Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné mít svalovou slabost po ATB?

Mozek a nervy Lenka 23.3.2016

Dobrý den, pane doktore. Ráda bych se poradila v této věci: jsem po léčbě zápalu plic (7dní ATB Klacid, 7dni pauza, 10dní Augmentin a Klacid souběžně, na základě CRP 240). Ale 4 dny po vysazení ATB (tedy je to dnes už 14dní) jsem začala mít pocit nedokrvených rukou od ramene, jako by byly oteklé dlaně, ale nejsou. Dlaně jsou jen ledové, když je dám do teplé vody, mám na místech, kde je omezená citlivost fialové fleky. To samé na chodidlech nohou. Nohy mám těžké, jako by zapomněly fungovat, nevyjdu schody a z podřepu se nezvednu jinak, než pomocí rukou. Díky omezené citlivosti choditel se cítím nestabilně. Pomalá chůze s přestávkami mi nevadí (po bytě). Mívala jsem silné svaly pohybem. Svaly na krku, ramen a páteře mě bolí, střídavě, dokonce i lícní sval, pobolívá mě hlava. Je mi 39, mám 3 děti (6 a 6 a 2,5let), byla jsem zvyklá být aktivní.
Nyní mám prý sice CRP 4, a na kontrole mi paní doktorka doporučila rekonvalescenci 3týdny, i za těchto obtíží. Prý se to po zápalu plic může stát. Přijde mi, že se snížená citlivost rukou rozšiřuje, a nohy oslabují, vyžádala jsem si žádanku na neurologii (31.3.), ale nechtěla bych něco podcenit čekáním, a každopádně se bojím. Možná je dotaz spíš infekčního charakteru, i neurologického. Ale v podstatě jsem žádnou bližší informaci od svého lékaře nedostala (i když jsem se snažila), nevím, kam se obecně mám nasměrovat. Děkuji za Váš čas. Hezký den. Lenka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jana Moravcová


Příčin vámi uvedených obtíží může být celá řada a bez možnosti klinického vyšetření lze jen těžko usuzovat na příčinu. U mnoha pacientů vídáme po těžkých infekcích obtíže nejrůznějšího charakteru, které přetrvávají řadu týdnů, někdy i měsíců. V prvé řadě je třeba vyloučit tzv. Guillain-Barré syndrom, proto bych vám dopručila návštěvu neurologie. V případě rychlého zhoršování obtíží, je možné navštívit akutně neurologickou ambulanci v každé větší nemocnici.

Související dotazy

Atb
Dobrý den mám dotaz jsem 4 týdny po porodu porod bez...
Začnu přibírat svalovou hmotu, nebo tuk?
Dobrý den. Chci se zeptat trpěl jsem anorexií a bulimií. Teď...
ATB
Dobrý den, moje doktorka mi předepsala ATB doxyhexal...
ATB
Dobrý večer paní doktorko, mám jednoduchý dotaz. Beru...
Slabost
Dobry den sceho muze bit ze pocitiji na sobe nekdy...
Atb
prominte že zase otravju ale potřebuju slyšet nazor...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné další těhotenství?


Je možné dlouhodobé užívání Provery


Je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Dobrý den, je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Je možné dostat žloutenku typu polibkem na tvář?


Je možné erekci ovládat vůlí


Je možné chytit pohlavní nemoc přes preejakulát?


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Je možné mít embolii po operaci achillovy šlachy?


Je možné mít nezjistitelný zánět močových cest?


Je možné mít RS i když je MR bez významného patologického nálezu?


Je možné MR s titanovým šroubem v páteři?


Je možné nahmatat plné tlusté střevo přes břišní stěnu


Je možné nakazit klíštovou encefalitidou dítě při kojení?


Je možné nezlepšení štítné žlázy při dlouhodobé léčbě?


Je možné odstranit znaménka na obličeji laserem v letních měsících?


Je možné otěhornět ?


Je možné otěhotnění den po menstruaci s ochranou ?


Je možné otěhotnění při brání antikoncepce?


Je možné otěhotnění?


Je možné otěhotnění?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Pupínky na penisu

Už delší dobu mám problém s pupínky na kůži penisu. Jsou tělové barvy, nesvědí...

Problém s mou erekcí


Bolest kolene

Dobrý den, jsem 2x po operaci kolene 2013,2015, prvni operace byla nasledkem...

Můj penis je oproti vrstevníkům malý


Mám už asi týden tyto boláky


Bolest stydké kosti

uz tri tydny me boli na obou stranach stydke kosti,mela jsem zanet mocoveho...

Zlomenina malíčku

Dobrý den, syn 12 let má zlomeninu malíčku na ruce. Popis v lékařské zprávě...

Nízká saturace


Nález HSIL


Dezinfekce vzduchu

Dobrý večer, zajímalo by mne jestli existuje nějaký sprej na dezinfekci vzduchu....

Protilátky u HIV

Dobrý den, testy na hiv se mohou považovat za spolehlivé již po 2 měsících,...

Dávkování antibiotik


Fialove mapy po nohach

Dobry den v probehu 2 letech se mi obevuji cernenofialove podkozni mapy ktery...

Sex na konci menstruace

Dobry den,chtela bych se zeptat. Spala jsem s přítelem hned druhý den, co mi...

Bolesti konečníku a na intimnim mistě.

Dobry den ,v sobotu sem dobrala antibiotika duomox500 na vytrzeny zub,od nedele...

Bolest ramene


Zúžená předkožka

Krásný den ,mám dotaz je mi 55 let můj penys v klidu je 3 cm a v erekci 11 cm...

Atopicky ekzém a tetování

Dobrý den. Mám atopický ekzém už od narození po celém těle, ale nejhorší je...

Tečky na nohou

Dobrý den, psala jsem dotaz ohledně teček na nohou, kdy mám místa kolem chloupků...

Velikost pánve pro porod

Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství a při poseldní návštěvě mi sestřička...

Reklama
Zavřít