Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Komorové Extrasystoly - možný důsledek nízkého příjmu tekutin?

Srdce a cévy Jirka 11.1.2014

Dobrý den paní doktorko,
od listopadu mne trápí extrasystoly. Nejprve jen 2x denně, kdy jsem problému nevěnoval pozornost. Koncem prosince se situace zhoršila, v průměru za den odhaduji 400 krát. Byl jsem zde také vystaven stresovým situacím a zhoršení přisuzuji i tomu (adrenalinová stimulace?). Sportuji, při fyzické zátěži zhoršení nepozoruji. Počátkem ledna návštěva praktického lékaře - zde v krvi vyšší hladina kyseliny močové (448 umol/l) jinak vše v normě (močovina, kalium, cholesterol, ALT, AST, kreatinin, glukóza, bilirubin, CRP, krevní obraz jako erytrocyty, hemoglobin, leukocyty, trombocyty taktéž v normě). Odeslán na internu, zde zatím vstupní vyšetření (krátký záznam ekg, pohmat, poslech, vše vpořádku, bez otoků kotníků. Za povšimnutí oproti normálu stojí ze zprávy snad jen: srdeční akce pravidelná, ozvy tlumené, ale ohraničené. Právě tlumené srdeční ozvy mne zaráží. Nyní čekám na ekg holter a podrobné vyšetření ledvin - tedy sběr moči. Ultrazvuk srdce zatím neproveden. Poslední rok jsem si oproti dřívějšku odvykl pít tolik tekutin denně. Vím, že dřív jsem pil 3 litry a přes léto více, ale nyní jsem pil méně. Poslední dva dny jsem dodržel onen tří litrový příjem a ouha - extrasystoly téměř vymizely. Můj dotaz zní - je možné, že tohle je příčina? Může nedostatečný dlouhodobý příjem tekutin zvýšit hladinu kys. močové a způsobit extrasystoly? A lze tatko rychle zjednat nápravu (dva dny co udržuji množství tekutin)?
Mnohokrát děkuji za Váš čas,
Jirka

Odpovídá lékař:

MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Havlíčkův Brod

Dobrý den, nedostatečný příjem tekutin a minerálů může způsobit popisované potíže, expozice stresům hraje velkou roli. Zvýšená kyselina močová v krvi je způsobená nevhodnou stravou - nadbytek masa především mláďat (telecí, kuřecí), dále vnitřnosti, uzeniny. Než se Vaše potíže svedou na nedostatečný příjem tekutin, je nutno provést vyšetření jako odběr hladiny hormonů štítné žlázy, 24hodinové monitorování srdeční akce, event. ultrazvuk srdce.

Související dotazy

Extrasystoly
Dobrý večer, chtěla bych se zeptat, zda mohou extrasystoly...
Extrasystoly
Extrasystoly. Dobrý večer. Po letech se mi vrátily...
Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky...
Extrasystoly
Dobry den, mam dotaz na extrasystoly. Mam obdobi, kdy...
Komorové extrasystoly
Dobry den, omlouvam se ze pisi bez diakritiky, pisu...
Extrasystoly
Dobry den chcem sa informovat ohladom preskakovania...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Komorová tachykardie a sex

Dobrý den, Ve zkratce mne trápí arytmie (komorová tachykardie) a přílišná huť...

Komorove extrasystoly

Dobry den,cchem sa spytat ci su tieto dve veci dve rozne diagnozy,alebo je to...

Komorové extrasystoly

Dobrý den, při vyšetření ECHO srdce v prosinci mi byla zjištěna málovýznamná...

Komorove extrasystoly

Este sa spytam aky je teda rozdiel v tychto dvoch bodoch,nadpis kapitoly je...

Komorove extrasystoly

Tie dva body su uvedene v tabulke socialne poistovne pri ohodnocovani poklesu...

Komorové extrasystoly

Dobrý den, rád bych se Vás zeptal na problém, kterým se trápím od roku 2009....

Komorové extrasystoly

Dobry den, omlouvam se ze pisi bez diakritiky, pisu z mobilu. Je mi 34 let a...

Komorove extrasystoly

Dobry den,chcem sa spytat este ohladne komorovych extrasystol.Niekedy sa vyskytuju...

Komorove extrasystoly

Este sa chcem spytat co vyvolava tie extrasystoly ked niekedy ich citim a niekedy...

Komorové extrasystoly - kedy sú závažné?

Dobrý deň, ja už som vám raz písal ohľadom komorových extrasystol. Mám ich občasné...

Komorové extrasystoly (občasné ale rušivé) - čo pomáha?

Našiel som, že mnoho ľudí má extrasystoly, niektorí vnímajú, iní nemusia. Ja...

Komorové extrasystoly, jak se jich zbavit

Dobrý den, měla bych na Vás dotaz, již dva roky mám srdeční arytmii – KES...

Kompenzace 0,5 cm u ortopedických vložek?

Mám pravou nohu kratší o půl cm. Dřív to byl 1 cm a víc, a vždy mi na pravou...

Kompinace léku Piracetam a Sorbifer

Dobrý den, má lékařka mi předepsala lék Sorbifer Durules, kvůli nedostatku železa...

Kompletni problem?

dobry den mam stale nejake zdravotni potize .ktere vznikly minuly rok po velkem...

Kompletní prohlídka

Dobrý den, rád bych se zeptal, zda je možné nechat se u svého praktického lékaře...

Kompletni rozbor krve

Dobry den chci se zeptat zda-li mi muze muj obvodni lekar udelat kompletni rozbor...

Kompletní sanace zubů

Dobrý den, chtěla bych si nechat odstranit /zbytky/ zubů a pořídit si snímatelnou...

Kompletní vyšetření

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli jde udělat kompletní vyšetření na všechny...

Kompletní vyšetření

Dobrý den,mám dotaz ohledně kompletního vyšetření.Jestli se může provést v jakékoliv...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Počůrávání dospělých

Dobrý den, mám takový choulostiví problém a nevím si s ním rady - v noci se...

Vyrážka

Dobry den, po zatezi se mi udelala na tele-trupu tato vyrazka a ted se mi po...

Antikoncepce a vodnatá stolice

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Vzala jsem si první pilulku po sedmidenní...

Pupínek na penisu


Bolest v krku, točení hlavy

Dobrý den, již třetí týden mě trápí silná bolest v krku, první týden jsem používal...

Popis MRI

Dobrý den, před měsícem mě velice intenzivně bolela hlava, mlžilo se mi vidění...

Hořká chuť v ústech při užívání antibiotik Fromilid 500


Křupání v kloubu

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je normální, že mi křupe v chodidle...

Arytmie

Dobrý den, dnes jsem obdržel zprávu z EKG Holter, viz. příloha, bez vyjádření...

S akou pravdepodobnosťou to môže byt HIV?

Dobrý deň asi pred mesiacom som mal nechránený pohlavný styk po pár dňoch to...

Psychika

Měla jsem v dubnu velkou psychickou zátěž v práci a také jsem se snažila držet...

Léčím se na psychiatrii z kancerofobie. Nyní mám velký strach z rakoviny jícnu,hltanu atd.

Dobrý den, předem bych měla podotknout,že se léčím na psychiatrii z kancerofobie.Nyní...

Přechod z jedné antikoncepce na druhou, prasklý kondom

Dobrý den, přešla jsem z antikoncepce YAZ, kterou jsem užívala 3 roky na antikoncepci...

Padání vlasů

Dobrý den, před cca 2 týdny jsem si začal všímat, kolik vlasů mi vypadává...

Kašel a těžké dýchání

Dobrý den, již mě delší dobu trápí občasný kašel a těžké dýchání, byla jsem...

Sucho v ústech

Dobrý den, chci se zeptat.. Poslední týden cítím že jsem dehydrovaná.. Myslím...

Zhruba před 8 lety mi byl odstraněn absces v okolí kostrče

Dobrý den, zhruba před 8 lety mi byl odstraněn obsces v okolí kotrče. Teď se...

Průjem a malátnost.

Dobrý den. Minulý víkend se mi udělalo nevolno, průjem, pocit na zvracení (bez...

Svědění konečníku


Roupy

Dobrý den, mám takový choulostivý problém. Pociťuji svědění v oblasti zadečku,...

Reklama
Zavřít