Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Je možné předcházet problémům se štítnou žlázou

Endokrinologie Eva . 4.4.2013

Dobrý den, chtěla jsem se touto cestou zeptat, zda-li je možné předcházet problémům se štítnou žlázou kupříkladu zvýšením příjmu potravy obsahující jód? Či jinou změnou stravovacích návyků nebo celkové životosprávy. K vyšetření štítné žlázy jsem se dostala od ortopeda - diagnóza Bakerova cysta, zavodnění organismu, doporučil krevní testy. Hodnoty TSH vyšly 6,8. Tázala jsem se ho zda-li tomu mohu nějak předcházet a bylo mi řečeno, že nemohu, což mne popravdě moc nepotěšilo, tak se snažím najít informace i z jiných zdrojů. Domnívám se, že mám vyváženou stravu, dostatek pohybu.... Mnohokrát děkuji a přeji krásný den

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, nemoci štítné žlázy mají mnohdy poměrně silnou genetickou vazbu, to je opravdu velmi těžké nějak změnit. Pokud nemáte zrovna přítomný uzel ve štítné žláze, nebo zvýšenou funkci žlázy, zvýšené doplňování jodu, nebo selenu by mohlo působit pozitivně, jelikož obecně je jejich obsah v naší evropské stravě dost nízký. Ale ani v tomto případě nelze slíbit, že nikdy nebudete mít problém se žlázou. Hodnota TSH 6,8 by se měla každopádně dovyšetřit na endokrinologii. Mějte se hezky.

Související dotazy

Problémy se štítnou žlázou
Dobrý den, je mi teprve 17 let a v posledních dvou...
Léčím se se štítnou žlázou
Dobrý večer, mám na Vás pár dotazů, už 17 let se léčím...
Mám problémy se štítnou žlázou
Dobrý den, mám problémy se štítnou žlázou - levý lalok...
Měla bych se dále se štítnou žlázou léčit nebo to není potřeba?
Dobrý den, bylo mi zjištěny následující hodnoty...
Pravděpodobnost problému se štítnou žlázou
Dobrý den, už delší dobu mě lidé, co mě déle znají,...
Problémy se štítnou žlázou??
Dobrý den, ráda bych se zeptala (i když vím, že je...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je možné otěhotnění při brání antikoncepce?


Je možné otěhotnění?


Je možné otěhotnění?


Je možné otěhotnět 4 dny před menstruaci?


Je možné otěhotnět když beru antikoncepci a i antibiotika


Je možné otěhotnět při antikoncepci?


Je možné otěhotnět při změně antikoncepce


Je možné poškození sluchu u 19měs. batolete


Je možné použít Canesten krém namísto Framykoinu?


Je možné použít produkt Deflagyn opakovaně?


Je možné s antibiotiky a zraněním ucha lehce sportovat?


Je možne se nakazit pohlavní chorobou


Je možné se nakazit při odběru krve?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je možné se nakazit po odběru krve, kdy...

Je možné se vyléčit psychicky z bulimie?

Dobrý den, je to cca rok a půl co jsem trpěla bulimií,rozhodla jsem se že se...

Je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?

dobrý den.je možné současně užívat imunoglukan a multisanostol sirup?u děti...

Je možné takto otěhotnět?

Dobry den, s pritelem jsme se mazlili a on poté ejakuloval na me břicho. Trochu...

Je možné těhotenství

Pekny den chci se zeptat dne 4.5 jsme meli s pritelkyni chraneny pohlavni styk...

Je možné těhotenství nebo ne?

Dobrý den. Potřebuji radu. Nedávno (2 týdny) jsem měla s přítelem sex. S kondomem....

Je možné těhotenství?


Je možné těhotenství?

Dobrý den, potřebuji poradit od loňského listopadu neberu antikoncepci, protože...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Poraneni hlezna


Stav po akne


Nízký počet trombocytů v krvi a fialové fleky po kůži


Svědění vaginy


MUDr. František Busta

Praktický lékař pro dospělé

Tachykardie a slabost


E coli


Permanentní močový katétr


Kolonoskopie zachraňuje životy. To už ví i kreslíř Petr Urban


Bolest varlete


MUDr. Zdeněk Popelka

Ordinace specialisty - interna, nefrologie

MUDr. Markéta Krejčová

Ordinace PL pro dospělé

Bíle pupínky na penisu


Jak správně ošetřit puchýř


Ublinkávání


MUDr. Miloslav Parolek

Ordinace PL pro dospělé

Streptokoková angína nosičství


Globule Natrii tetraboratis globulus 0,70 - Ky, 10 kusů a sex


MUDr. Jana Kupková

Ordinace PL pro děti a dorost

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×