Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je možné nakazit klíštovou encefalitidou dítě při kojení?

Infekce Stella . 23.7.2009 redakce uLékaře

Dobrý večer. Asi torchu zvláštní dotaz, ale stalo se: Dnes jsem si večer našla klíště(bohužel hned vedle bradavky) nevím jak dlouho klíště bylo přisáté(včera jsem byli v lese), ale jistě jsem minimálně jednou s takto přisátým klíštětem kojila svou roční dcerku. Mám starch zda se nemohla nakzit už samotným sáním při kojení, či zda nemůže dojít k nákaze přez mlíko. Vím že nepatříme do kraje s velkou nákazou klíštat, ale přeci jen mám velikou obavu. Dá se zjistit nákaza dřív než úplně vypukne?, třeba testy krve či něco takového (až nyní mne napadlo že jsme mohli nechat testovat samotné klíště, ale to už plave někde v odpadech). Děkuji za odpovědi Stella

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Virus klíšťové encefalitidy se přenáší i mateřským mlékem, takže pokud by bylo klíště infikované, můžete touto cestou dítě nakazit. Ve vaší krvi je možné zjistit protilátky až zhruba za měsíc poté, co se klíště přisálo. Doporučuji informovat se na příslušné hygienické stanici, zda ve vašem bydlišti jsou klíšťata nakažená, příp. kontaktujte svého praktického lékaře.

Související dotazy

Klíště, encefalitida
Dobrý den, měla jsem na sobě několik klíšťat. po cca...
Nákaza klíšťovou encefalitidou
Dobrý den,ráda bych se Vás zeptala, jetsli je možné...
Bojím se klíšťové encefalitidy
Dobrý den, před 5 dny jsem si vyndala klíště. Flek...
Klíště a kojení(přenos encefalitidy a boreliozy při kojení na dítě)
Dobrý den, včera 5.9. jsem byla v lese na Vyškovsku....
Přisátí klištěte a strach z encefalitidy
Dobrý den před 2 dny jsem si výletě našel klíště...
Obava z boreliózy a encefalitidy
Dobrý den, syn měl cca před 14 dny (3.6)klíště (řádně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Dobrý den, je možné dostat horečku když nebudu celou noc spát?

Je možné dostat žloutenku typu polibkem na tvář?


Je možné erekci ovládat vůlí


Je možné chytit pohlavní nemoc přes preejakulát?


Je možné kombinovat antibiotika Amoksiklav s kapkami Algifen?


Je možné mít embolii po operaci achillovy šlachy?


Je možné mít nezjistitelný zánět močových cest?


Je možné mít svalovou slabost po ATB?


Je možné MR s titanovým šroubem v páteři?


Je možné nahmatat plné tlusté střevo přes břišní stěnu


Je možné nezlepšení štítné žlázy při dlouhodobé léčbě?


Je možné odstranit znaménka na obličeji laserem v letních měsících?


Je možné otěhornět ?


Je možné otěhotnění den po menstruaci s ochranou ?


Je možné otěhotnění při brání antikoncepce?


Je možné otěhotnění?


Je možné otěhotnění?


Je možné otěhotnět 4 dny před menstruaci?


Je možné otěhotnět čtvrtý, pátý den po potratu

Dobrý den, je možné otěhotnět čtvrtý, pátý den po potratu ?

Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Jak obelstít nevolnost po chemoterapii

Chemoterapie se při léčbě rakoviny používá již od roku 1950. Nepříjemným vedlejším...

Tritico

Dobrý den, měl bych dotaz, zda-li existuje alternativa k léku Tritico 75 bez...

Citlivější jazyk

Dobrý den, už třetí týden mám malinko citlivější jazyk , hlavně na jedné straně...

Poranění nohy

Prosím o vysvětlení co vlastně manželovi je, spadlo mu železo na nohu a na RTG...

Loupání kůže na chodidlech

Dobrý den, hrozně se mi loupe kůže na chodidlech, trpím na to každý rok v létě,...

Zácpa a krev ve stolici


Při sexu mně nesnesitelně pálí pochva

Dobry den, zhruba 14 dni mám problém ze pri sexu ( hned od začátku) me nesnesitelně...

Svědění

Dobry den,tak tyden mam svedeni a bolesti konecniku,hlavne v noci.a pridava...

Sport a penicilinová antibiotika

Dobrý den, dostal jsem dnes antibiotika Penbene 1500 000 2 balení (na 2 týdny),...

Vyrážka po tetování

Dobrý den, 2 dny po vybravení tetování (dříve jen obrys a bez žádné vyrážky)...

Jak ochránit děti před sexuálním zneužitím

Neber si bonbóny od cizích lidí.” Vzpomínáte si na klasické varování z vašich...

Bolest břicha a migrény od páteře

Bolesti břicha a hlavy, mohou být od páteře? Mám neustále bolesti v levém podbříšku,...

Lupavý palec

Dobrý den, prosím vás je účinná léčba rázovou vlnou při dg. lupavý palec ruky...

Bolestivá ovulace

Dobrý den, po 10-ti letech jsem vysadila HA a od té doby mám každý měsíc bolestivou...

Bolest břicha a cysta vaječníku

dobrý den, mám dotaz ohledně cysty na vaječníkách. V lednu tohoto roku mi byla...

Respirační infekt v rodině

Dobrý den,jen bych se chtěla zeptat před necelými čtyřmi týdny zjistili synovi...

Antidepresiva a byliny

Dobry den, beru kombinaci antidepresiv Cipralex a Brintellix. Mame doma kocku,...

Bulka na předloktí

Dobrý den,na předloktí z boku se mi udělala malá bulka,jakoby připevněná ke...

Ascorutin u menstruačního krvácení

Dobrý den už podruhé mi gynekoložka píchla Depo proveru. první mesíc jsem byla...

Fibrom jazyka

Objevila se mi takova boule pod jazykem Moc neboli spis je nepríjemná a zajimalo...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×