Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčba antibiotiky, povlak jazyka a zánět žaludu

Kožní obtíže Jaromír 17.9.2018

Dobrý den,
před 8 týdny jsem navštívil privátní klub, kde v rámci svlékacího vystoupení jsem se dostal do kontaktu se slečnou, která se mě pokusila uspokojit rukou, do které si plivla. Nedošlo k žádné formě sexu. A sahání na její přirození bylo pouze dotykem přes její spodní prádlo. Po příjezdu domů, jsem se omyl větším množstvím ženského antibakteriálního mýdla.

Druhý den jsem (tj. cca po 7 hodinách od situace) začal pociťovat pálení penisu a po 2 dnech jsem měl zvýšenou teplotu. Když po třech dnech se to nelepšilo šel jsem k praktickému lékaři, který mi předepsal Augmentin na 5 dní, že to bude možná zánět močového měchýře. Udělal rozbor moči před a po antibiotikách a oba negativní. Během užívání se stav zlepšil, po dobrání se po pár dnech dostavilo pálení opět.

Šel jsem na urologii, kde mi odebrali stěry a ranní moč (bez odčůrání), po týdnu byly výsledky negativní na vše (kapavka, chlamydie, mycoplasma, ureoplasma). Používal jsem mast Canesten, Framikoin, Bepanthen a Clotrimazol) Po asi 5 dnech pálení ustalo. Po dalších 3 dnech se nepříjemný pocit znovu vrátil a tak jsem opět šel na urologii. Pan doktor mi udělal znovu stěry a říkal, že rovnou mi předepíše antibiotický koktejl, který pozabíjí vše a že nebudeme čekat na výsledky, že to nejspíš budou chlamydie. Dostal jsem 3 tablety Sumamed a pak na 20 dní DoxyHexal. Již beru 12 den DoxyHexal a žádná velká změna se nekoná. V průběhu jsem držel protikvasinkovou dietu (vše bez cukru, pouze bílý jogurt, luštěnina). Když jsem se ptal pana doktora, zda by to nemohla být mykóza, říkal že ne a že je zbytečné abych tu dietu držel. Když jsem si zkoušel domácí skleničkový test na kvasinky, vyšel mi pozitivně včetně povlaku na jazyku. Druhé kontrolní stěry opět na vše negativní včetně kultivace moči.

Jelikož jsem chtěl mít vše potvrzené, šel jsem po 21 dnech od incidentu, a 14 dní po dobrání Augmentinu na "preventivní screeningové testy na pohlavní choroby" v soukromé laboratoři. Stály 6 tisíc a vyšlo vše negativní. Nevím jakou váhu tomu dávat.

Stálou partnerku jsem poslal také na stěry a vše jí vyšlo negativní.

Jelikož jsem z toho již psychicky velmi na dně, čtu každý den řadu článků o pohlavních chorobách a v každém příznaku vidím sebe. Jedna z posledních možností, kterou jsem několika testy nepodložil je Syfilis a HIV. Po 8 týdnech sem nikde neobjevil žádný vřed, nevidím žádnou vyrážku, nosím černé prádlo a nikde jsem za celou dobu nenašel náznak výtoku. Ale mám na jazyku bílý povlak a pár dní se mi hůře polykalo (pocit knedlíku v krku) a jeden den jsem cítil tlak v levém tříslu, což jsou jedny z příznaků syfilis. Už jednou jsem se zde v diskuzi ptal na možnost přenosu chorob slinou, a pan doktor MUDr. Ivo Procházka CSc. mi napsal, že toto riziko je hodně nepravděpodobné.

Chci se proto zeptat, má cenu platit si teďka další testy na syfilis když beru DoxyHexal ? I když je psáno, že z krve lze poznat syfilis v každém stádiu, nebudou to antibiotika ovlivňovat ? Momentálně mám suchou šupinatou kůži na žaludu, ale je to vidět pouze pokud je penis stopořený. Pořád trochu doufám, v kvasinkovou infekci, ale jelikož antibiotika přispívají k jejich rozvoji tak nevím jak s nimi bojovat. Antimykotické masti ani dieta nefungují, tak mi z toho vychází nějaká vážnější choroba. Psychicky mě to hodně sráží, nemohu se soustředit v práci, při čase s rodinou se bojím abych někomu neublížil předáním nemoci, každou chvíli se kontroluji, zda nemám někde nějaký symptom z článků a diskusí. Samozřejmě si to všechno zasloužím jelikož je to způsobené mojí vinou, jen bych nechtěl ublížit okolí.

Mám za sebou cca 6x vyšetření moči, 2x stěry z močové trubice, 1x celkový test v soukromé laboratoři (krev, moč) . Všechny vyšly negativní.

V příloze zasílám foto jazyka, snad včetně mandlí a foto šupinaté kůže na penisu. Velice děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
je docela možné, že na začátku došlo k souhře toho , že jste nastydl - celkové příznaky a lokálně jste si způsobil podráždění použitím antibakteriálního mýdla.
Augmentin je poměrně silné antibiotikum a často má nežádoucí účinky v podobě narušení střevní mikroflory.
Povlak jazyka, který máte i pozitivní test na kvasinky budou tedy následkem užívání značného množství antibiotik v krátké době.
Bylo by tedy vhodné místo dalších antibiotik začít užívat některý probiotický přípravek, např. Hylak. Dietu klidně dodržujte dále, určitě to prospěje.
Při léčbě kvasinkové infekce je třeba masti aplikovat déle než 5 dnů, zpravidla dva týdny, někdy déle. Proto se Vám příznaky vrátily.
Jak Vám napsal pan docent, přenos slinou je opravdu nepravděpodobný.
Zkuste tedy výše doporučené a určitě po 5 dnech léčbu nepřerušujte, to nebude dostatečná doba k zaléčení obtíží. Počítejte raději 10 dnů až dva týdny.
Doufám, že se Váš zdravotní stav brzy zlepší.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Eva Dogoši


Podle vašeho popisu k žádném přenosu pohlavní choroby nemohlo dojít. Přestaňte s užíváním dalších antibiotik, hrozí, že si "rozhodíte" imunitní systém a naopak budete mít větší šanci příp. kvasinkovou infekci získat. Pálení kůže v oblasti genitálu není projevem pohlavní ani kožní choroby, domnívám se, že veškeré vaše obtíže jsou psychosomatického charakteru.

Související dotazy

Povlak jazyka
Dobrý den, pred tremi dny jsem si všimla divného povlaku...
Povlak na žaludu
Mám problém. Na žaludu se mi objevil slabonký povlak. Když...
Povlak na jazyku
Dobrý den, Už asi 2 dny mám nažloutlý povlak na jazyku,...
Povlak na jazyku
Dobrý den Vám přeji, rád bych se Vás zeptal na názor...
Povlak na jazyku
Zdravim chtel bych se zeptat uz delsi dobu mam vzadu...
Povlak na jazyku
Dobrý den rada bych se zeptala na povlak na jazyku.pálí...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba antibiotiky

Dobrý den. Mám zánět močových cest, který léčím antibiotiky Amoksiklav. Doberu...

Léčba antibiotiky

Dobrý den, rada bych se zeptala, jestli se lék Doxybene 100 mg dá užívat častěji...

Léčba antibiotiky

Dobrý den, dostala jsem Deomyxymykoin na 10 dní. Mám ho užívat rano a večer....

Léčba antibiotiky

Dobrý den, mám jen obecný dotaz - může bakteriální infekce časem odeznít sama,...

Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky a zánět močových cest

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat zda je možné dostat zánět močového mechýře...

Léčba antibiotiky Klacid


Léčba antibiotiky po operaci


Léčba antidepresivy


Léčba antidepresivy

Dobrý den, Chci se zeptat beru měsíc frontin 0,25 půlku někdy celej ,na úzkosti...

Léčba antidepresivy

Dobrý den, už rok a půl užívám Asentru na panickou poruchu, brala jsem 50mg,...

Léčba antidepresivy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli úzkostem začala užívat...

Léčba antidepresivy a nízký krevní tlak


Léčba antidepresivy a sex

Dobrý den.Již několik let užívám antidepresiva na panickou poruchu.Užívám Olwexia...

Léčba arteriální hypertenze

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg....

Léčba artrózy

Moje maminka (70 let) již dlouho trpí na altrózu kloubů. Už více jak 10 let...

Léčba artrózy

Dobrý den, prosím Vás jaký želatinový hydrolyzát doporučíte pro seniory, již...

Léčba artrózy

Dobrý den pane doktore, moje maminka (61 let) má artrózu v kolenních kloubech....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Klíště, encefalitida

Dobrý den, měla jsem na sobě několik klíšťat. po cca 12 dnech jsem měla horečku,...

Vysazení warfarinu

Dobrý den, je mi 24 a 2,5 roku užívám warfarin,. Před 2,5 rokem jsem prodělala...

Boule na krční páteři - bolest hlavy

Dobrý den, dvakrát až třikrát do měsíce se mi na levé straně krční páteře (předpokládám...

Gastroesofagoeální reflux a opakované záněty po hysterektomii

Dobrý den paní doktorko. Jsem dva a půl roku po hysterektomii. Je mi 59 a od...

Výtok po hysterektomii

Dobrý den, jsem 4 týdny po hysterektomii dle Wertheim, vaječníky ponechány....

Neurogenní tetanie

Dobrý den, před léty mi byla stanovena neurogenní tetanie, dnes je to měsíc...

Poštěváček

Dobrý den, chci se zeptat. Udělali se mi takový dva flíčky na poštěváčku a nevím...

Červená kůže na noze

červená kůže na noze

Bolest lokte

Dobrý den, v sobotu ráno mě začal bolet loket a v noci na noční mi otekl. Mám...

Bolest pod hrudní kostí


Pocit na zvracení

Dobrý den, již několik dní v kuse mě trápí nutkání na zvracení a asi s tím spojené...

Nechráněný styk při menstruaci

Dobrý den, je mi 16 a s přítelem jsem měla asi před mesicem nechráněný pohlavní...

Myom a polyp

Dobrý den, je mi 45 let, na vyšetření u gynekologa mi byl zjištěn polyp nebo...

Bolest kolene v ohybu a při zátěži

Dobrý den pane doktore. Je mi 19 let, mám 200 cm a 120 kg. Již dva roky mne...

Stav po zánětu močového měchýře, kvasinky v pochvě

Dobry den,mela jsem zanet mocaku,preleceno antibiotiky,ale pocit na moceni a...

Očkování proti tetanu

dobry den mam dotaz. V době kdy sem byl přeočkovan na tetan sem bral antibiotika...

Penirium


Růžové a červené fleky kolem krku a na zádech

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, za byste mi neporadila, jak se zbavit červených...

AV blok I. stupně na EKG

Dobrý den, prosím o zhodnocení nálezu EKG. Pracuji v jednom z bezpečnostních...

Intradermalny melanocytovy nevus

Mám intradermalny melanocytovy nevus. Je dobre odstrániť ho laserom alebo radšej...

Reklama