Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Je správný postup urologa?

Urologie Věněk 15.6.2017

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli můj urolog postupuje správně když mi při kontrolách dělá jen ultrazvuk na vyšetření ledvin, jsem po vyléčené rakovině prostaty po 5.ozářkách, chodím co půl roku na kontroly na odběr krve na PSA, 0,3 při posledním odběru, asi před 2měsíci jsem močil krev a šly ze mně kousky asi sražené krve, doktor mi udělal cistoskopii, a prý je to močení krve ještě následek ozářek, ale ty byly před 5.lety,dál jsem se chtěl zeptat jestli z ultrazvuku doktor pozná jestli mám rakovinu ledvin, moje tchýně se léčí u stejného doktora každý rok chodí na kontroly ,před 19. lety jí odoperovali jednu ledvinu, měla rakovinu, doktor jí také vezme krev moč a udělá ultrazvuk, stále jí tvrdil že je v naprostém pořádku, v dubnu letošního roku jí manželka nechala odvézt do nemocnice udělalo se jí moc špatně a na interně jí zjistili když jí poslali na CTvyšetření že má rakovinu druhé ledviny a metastáze v takovém stavu že už se to nedá léčit, při propouštění z nemocnice jí řekla ošetřující doktorka že rakovina ledvin se na ultrazvuku nepozná a když tak už je pozdě,že se to pozná jen na CT vyšetření, je postup mojí kontroly urologem správný nebo co by jste mi poradil, není náhodou urolog zodpovědný za zdravotní stav mojí tchýně, je jí 84 let mně je 67 let děkuji za opdověď Švorčík Věněk.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, Váš dotaz ohledně správnosti postupu kontroly u urologa předám specialistovi z téhož oboru. Jeho odpověď očekávejte v nejbližším možném termínu. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie Pracoviště: Ambulance nemocnice Znojmo

Dobrý den, preventivně u člověka, který neměl rakovinu ledvin (jako třeba u Vás) je ultrazvuk zcela dostačujícím vyšetřením. Samozřejmě nemá takovou výtěžnost jako CT, ale nemůže se každému člověku (který namá podezření na onemocnění ledvin) dělat tělové CT jen tak pro jistotu, jestli někde něco není. V důsledku většina pacientů s karcinomem prostaty nutně nemusí ani UZ ledvin mít.
Co se týká tchýně, tak po 19 letech od operované rakoviny ledviny se rovněž již CT většinou nedoporučuje a neprovádí.

Související dotazy

Je postup podle Vás správný?
Dobrý den, jsem nyní v 18+2 týdnu mého prvního těhotenství...
Je postup mého gynekologa správný??
Dobrý den, jsem těhotná 34+3. Od začátku těhotenství...
Správný postup?
Dobrý den. 1.Vyšel mi pozitivní tripple test,což jsem...
Zánět zubu- správný postup ??
Dobrý den, minulý rok jsem přešla k nové zubařce (je...
Správný postup při léčbě pohlavní nemoci?
Prosím o radu. Manžel má 4 měsíce milenku. Netrpím...
Správný skus
Dobrý den, Můžu si sám zjistit, jestli mám správný...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je riziko, že bude plod poškozený rtg velké?

Dobrý den, včera jsem byla rtg kolene, ráno jsem začala špinit tak jsem nevěnovala...

Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?

Dobry den, mam otazku ohladom nikotinu, je samotny nikotin skodlivy ako fajcenie?...

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Je sekce při celkové anestezii bezbolestná?


Je sex důvod ke změně partnerky



Dobrý den, Rád bych se informoval, zda-li je součástí cytologického vyšetření(stěr)...

Je streptokok neškodný?


Je svalová hypotonie léčitelná?


Je svědění způsobeno pouze kvasinkami?

Dobry den, gynekolog mi odmitl udelat ster a kultivaci s tim, ze svedeni, na...

Je šance na otěhotnění?


Je šance na snížení či úplné vysazení..?


Je šance začít s aktivním sportem po operaci? (adrenalinové, extrémní)


Je tam ještě blána?


Je tam nějaké riziko při narkóze?

Dobrý den léčím se na sínosovou tachykardii. Beru betaloc celkem 25 mg/ den....

Je tato léčba dostačující?

Dobrý den, dcera při běhu špatně došlápla nedávno a o den později jsem ji vzala...

Je tedy mozne uzivat zineryt nebo to napr. muze snizit ucinek clostilbegytu

Dobry den, chtela jsem se zeptat,jestli je mozne soucasne uzivat zineryt na...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Citlivé oči na světlo


Odvykání od žvýkacího tabáku

Dobrý den, můj přítel je závislý na žvýkacím tabáku (orálním - snus atd)....

Křeče nohou v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 32tt a poslední ca 2t mám až nesnesitelné křeče nohou od...

Štítná žláza

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat.Jsem objednaná na endokrinologii​ za dva...

Omeprazol

Dobrý den je mi 19 let a již delší dobu užívám Omeprazol na bolesti žaludku....

Srdeční arytmie


Omeprazol teva

Dobrý den,chtěla bych vás poprosit o radu.Týden užívám Omeprazol teva na žaludek,podezření...

Vodnaté puchýřky na noze

Vodnaté puchýřky na plosce nohy Na plosce nohy se mě pravidelně jedno za...

Několik dní mě trápí svědění pokožky


Opožděná menstruace při stresu


Omeprazol


Tepová frekvence v noci


Zvětšená štítná žláza

Dobrý den, chtěla jsem se prosím zeptat, byla jsem poslána na UZ štítné žlázy...

Záchvaty kašle u 19 měsíčního syna

Dobrý den, můj dotaz se týká syna (19m). Do nedávna zcela zdravý, max menší...

Noční křeče nohou

Dobry den, jiz asi treti den my neni dobre, pocit na zvraceni, nechutenstvi,...

Bolest zad

Dobrý večer,mám prosbu. Před dvěma dny mě bolely záda(těsně nad hýžděmi).Dnes...

Antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den.Užívala jsem antikoncepci Minerva.Minulý měsíc jsem načla poslední...

Anabolické steroidy a stav po tromboze

Dobrý den p. doktore/doktorko. Přibližně 5 let závodím v kulturistice. Před...

Bolesti kotníků a nártů

Už asi rok se mně zhoršuje chůze v důsledku bolesti kotníků a v poslední době...

Bulka na uchu

V ušním boltci se mi udělala taková kulička velikosti hrášku. Nebolí, jen když...

Reklama
Zavřít