Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Karcinom

Simona . 9.2.2016 redakce uLékaře

Dobrý den, cca před měsícem jsem se ptala ohledně mého 75 letého tatínka na karcinom v místě žlučníku, který byl odhalen bohužel ve stádiu, kdy tatínkovi již nebylo pomoci a minulý týden zemřel..od žádného lékaře jsme se nedozvěděli nic jiného, že se to prostě stává...psala jsem, že cca 27.12. na CT nic neměl a 13.1. byl již vidět velký neoperatovatelný nádor, který paní doktorka popsala toho 22. 12. jako volnou tekutinu..chtěla jsem se jen zeptat, zda se opravdu nádor může tvářit jako volná tekutina a hlavně můj druhý dotaz, jak rychle může vůbec nádor vyrůst třeba ten nejagresivnější? Může třeba vyrůst za 14 dnů?Vím, že tatínka nám už nikdo nevrátí, ani se v tom nijak nemíním patlat, ale toto mě opravdu zajímá.. Děkuji za pochopení a odpověď. Simona

Odpovídá:

MUDr. Karolina Kašparová


Milá Simono, přijměte prosím moji upřímnou soustrast! K nálezu CT se úplně vyjádřit nemohu, asi by Vám lépe odpověděl rentgenolog, ale spíše se domnívám, že to možné není , na sonu bych se tomu nedivila, tam plyn překryje obraz, ale CT jsou řezy, kde by k tomu podle mně dojít nemělo. 14 dnů na nárust velkého nádoru opravdu nestačí. Pokud tam ten tumor byl již v prosinci a následně to vše vzalo tak rychlý průběh, pak by diagnosa o 14 dní dříve nejspíše vlbec nic nezměnila. Netrapte se tím, tatínek by to tak jistě nechtěl! držte se . KK

Související dotazy

Karcinom prsu u matky
Dobrý den, mé mamince (45 let) byla před dvěma měsíci...
Riziko pro vznik karcinomu prsu
Dobrý den, beru prosulpin 2x denně na časté říhání...
Karcinom hrtanu- jak pomoci léčit manžela
Dobrý den , manžel 57 let v 8/2016 diagnostika karcinom...
Odstranění štítné žlázy (papilární karcinom)
Dobrý den, jsem 1/2 roku po odstranění štítné žlázy...
Karcinom děložního čípku
Dobrý den, je mi 43 let před měsícem mi byl diagnostikován...
Jak postupovat dále při zvýšeném PSA a karcinomu prostaty
Prosím Vás o radu ako mám postupovať v mojom prípade: výsledky...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Karanténa při chřipce

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak dlouho zůstává člověk nakažený chřipkou...

Karbohydrátdeficientní transferin

Dobrý den, v rámci Zdraví národa jsem si nechala vyšetřit játra a vyšlo mi CDT...

Karbunkl

Dobry den v oblasti hyzdi se mi udelala takovadle bulka nevim jestli mam jit...

Karbunkl u ucha

Dobrý den, ráda bych Vás poprosila o radu. U ušního boltce se mi udělala...

Karbunkly

Dobrý den.Asi tak od roku 2012 jsem začal přibírat na váze a nějak v té době...

Karcimatóza peritonea - prognóza

Vážená paní doktorko, dá se odhadem říct, jaká je obvykle prognóza při difúzním...

Karcinofobie?

Dobrý den, obracím se na Vás s následujícím problémem. 4 roky se léčím se...

Karcinoid

Dobrý den, v srpnu tohoto roku mě odvezla RZP s akutním zánětem slepého střeva...

Karcinoid plic

Dobrý den. Jsem dva roky po odstranění typického karcinoidu z plíce. Dopadlo...

Karcinoidový syndrom

Dobrý den, Cca před 9 lety (dnes 23 let), jsem měla tak jednou za měsíc křeče...

Karcinom

Dobrý večer, mám dotaz, tatínek 75 let byl vloni v lednu operován, jelikož mu...

Karcinom děl.čipku, cysty,myom a těhotenství

Dobrý den, byla jsem na prvoscreeningovém vyšetření (těhotenství 13+2). Lékař...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, u mé partnerky byla zjištěna rakovina děložního čípku mohu nakazit...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, v roce 2004 jsem prodělala biopsii cervixu s výsledkem: bez dysplazie....

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, před třemi týdny mi byl náhodně při pravidelné gynekologické prohlídce...

Karcinom děložního čípku

Dobrý den, je mi 43 let před měsícem mi byl diagnostikován cervikální adenokarcinom...

Karcinom endometria

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, kolik stojí průměrně léčba karcinomu endometria....

Karcinom Hlavy Pankreatu

Dobrý den,už jsem jednou psala o nemoci me maminky Karcinom hlavy pankreatu.Je...

Karcinom hltanu

Dobrý den, prosím Vás mám takový dotaz ohledně mého tatínka.Dnes absolvoval...

Karcinom hrdla děložního

Prosím, může mít panna rakovinu děložního čípku?

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas


Špatná cytologie


Skodi detska odrazedla??


Kolonoskopie: vyšetření, které zachraňuje životy


Alkohol a zvýšené jaterní testy


Křupání v zápěstí


Krev ve stolici


MUDr. Antonín Stříž

Rehabilitaçní ambulance

Zlomenina zápěstí


Otoky nohou po zlomenině pánve


MUDr. Iva Skořepová

Ordinace lékaře specialisty - revmatologie

Vyrazka


Slabost po sladkém


Bolest prsu


Antikoncepce a antibiotika


Zlobí vás koleno? Důvod pomůže odhalit artroskopie


Boule a otoky na hlavě


Oteklý ret


Inzerce
Poslat e-mailem
{}
Inzerce
×