Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Léčba antidepresivy

Psychika Monika 15.5.2017 redakce uLékaře

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli úzkostem začala užívat antidepresiva (tělesný stres, bušení srdce, ale ne vyložená deprese). Léky (Sertralin Actavis) užívám 4.měsíc. Tělesné příznaky se zlepšily. Brala jsem 75 mg, ale cítila jsem se velmi emočně otupělá a velmi mi i pokleslo libido, celkově touha a chuť, nemohu plakat, smát se, nemám chuť na sex, necítím své ženství a to mi vadí více než stres a úzkosti (ty chci zvládat psychoterapií). Necítím se sama sebou, cítím se naopak otupěle a bez chuti do života. Můj psychiatr mi řekl, že to není možné, že Sertralin naopak "nakopává" a chtěl mi dávku zvýšit - to jsem odmítla. Po konzultaci s jiným psychiatrem, který bral mé pocity vážně, postupně snižujeme a nyní beru 25mg. Touha a chuť se mi zatím nevrací a velmi mi to vadí, ráda bych začala brát výživové doplňky, které mě nakopnou a případně i zvednou libido, ale nechci, aby byly kontradikcí se Sertralinem. Velmi mě zaujala Maca - prášek nebo pilulky, ale nevím, zda ji mohu kombinovat s antidepresivy (ty chci ale vysadit). Také Ginko Biloba, nebo případně i přípravek Vieste Maca Bio či Erefit forte, je to vhodné? Nebo i nějaqké afrodisiakum. Vždy jsem byla velmi vášnivá a tento stav otupělosti mě ničí více než úzkosti. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, ano jistě, zkusit se může všechno, ale nechtějte po lékaři aby se vyjadřoval k přípravkům které jsou volně prodejné, kdy se nejedná o oficiální léčiva, na ty opravdu nemáme data ani zkušenosti, pokud tedy zrovna se s nimi nějak osobně nepotkáme, co se týče léků na předpis, Setralin je možné zkusit vysadit úplně, ale samozřejmě tím riskujete že se vám úzkost vrátí a plné míře zpět, ale taky třeba nemusí úplně, to opravdu může vědět a odhadnout jen váš lékař a vy sama a možná by to stálo za pokus, také jsou ještě další podobné léky, které na úzkost dobře působí, třeba Remood nebo Atarax, které jsou bezpečné a nemusí mít takové nežádoucí účinky, nebo v mnohem menší míře, také na úzkost většinou stačí i malé dávky a těch léků je samozřejmě více, takže určitě není nutné zůstavat u Sertralinu jak se říká na furt... díky za dotaz, pěkný den.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva generace
Dobrý den paní/pane doktoro/doktore, mám dotaz ohledně...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba antbiotiky

Dobry den dnes sem si vzal druhy prasek Klacid sr 500 11:20 a v 13:00 sem se...

Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky

Dobrý den, dostala jsem Deomyxymykoin na 10 dní. Mám ho užívat rano a večer....

Léčba antibiotiky

Dobrý den, rada bych se zeptala, jestli se lék Doxybene 100 mg dá užívat častěji...

Léčba antibiotiky

Dobrý den. Mám zánět močových cest, který léčím antibiotiky Amoksiklav. Doberu...

Léčba antibiotiky

Prosím Vás o odpověď zda je dostatečně dlouhá a silná léčba na infekci v krku...

Léčba antibiotiky Klacid


Léčba antibiotiky po operaci


Léčba antidepresivy


Léčba antidepresivy

Dobrý den, už rok a půl užívám Asentru na panickou poruchu, brala jsem 50mg,...

Léčba antidepresivy a nízký krevní tlak


Léčba antidepresivy a sex

Dobrý den.Již několik let užívám antidepresiva na panickou poruchu.Užívám Olwexia...

Léčba arteriální hypertenze

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg....

Léčba artrózy

Moje maminka (70 let) již dlouho trpí na altrózu kloubů. Už více jak 10 let...

Léčba artrózy

Dobrý den, prosím Vás jaký želatinový hydrolyzát doporučíte pro seniory, již...

Léčba artrózy

Dobrý den pane doktore, moje maminka (61 let) má artrózu v kolenních kloubech....

Léčba artrozy kolena kmenovými buňkami

Dobrý den, je možná a vhodná léčba kmen. buňkami pro 1) žena 78 let, art.kolena...

Léčba artrózy Znojmo

Dobrý den, mám artrozu kolene II. stupně. Chtěl bych zkusit léčbu novou metodou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Cvičení po operaci apendixu a kratší končetina

Dobrý den, pane doktore, můj sedmiletý syn byl 21.11.2013 operován klasicky...

Černé tečky na zubu

Dobrý den, zajímalo by mě - co jsou tyto černé tečky na zubu? Zubař mi dělal...

Svědění a palčivá bolest poševního vchodu a okolo něj nadotek

Dobrý den. Už čtvrtý den mě svědí a na dotek palčivě bolí poševní vchod i okolo...

Kortikoidy a antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se zeptala zda kortikoidy ovlivňují účinek antikoncepce....

Měnící se bolesti žaludku, nechutenství, únava

Dobrý den, již měsíc mě trápí stále měnící se bolesti žaludku. Po nevhodném...

Psychika

Dobrý den, Prosím Vás mám problém.26.9 jsem v práci měla nejspíš nějaký nervový...

Pálení konečníku

Dobrý den,měla bych dotaz, zda svědění konečníku může souviset s nálezem streptokoka...

Bolesti nohou


Enterococcus faecalis - dotaz

Zdravím, měl jsem pozitivní nález na bakterii Enterococcus faecalis při výtěru...

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Možná preeklampsie


Bulka nad pupkem

Dobry den, pred tydnem jsem si nahodne objevila na brise, presneji nad pupkem...

Bulka v třísle

Dobry den , je mi 21 let, na trisle mam bulku, chci se zeptat zda by mohlo jit...

Kultivační vyšetření

Dobrý den, jsem v 9. měsíci těhotenství a byl mi udělán výtěr z pochvy. Nález...

Vysazení antiepileptik a úzkost

Dobrý den, již 4 roky se léčím na neurologii kvůli migrénám. Po 4 roky zkoušíme...

Hrozně mi padají vlasy


Pálení konečníku

Dobrý den,měla bych dotaz, zda svědění konečníku může souviset s nálezem streptokoka...

Nadledviny

Dobrý den, v poslední době, zvláště po větší námaze mě bolí v oblasti beder...

Vitamíny při plánování těhotenství

Dobrý den, byla mi zjištěna mutace MTHFR c677t homozygotní a stejně tak...

Utržená hlavička klíštěte


Inzerce
×