Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je možné mít nezjistitelný zánět močových cest?

Urologie SYD 25.7.2014

Dobrý den,
již několik let mám příznaky zánětu močových cest jako časté nutkání na močení, pálení a štípání po močení, bolesti v podbřišku, někdy při a po močení bolest celého břicha. Jsem tedy přesvědčená, že mám chronický zánět močových cest. Několikrát jsem s tím byla u praktické lékařky, jednou i na urologii, ale i tam mi bylo řečeno, že tak malé množství bakterií v moči je normální a význam by mu šlo přikládat jenom kdyby byla moč vycévkovaná, což jsem se nenechala. Na té urologii mi dělali ultrazvuk, na tom nic nebylo. Kvůli střevům se mi dělala rezonance a CT břicha, na které se myslím, že by také bylo vidět, kdyby v měchýři nebo okolo něj bylo něco viditelného. Na gynekologii také nikdy nic.

Snažím se dostatečně pít (piju minimálně 1,5 l denně) a pokaždé, když se to víc zhorší (tak jednou za dva týdny), užívám vždy tak 4 dny Urinal Akut, po kterém se to vždy na chvíli zlepší, ale ne na dýl než pár dní. Nechci to ale užívat každý den, protože mi to jednak jako studentce ještě s ostatními prášky leze do peněz, ale hlavně jsem na to alergická (jsem alergická skoro na všechno, ať už na rostlinné přípravky anebo kosmetiku, užívám denně 5 mg Aeriusu na potlačení kopřivky), takže mě po pár dnech už příliš svědí kůže. S pitím je potom zase problém, že mám malou kapacitu močového měchýře (přisuzuji to právě chronickému zánětu), takže když piju tak, aby se mi po močení nechtělo ještě víc, chce se mi zase pořád kvůli tomu, že moc piju, protože když mám v měchýři tak deci a půl, tak už musím na záchod. Snažím se na noc moc nepít, ale stejně jdu v noci minimálně jednou nebo dvakrát. Během těch let jsem několikrát na různé jiné nemoci užívala antibiotika, u kterých psali, že jsou i na zánět močových cest, ale nikdy to i na něj nezafungovalo.

Ještě bych zmínila, že když jsem si třikrát v různou denní dobu v různých dnech měřila papírkem PH moči, byla vždy mírně zásaditá (tak 7,5/7,6). Moč je vždy bez zápachu, nemastná a zakalená - plave v ní nitkovitý (jakoby vatovitý) sediment, někdy s většími bílými částečkami, který se po chvíli usadí.

Můj dotaz zní, jestli se takovýto zánět močových cest dá léčit nějak jinak, než jen částečným potlačováním příznaků potravinovými doplňky, spolu se zvýšenými dávkami antihistaminik, nebo zda je možné, že by se problémy samy vyřešily, kdyby se mi snížilo PH moči, kdyby se podařilo zjistit příčinu vyššího PH. (Hádala bych, že jelikož mám prakticky stále vyšší teplotu (37.3-37.6, která se mi okamžitě zvýší na 37.7-38.něco když třeba jen krátce v poledne někde prochladnu, aby byla večer zase normální), bude to projevem buď nějakého jiného chronického zánětu, nebo slabého imunitního systému, nebo naopak autoimunitní problém s těmi alergiemi.)

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, domnívám se, že Vaše problémy nejsou úplně typicky urologické. Zmínila jste něco se střevy, což může mít spojitost stejně jako Vaše celková přecitlivělost. Zánět měchýře musí být potvrzen vyšetřením moče. Při opakovaných zánětech nebo dysfunkcích močových cest je nutné vyšetření ultrazvukové, urodynamické, kalibrace močové trubice a cystoskopie. Další postup závisí na nálezech zmíněných vyšetření

Související dotazy

Zánět močových cest
Dobrý den, mám podruhé za tři týdny zánět močových...
Zánět močových cest
Dobrý den mám dotaz trpím na zánět močových cest ....
Zánět močových cest a průjem
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám nyní zánět močových...
Zánět žaludku a močových cest
Před třemi týdny mi byl diagnostikován zánět žaludku....
Zánět močových cest
Dobrý den, při předoperačním vyšetření mi byla nalezena...
Zánět močových cest
Dobrý večer, chci se jenom zeptat může při bakteriálním...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné abych při brání antikoncepce Asumate mohla otěhotnět?

Dobrý den chci se zeptat je možné abych při brání antikoncepce Asumate mohla...

Je možné během zavádění těchto globulí otěhotnět?

Dobrý den, doktor mi předepsal globule Macmiror complex 500 na lehký zánět...

Je možné další těhotenství?


Je možné dlouhodobé užívání Provery


Je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Dobrý den, je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Je možné dostat žloutenku typu polibkem na tvář?


Je možné erekci ovládat vůlí


Je možné chytit pohlavní nemoc přes preejakulát?


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Je možné mít embolii po operaci achillovy šlachy?


Je možné mít RS i když je MR bez významného patologického nálezu?


Je možné mít svalovou slabost po ATB?


Je možné MR s titanovým šroubem v páteři?


Je možné nahmatat plné tlusté střevo přes břišní stěnu


Je možné nakazit klíštovou encefalitidou dítě při kojení?


Je možné nezlepšení štítné žlázy při dlouhodobé léčbě?


Je možné odstranit znaménka na obličeji laserem v letních měsících?


Je možné otěhornět ?


Je možné otěhotnění den po menstruaci s ochranou ?


Je možné otěhotnění při brání antikoncepce?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

BOlest pod levým žebrem

Dobrý den, již pátý den mám křeče břicha a píchá mne pod levým žebrem. Bolesti...

Únava, žluté bělmo

Dobrý den, ráda bych se zeptala, dneska jsem zjistila , že mám nažloutlé...

Tmavě hnědá krev při menstruaci

Dobrý den. Už dvakrát jsem zpozorovala, že krev při menstruaci je strašně tmavá....

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Hodnota CKD-EPI a ostatních krev.testů

Dobrý den, je mi 38 let, už rok a půl mě bolí po pleurálním zápalu plic...

Přenos angíny


Bolesti v podbřišku a tříslech

Dobrý den, mám takový problém. Už půl roku se trápím s močovým měchýřem. Neustále...

Zduřelé uzliny v třísle

Dobry den, zhruba pred tydnem se mi stalo, ze jsem pri pohlavnim styku nedosahl...

Nález na MRI mozku

Dobrý deň, bola som odoslaná na MR mozgu + c miechy po zhoršujúcich sa bolestiach...

Zarudlý penis

Dobrý den uz nejakou dobu pozoruju na penisu zarudnuti nekdy min nekdy vic jen...

Bušení srdce


Bílé pupínky na žaludu

Dobrý den, je mi 14 let a už asi půl roku cca mám kolem žaludu takové bile...

Neustálé škrundání v břiše

Vážená paní doktorko, prosím o radu. Už asi rok mi pořád škrundá v břiše. A...

Krevní obraz, sedimentace, dušnost

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na hodnoty krevního testu a jeho interpretaci....

E-recept na antikoncepci

Dobrý den, vážená poradno, obrátila jsem se na Vás s žádostí o informaci...

Pálení nártů

Dobrý den, posledních asi 14 dní pociťuji někdy i několikrát denně pálení nebo...

3 denní a 10 denní antibiotika


Karcinoid

Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid z preventivních odběru...

Co znamená syndrom lumbalgie

Dobry den chtěla by som sa informovat co znamena tieto diagnózu......chrom.alg.syndrom...

Reaktivace mononukleózy


Reklama
Zavřít