Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Karcinoid apendixu

Radus 24.6.2018

Dobry den,pred mesicem jsem byla na operaci se zanetem apendixu. Je mi 27 let.Minuly tyden mi vsak volala setricka,at se tam stavim osobne,hned mi bylo jasne,ze v tom apendixu neco nasli. Tak jsem tam jela a mluvil se mnou lekar. Byl tam karcinoid apendixu, G1 pry nezhoubny. Hned mi udelali RTG plic,vse OK a mam se objednat na UZ bricha.

Jsem z toho psychicky na dne,znamena to hned,ze mam sklony k rakovine? Nebo proc mi budou delat UZ bricha kdyz ten nador nebyl zhoubny?
Takze kdyby ho nenasli,byla by tam rakovina? Nebo jak se toto leci? Nebo to mam brat tak,ze nebyl zhoubny a ze uz jsem zdrava?

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den paní Raduš, karcinoid je obecně považován za semimaligní (polozhoubný) nádor, je to vzácný nádor, v České Republice ročně onemocní asi 200 lidí za rok. Je velmi dobře, že byl chirurgicky odstraněn, pokud se nenajde podobný útvar ještě někde jinde, pak je léčba tímto ukončena a budete chodit jen na kontroly. O povaze karcinoidu rozhoduje histologie, dle toho z jakých buněk je tvořen se dá usuzovat na jeho charakter, dále i na postup léčby. Zřejmě to byl ten dobrý typ, který roste pouze v daném místě, chápu Vás že jste z toho zmatená a zaskočená, že se bojíte, ale tím že došlo k vyndání apendixu by mělo být vše vyřešeno a ostatní vyšetření jsou pro jistotu. Pokud i ostatní vyšetření budou bez nálezu (UZ břicha), pak jste s velkou pravděpodobností zdravá. Neznamená to, že máte sklony k rakovině, jde o raritní záležitost. Kdyby ho nenašli, pak by rostl dál a mohl by Vám začít dělat v budoucnu nespecifické obtíže. S pozdravem.

Odpovídá lékař:

MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie Pracoviště: Onkologická ambulance AntiCa Kladno

Dobrý den, jak píše paní doktorka, karcinoid patří mezi vzácné nádory a tudíž se snažíme péči o nemocné s těmito nádory centralizovat v specializovaných centrech. Nevím odkud jste ... v Praze můžete poprosit o konzultaci nálezu ve VFN na Onkologické klinice (těmito nádory se zabývá mudr.Barkmanová nebo prim. Sedláčková). Věřím ale, že bude vše dobré !!! Karolina Kašparová

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Karcinoid
Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid...
Může to být karcinoid?
Na jaře mi byli dělaný testy na karcinoid moc v pořádku...
Apendix
Dobrý den, je nadýmání po operaci Apendixu (7 dni)...
Karcinoid
Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním...
Apendix
Dobrý den, již několik let se potýkám s bolestí v pravém...
Apendix
Od operace Apendixu uběhlo 10 dní, jizva bolí , při...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Karbohydrátdeficientní transferin

Dobrý den, v rámci Zdraví národa jsem si nechala vyšetřit játra a vyšlo mi CDT...

Karbunkl

Dobry den v oblasti hyzdi se mi udelala takovadle bulka nevim jestli mam jit...

Karbunkl

Dobrý den asi před 14 dny se mi na penisu objevil puchýř myslel sem že to je...

Karbunkl u ucha

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. U ušního boltce se mi udělala...

Karbunkly

Dobrý den.Asi tak od roku 2012 jsem začal přibírat na váze a nějak v té době...

Karbunkly a furunkly

Dobrý den. Mám velice složitou otázku ohledně onemocnění mé ženy. Jedná se o...

Karcimatóza peritonea - prognóza

Vážená paní doktorko, dá se odhadem říct, jaká je obvykle prognóza při difúzním...

Karcinofobie?

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. 4 roky se léčím se...

Karcinoid

Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním zánětem slepého střeva...

Karcinoid

Chci se zeptat zda se může objevit podezření na karcinoid z preventivních odběru...

Karcinoid plic

Dobrý den. Jsem dva roky po odstranění typického karcinoidu z plíce. Dopadlo...

Karcinoidový syndrom

Dobrý den, Cca před 9 lety (dnes 23 let), jsem měla tak jednou za měsíc křeče...

Karcinom

Dobrý den, mému taťkovi (70 let) byl při biopsii zjištěn následující nález: uPeiN...

Karcinom

Dobrý večer, mám dotaz, tatínek 75 let byl vloni v lednu operován, jelikož mu...

Karcinom

Dobrý den, cca před měsícem jsem se ptala ohledně mého 75 letého tatínka na...

Karcinom děl.čipku, cysty,myom a těhotenství

Dobrý den, byla jsem na prvoscreeningovém vyšetření (těhotenství 13+2). Lékař...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, u mé partnerky byla zjištěna rakovina děložního čípku mohu nakazit...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, v roce 2004 jsem prodělala biopsii cervixu s výsledkem: bez dysplazie....

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, před třemi týdny mi byl náhodně při pravidelné gynekologické prohlídce...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, je mi 43 let před měsícem mi byl diagnostikován cervikální adenokarcinom...

Naposledy přečtené dotazy z poradny



Řídká stolice u dvouletého dítěte

Dobrý den, paní doktorko, ráda bych se Vás zeptala,zda může být způsobena řídká...

Vertigo

Dobrý den, již více jak 2 měsíce trpím závratěmi(jakoby pocit opilosti), brní...

Hallux rigidus

Dobrý den. Lékaři mně diagnostikovali hallux rigidus v pokročilém stadiu. Navrhují...

Rozbor moči - epitelie

Dobrý den, paní doktorko, na biochemii mi byl zjištěn výrazně zvýšený výskyt...

Systémový lupus

Dobrý den mám systémový lupus zaměřený momentálně na ledviny a ted mám z poslední...

Augmentin, játra, GMT

Dobrý den, lékař mi předepsal Augmentin 625 mg. Při jeho užívání jsem začal...

Zarudlý lesklý žalud, zarudlá předkožka a loupání (žmolky) žaludu

Dobrý den, již několik měsíců se nemohu zbavit potíží s přirozením. Žalud...

Štítná žláza

Dobrý den, prosím o přeložení nálezu pro laika. viz obrázek -téměř celý...

Pohmatová bolest holenní kosti

Dobrý den, před půl rokem jsem při lyžování upadla na kámen a narazila přímo...

Červené skvrny nad kotníky

Už 4 roky mám nad kotníky červené fleky s fialovými žilkami, bolest mi nepůsobí...

Očkování proti meningokokovi

Dobrý den, prosím info - jaký typ vakcíny proti meningokokovi je nejvhodnější...

Bolest břicha a plynatost


Červené skvrny různě po těle


Pálení v dutině ústní, hořkost v ústech

Dobrý den,můj manžel se léčí teď již 2 roky s tím,že ho pálí v cele ústní dutině...

Bolesti a tlaky v konečníku

5,zužení prostory v useku C4-C5,zužení meziobratlprostory.Tam mám prý všechno...

Vyšetření prsu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na Váš názor ohledně termografie prsu. Přesnost...

Kapavka - zánět varlat/nadvarlat

Dobrý den, jako jeda z komplikací kapavky je uváděn i zánět varlat/nadvarlat....

Bodavá bolest hlavy

Dobrý den, chtěla bych prosím poradit.Dnes poprvé jsem po celý den cítila strašnou...

Štítná žláza a dávka Euthyroxu

Dobrý den,chci se zeptat,beru každý den euthyrox 75 a výsledky z odběrů mám...

Zavřít reklamu