Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčba antidepresivy a nízký krevní tlak

Psychika anetka 30.10.2013

Dobrý den, mám na Vás dotaz. Už asi měsíc se mi neustále motá hlava, u lékaře nepřišly na nic z čeho by to mohlo být. Jediné co přicházelo v uvahu bylo to, že je to ze stresu , z nervů atd. šest let jsem bydlela totiž s přítelem, který mě fyzicky a psychicky týral. Nyní jsem už naštěstí čtyři měsíce od něj pryč. A vše se projevilo až nedávno. Byla jsem na psychiatrii a tam mi paní doktorka napsala Neurol, ten mi pomáhal, ale musela jsem užívat někdy i dva denně. Tak mi řekla, že musíme změnit léčbu. Dala mi Escitalopram Teva s tím, že ještě týden mám brát každé ráno ten Neurol a pak po hodině si mám vzít půl Escitalopranu. Ale po něm je mi hrozně špatně, motá se mi po něm hlava ještě víc a zřejmně snižuje i krevní tlak. Chci se zeptat pokud ten Escitalopram budu brát ted každý den, vymyzí ty problémy s nízkým tlakem nebo mě budou provázet po celou dobu, co ho budu užívat. Nevím jestli by totiž nebylo lepší potom radši brát denně ten Neurol, po kterém mi bylo dobře. Děkuji za odpověd

Lékař uLékaře.cz
Odpovídá lékař:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, paní Anetko. Nahradit Escitalopram Neurolem by nebylo vhodné, Neurol je lék určený jen ke krátkodobému podávání. Vaše "adaptace" na Escitalopram je těžko předem odhadnutelná, část pacientů opravdu pozoruje ústup nežádoucích účinků během prvních týdnů používání, vlastně zároveň s rozvojem vlastní farmakologické účinnosti antidepresíva. Nízký tlak je z lékařského hlediska více nepříjemný než nebezpečný, stojí zato spolupracovat s ošetřující lékařkou a léčbu nevzdávat.

Související dotazy

Nízký tlak
Dobrý den ještě jsem k mému dotazu zapomněla dopsat...
V posledni dobe mam nizky krevni tlak
Dobry den v posledni dobe mam nizky krevni tlak v prumeru...
Nízký tlak
Dobrý den, je mi 18 let a mám potíže s nízkým tlakem....
Nízký tlak
Děkuji za odpověď, paní doktorko. Ćetla jsem, že rybí...
Nízký tlak
Dobrý den, můj muž (40 let) má poslední dobou nízký...
Nízký tlak
Dobrý den, je mi 21 let a mám často nízký tlak. Někdy...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky a zánět močových cest

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat zda je možné dostat zánět močového mechýře...

Léčba antibiotiky Klacid


Léčba antibiotiky po operaci


Léčba antibiotiky v těhotenství

Dobrý den, mám dotaz na boreliózu. Dnes tj. asi 14.den po přisátí klíštěte...

Léčba antibiotiky, povlak jazyka a zánět žaludu

Dobrý den, před 8 týdny jsem navštívil privátní klub, kde v rámci svlékacího...

Léčba antidepresivy


Léčba antidepresivy

Dobrý den, Chci se zeptat beru měsíc frontin 0,25 půlku někdy celej ,na úzkosti...

Léčba antidepresivy

Dobrý den, už rok a půl užívám Asentru na panickou poruchu, brala jsem 50mg,...

Léčba antidepresivy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli úzkostem začala užívat...

Léčba antidepresivy a sex

Dobrý den.Již několik let užívám antidepresiva na panickou poruchu.Užívám Olwexia...

Léčba art.hypertenze

Dobrý den ,prosím zda by jste mi mohli poradit, kde se nechat odborně vyšetřit...

Léčba arteriální hypertenze

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg....

Léčba artrózy

Moje maminka (70 let) již dlouho trpí na altrózu kloubů. Už více jak 10 let...

Léčba artrózy

Dobrý den, prosím Vás jaký želatinový hydrolyzát doporučíte pro seniory, již...

Léčba artrózy

Dobrý den pane doktore, moje maminka (61 let) má artrózu v kolenních kloubech....

Léčba artrozy kolena kmenovými buňkami

Dobrý den, je možná a vhodná léčba kmen. buňkami pro 1) žena 78 let, art.kolena...

Léčba artrózy Znojmo

Dobrý den, mám artrozu kolene II. stupně. Chtěl bych zkusit léčbu novou metodou...

Léčba arytmie, ROTINAL

Mám už asi 30 let arytmii okolo 90 tepů. Léčím se s cukrovkou píchám si inzulín...

Léčba Ascorutinem při hypertenzi

Dobrý den, prosím o kval.odpověď. Na vyšší KT beru tyto léky:denně ráno: -1/2...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Předávkování léky

Dobry den, pred cca hodinou som pojedla okolo 20 tbl. Ibalginu a pichla si 5...

Škubání svalů

Dobrý den,chci se zeptat už delší dobu mí všude ruzně po těle škubou svaly,někdy...

Bulka na šourku


Pálení močové trubice

Dobry den, 1 den po piti alkoholu (za cely den cca 12 poharikov) ma zacalo...

Barevná piha

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli vždy jde o problém, když je piha např....

Problémy s polykáním

Dobrý den, prosím o trošku uklidnění nebo.. Pomocí pochopit co se děje. Už...

Úzkost a strach z nemoci

Dobrý den, můj dotaz bude trošku delší a budu moc ráda, když na něj odpoví...

Dlouhá a silná menstruace

Dobrý den, už třetí den mám menstruace a druhý den je velmi silná. Dnes při...

Operace štítné žlázy

Dobry den, 14.12. mam jit na operaci odstraneni stitne zlazy. Nemam zadne potize,...

Belosalic


Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

Problémy s polykáním

Dobrý den, Před dvěma dny(v pondělí, dnes je středa) jsem dostal antibiotika(Xorimax)...

Bolest partnera při výronu semene

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, čím vším je u mužů způsobena bolest při výronu...

Pálení vagíny, výtok

Dobry den, mam jeden velký problem. Před více nez 2,5 mesici se mi stala...

Svědění vagíny

Dobrý den Od včerejška mě trápí občasné svědění vagíny. Když jsem se tam podívala...

Mám vyrážku na pochvě

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, mám vyrážku na pochvě. Jedná se o syfilis?...

Alkohol a Ibalgin


Nosohltan, mandle

Dobrý den, má obvodní lékařka měla podezření kvůli častým hnisavým angínám...

Kolapsový stav, bolesti břicha o kojící matky v šestinedělí

Dobrý večer, jsem 3 týdny po porodu a dítko plně kojím. Předevčírem odpoledne...

Problémy s polykáním

Dobrý den, je mi 57 let, byl jsem kvůli pocitu knedlíku v krku vyšetřen na...

Reklama