Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Kl. kost, hrudní koš

Ortopedie Martin 7.6.2012

Dobrý den, chtěl bych se zeptat na neasymetrické (nerovnoměrné) klíční kosti (kůstky u krku) prává strana se nachází výše než levá a kůstka je více vystouplá (viditelná). V té pravé citím takové i jako kdyby napětí, tlak (přímo jen u kůstky) jinak pohybově pravá strana dobrá, levá strana pohybově taky dobrá jen se mi zdá že mám jinak usazené rameno právě kvůli kl. kosti (mám i problémy s levou lopatkou), když třeba rozpažuji každá strana je jinak pohyblivě, byl sem i nejdříve na kontrole u ortopeda jen s páteří jelikož sem myslel že je to kvůli ní, po rtg pateř prý v pořádku, poté sem byl u 2 fyzioterapeutů. Jeden mi řekl že páteř v pořádku, ohledně kl. kosti je to prý normální, ale mě se to nezdá ještě když je vyš než levá, s lopatkou cvičit aby se usadila a zpevnila. Druhý mi řekl že páteř dobrá jen že mám minimální skoliózu, tak nevím, na kl. kost že ji mám výš než druhou a malinko posunutý hrudník, lopatky jsou dobře pohyblivé (levá že je ale horší) jen se musí cvičit mezilopatkové svaly a procvičovat prsní svaly kvůli hrbení. Mám určite i mírnou dysbalanci (levá strana spodních zad (pánev) pociťuji i při chůzi, kdy se nahýbaním těla asi snažím vyrovnat rovnováhu, ale prý to nená nic vážnýho, když na to budu cvičit, takže sem už začal. Dál mám v plánu zajít ještě k jednomu ortopedovi na kontrolu a vyžádat si rtg hrudního koše, klíčních kostí, ramen, i znovu páteře a uvidím co dál. Viz. dokumentační foto, chci se ale zeptat na Váš názor a popřípadě radu jak dál, chci se dát do kupy, jelikož mě to tíží pocitově a i psychicky

Odpovídá lékař:

MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie Pracoviště: Úrazová nemocnice Brno

Na fotografii, která se nikdy na internetu nejlépe neznázorní nevidím nic abnormálního.
Není jasné, zda pozorujete výstupek na zevní straně klíčku k rameni nebo na vnitčí části klíčku blíře hrudní kosti.
Pokud pozorujete zvýšení polohy na ramenní části klíčku je možné, že se jedná o úraz ramene v minulosti. Elevace klíčku ale většinou způsobuje jen kosmetický defekt a na příklad v USA se nijak neoperuje.
Nicméně doporučuji kontrolu a rtg u ortopeda, který věc může blíže specifikovat.

Související dotazy

Bolest na hrudní kosti
Chtěl bych se zeptat trápí mě už nějakou dobu bolest...
Bolest v oblasti hrudní kosti
Dobrý den, už 3 týdny mě bolí v oblasti horní 2/3...
Bolest žeber a hrudní kosti
Dobrý den. Mám na hrudi na žebrech a hrudní kosti...
Bolest hrudní kosti
Dobrý den, mám chronický zánět horní části žaludku...
Bolesti hrudní kosti, boule v nadbřišku
Dobrý den, už asi dva týdny mě v leže boli hrudní kost,...
Boule u hrudní kosti
Dobrý den, je mi 25 let a asi před půl rokem se mi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Kinetóza

Dobrý den, mám problém že se mi už od malička dělá špatně v autě a autubuse,...

Kinetóza

Dobrý den. Je mi 35 let a trpím pravděpodobně kinetózou. Kolotočům se vyhýbám...

Kinetóza

Dobrý den, již od dětství trpím kinetozou ve všech dopravních prostředcích.Ted...

Kinetoza

Dobry den. Chtěl bych se zeptat. Je kinetoza jen dočasny stav a nebo je nelečitelna...

Kinetoza

Dobrý den, prosím o radu. Jedeme na dovolenou do zahraničí, kde budeme cestovat...

Kinetoza, nadměrné říhání

Dobrý den, několik let se potýkám s cestovní nevolností, autobus je pro mě...

Kinito a průjem

Mohu mít po požití leku kinito prujem

Kj na udržení hmotnosti


KKdyž mám dostat měsíčky, mám cca 2-3 dny průjem


Kkk

Dobrý večer, Paní Doktorko dnes jsem byla na punkční biopsii krční mandlí. Nález...

Klacid

Dobrý den, jsem ve 12tt a zjistili mi ureaplasma ureleticuma a mykoplasmata....

Klacid

Beru ATB Klacid 2x denne 500mg. Mam z toho horko v ustech a na rtech. Zatim...

Klacid

Dobrý den, beru Lanzul a Rosucard.. Od včera beru Klacid na anginu. Chci se...

Klacid

Beru již 4. den Klacid 500 kvůli nálezu na průduškách. Stále mi není dobře,...

Klacid


Klacid

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Mám od lékaře předepsaný lék klacid, mám ale...

Klacid

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zhruba před měsícem mi bylo dáno nitřoděložní...

Klacid - cedlejší účinky

Dobrý den pane doktore. Byl mi předepsán Klacid, protože nemohu brát penicilín....

Klacid - černý kašel


Klacid 250

Dobrý den. Prosím, v CAR mi odhalili nějakou pohlavně přenosnou bakterii (bohužel...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Zánět močového měchýře

Dobrý den, dnes ráno jsem byla u lékařky kvůli pálení a štípaní při močení,...

Srostlá předkožka na penisu

Dobrý večer. Potřeboval bych vaši radu. Je mi 16 let a nejde mi přetáhnout...

Pocit sytosti

Dobrý den ! Chtěl jsem se zepat,mám problém stím,že když sním např.půlku chleba...

Slabá menstruace

Dobrý den, je mi 37 let, před měsícem a půl jsem byla na IVF, kdy mi byla zjištěna...

Bolest a modřina v místě vpichu injekce

Dobry den, prosim o radu, minuly tyden me chytly bolesti v bederni casti zad,...

Antibiotika v těhotenství


Hodnota hcg v 7tt+0

Dobrý den, 20.5.2011 mi bylo potvrzeno těhotenství - odpovídající 5. týdnu,...

Problémy budou původu psychosomatického

zdravim mam problemy cca 2 roky prujmy- kolonoskopie,sono,rengeny nic nenalezeno...

Krev ve stolici

Přítel byl asi před 25 lety operovany žaludeční vředy v poslední době často...

Problémy s očima, pálení, řezání, slzení, zarudnutí

Zdravím již asi tři roky mám strašné problémy.oci mi skoro každý den s ničeho...

Tetanová injekce

Dobrý den.CHystám se na tetanovku,vím,že mám být úplně zdravá jinak mohu prý...

Žaludeční problémy

Prajem príjemný deň,obraciam sa na vás s mojimi žalúdočnými problémami. Mam...

Hodnoty TSH, fT4, přibírání na váze

Dobrý den, na odběrech mi vyšly výsledky TSH 1,953 a fT4 10,78, nevím přesné...

Žaludeční nevolnost

Dobry den,jiz asi 4 mesice mam problem se zaludkem,zacalo to po dlouhodobem...

Som v 12 týždni tehotenstva, zistili mi TSH 0,035 mIU, S-antiTPO 0,67


Zpoždění menstruace


Únava, slabost, psychické potíže

Dobrý den, chtěl bych Vás tímto poprosit o radu. Už delší dobu (přes rok) mě...

Kašel, zahlenění

Dobrý den,mám potíže takové jako lochtání či šimrání v dýchacích cestách,jako...

Nález ct osserní foraminostenoza

Pane doktore prosím o vysvětlení nálezu z ct osserní foraminostenoza th 2/3...

Bolest mezižeberní oblasti

Dobrý den, před týdnem jsem byl večer plavat a hrát florbal, jsem sportovec,...

Reklama
Zavřít