalů a malátnost. Horečků už nemám podařila...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×