Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Je součástí cytologického vyšetření(stěr) i test na přítomnost HPV LOW RISK

Pavel 24.11.2017

Dobrý den,
Rád bych se informoval, zda-li je součástí cytologického vyšetření(stěr) i test na přítomnost HPV LOW RISK. Popřípadě, zda-li se tento test v rámci vyšetření vůbec provádí. Je potřeba navštívit specializované pracoviště? Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, záleží na více faktorech, u žen zejména na indikaci cytologického vyšetření, pokud se jedná o běžnou preventivní prohlídku bez záchytu jasných změn na děložním čípku, pak se HPV u cytologického vyšetření netestuje. Při podezření na dysplastické změny je součástí i testování HPV. U mužů záleží, zdali jsou klinicky přítomné kondylomata, pak tyto se odebírají a provede se testování na HPV. Jinak z Vašeho dotaz není jasný jak indikace k provedení stěru, zdroj, který je stírán, ani pohlaví, které je testováno (předpokládám, že se ptáte na vlastní stěr u muže), upřesněte svůj dotaz pro přesnější odpověď. A klinicky má význam testovat HP high risk (16,18) jako původce přednádorových lezí. S pozdravem, Dr. Horáková

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

HPV- testy
Chtěla bych se zeptat na možnost ovlivnění testu na...
HPV testy
Dobry den, Partnerke bola identifikovana pritomnost...
Cytologické vyšetření a HPV
Dobrý den chtěla bych poprosit o vysvětlení výsledků...
HPV High Risk
byDobrý den paní doktorko, před týdnem mi bylo zjištěno...
HPV
Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o vysvětlení. Před...
Test na HPV a moluska
Dobrý den dělali mi test na Hpv z důvodu podezření...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Je problem, kdyz se neberou leky po odstraneni cele stitne zlazy?


Je prokázán škodlivý vliv zářivek na vlasy?


Je při kapavce výtok jen při erekci?


Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je revmatoidní arthritis vyléčitelná?

Je riziko otěhotnění?


Je riziko, že bude plod poškozený rtg velké?

Dobrý den, včera jsem byla rtg kolene, ráno jsem začala špinit tak jsem nevěnovala...

Je rýma příznak hiv?

Ke rýma příznak hiv?

Je sanca, ze sa sietka roztrhla?

Dobry den, ja by som chcela vediet Vas nazor na operaciu pruhu. Otec mal asi...

Je sekce při celkové anestezii bezbolestná?


Je sex důvod ke změně partnerky


Je správný postup urologa?


Je streptokok neškodný?


Je svalová hypotonie léčitelná?


Je svědění způsobeno pouze kvasinkami?

Dobry den, gynekolog mi odmitl udelat ster a kultivaci s tim, ze svedeni, na...

Je šance na otěhotnění?


Je šance na snížení či úplné vysazení..?


Je šance začít s aktivním sportem po operaci? (adrenalinové, extrémní)


Je tam ještě blána?


Je tedy možné že je mimčo menší než by mělo být z tohoto důvodu?

Dobrý den můj problém se týká těhotenství.Podle poslední ms 11.8.2017 bych měla...

Je těhotenství pravděpodobné?

Dobrý den pane doktore, můj dotaz se týká možného těhotenství. V listopadu...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Divný pocit v uších

Dobrý den, Předevčírem jsem měl podivný pocit v uších. Přirovnal bych to k...

Fibrom

Dobrý den, před sedmi lety v těhotenství se mi udělal podle obvodní lékařky...

Vyrážka okolo nosu a úst..

Dobrý den..už několik měsíců mě trápí vyrážka..začalo to asi před 9 měsíci!Začalo...

Bolest po epiduralu

Dobrý den, mám 15 týdnů od porodu. Při porodu jsem si nechala píchnout epidurál....

Modřina na lýtku

Dobrý den, před týdnem mě v noci vzbudila bolest nohy, ráno jsem tam měla...

Modřina na lýtku

Dobrý den, je mi 15 let a asi před dvěma týdny se mi udělala na lýtku modřina....

Modřina na lýtku

Dobrý den, především nevím, kam tento dotaz zařadit. Moje mamka má už cca rok...

Divny pocit v hlave

Dobry den, chcel by som sa mam taky divny pocit v hlave v hornej pravej casti...

Bílkovina v moči a ukončení těhotenství

Dobrý den, jsem v 35+4 tt aktualne hospitalizována na gynekologii z důvodu vysokého...

Problém s erekcí

Dobrý den, je mi 18 let a mám problém s erekcí.. hodně často jsem tu četl, že...

Modřina na koleni po vykloubeni´

Dobrý den, přibližně před půl rokem jsem měla vykloubené koleno (směrem ven)(nebyla...

Souvislost stitne zlazy se vsemi priznaky

Vážená paní doktorko, Této poradny využívám v době, kdy dlouhodobě nemohu...

Modřina na levém koleni

Dobrý den, občas mně bolí při stoupání do schodů kolena, v práci musím někdy...

Problém s erekcí

Vážený pane doktore, je mi 45 let a za poslední rok pozoruji výrazné zmenšení...

Problém s erekcí

Dobrý den pane doktore . Chci se vás zeptat jako urologa. Poslední týden mám...

Problem s erekci

je mi 28 , při pohlavnim styku s pritelkyni mam problem dosahnout erekce a kdyz...

Křivá pánev

Dobrý den, už delší dobu jsem pozorovala že mám nesimetrickou pánev. Jakmile...

Problém s erekcí

Dobrý den, je mi 29 let, nekouřím, sportuji, alkohol piji jen občas o víkendu....

Problém s erekcí

Zdravím, je mi 16 let. Mám pocit, že něco není v pořádku. Když masturbuji všechno...

Bolavé rameno

dobrý den asi před půl rokem jsem na lyžích spadla. na rameno na MRI nález normální...

Zavřít reklamu