Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Léčba antidepresivy

Iveta 22.5.2018

Dobrý den, už rok a půl užívám Asentru na panickou poruchu, brala jsem 50mg, ale stavy se mi začaly vracet, tak mi psychiatrička zvedla dávku takto: 4 dny 50mg ráno a 50mg v poledne, a po 4 dnech 100mg ráno a 50mg v poledne, takže 150mg celkem. Je toto dávkování spravné? A pocítím při navýšení znovu nežádoucí účinky jako při začátku braní? A po jaké době pocítím účinek navýšení? Těch 50mg jsem snášela dobře bez nežádoucích účinku. Děkuji za radu.

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, obecně platí že ideální dávka je taková, která je pokud možno co nejnižší a přitom se při ní člověk bude cítit dobře, resp. nejlépe jak to jde, tak od "stolu" nejde "strefit" ideální dávku jen tak, vždy je potřeba dávkování odzkoušet, takže asi bych delší dobu vyčkal na dávce 100 mg. a na 150 by se mohlo zvednout až po více dnech, a možná že dávka 100 mg. bude bohatě stačit a dále nebude potřeba zvyšovat, takže bych tomu dal třeba 10 - 14 dní, záleží samozřejmě na závažnosti vašeho stavu a potíží a jak se svou poruchou dokážete "vycházet" a jak dokážete kritické situace zvládat, a podle toho pak volit mírnější postup či naopak maximální dávku, resp. léčbu, děkuji za dotaz.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Léčba antidepresivy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba antibiotiky

Dobrý den. Mám zánět močových cest, který léčím antibiotiky Amoksiklav. Doberu...

Léčba antibiotiky

Dobrý den, rada bych se zeptala, jestli se lék Doxybene 100 mg dá užívat častěji...

Léčba antibiotiky

Dobrý den, dostala jsem Deomyxymykoin na 10 dní. Mám ho užívat rano a večer....

Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky Klacid


Léčba antibiotiky po operaci


Léčba antibiotiky, povlak jazyka a zánět žaludu

Dobrý den, před 8 týdny jsem navštívil privátní klub, kde v rámci svlékacího...

Léčba antidepresivy


Léčba antidepresivy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli úzkostem začala užívat...

Léčba antidepresivy a nízký krevní tlak


Léčba antidepresivy a sex

Dobrý den.Již několik let užívám antidepresiva na panickou poruchu.Užívám Olwexia...

Léčba arteriální hypertenze

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg....

Léčba artrózy

Moje maminka (70 let) již dlouho trpí na altrózu kloubů. Už více jak 10 let...

Léčba artrózy

Dobrý den, prosím Vás jaký želatinový hydrolyzát doporučíte pro seniory, již...

Léčba artrózy

Dobrý den pane doktore, moje maminka (61 let) má artrózu v kolenních kloubech....

Léčba artrozy kolena kmenovými buňkami

Dobrý den, je možná a vhodná léčba kmen. buňkami pro 1) žena 78 let, art.kolena...

Léčba artrózy Znojmo

Dobrý den, mám artrozu kolene II. stupně. Chtěl bych zkusit léčbu novou metodou...

Léčba Ascorutinem při hypertenzi

Dobrý den, prosím o kval.odpověď. Na vyšší KT beru tyto léky:denně ráno: -1/2...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výsledky jaterních testů

Dobrý den, Rád bych znal Váš názor na moje výsledky špatných testů jater, Bilirubin...

Délka prac. neschopnosti u pásového oparu

Dobrý den,jak dlouho trvá PN při léčbě pás.oparu?Po 14 dnech puchýřky zhojeny,přetrvává...

Nízké leukocyty


Zánět dásní pod korunkou

Dobrý den, mám asi pět let korunku, kolem které se mi už delší dobu drží zánět...

Nehomogenní endometrium

Dobrý den, ve zprávě od gynekologa mám napsáno nehomogenní endometrium o výšce...

Vysok krevní tlak

Dobrý den pane doktore, je mi 51let léčím se 15 let z VKS momentálně 163/107/65...

Antikoncepce

Dobrý den,mám dotaz. Beru antikoncepci Adele a zajímá mě,jestli jsem před otěhotněním...

Bolest hrudní páteře a žeber

Dobrý den. Před čtyřmi měsíci mě začala poprvé bolet hrudní páteř ve výšce těsně...

Antikoncepce

Dobrý den,pane doktore před pár dny jsem vám sem psala kvůli začátku braní antikoncepce...

Antikoncepce

dobrý den, je možné oddálit menstruaci s pomocí antikoncepce (v mém případě...

Mandle absces

Dobrý den po dolecene angíne, lék Ospen mám nový problém, ne jaký jsem si myslel...

Antikoncepce

Dobry den chtela bych se zeptat jestli je mozne otehotnet pri antikoncepci lindynnete...

Bursitis subacromialis, bolest přetrvává i po obstřiku

Mam diagnostikován Bursitis subacromialis s tím, že ruka má být asi týden v...

Je normální když občas po močení po sexuální abstinenci vyteče i prostatická tekutina?

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální když občas po močení po...

Odstranění karunkuly uretry

Dobrý den, bylo mi doporučeno odstranění karunkuly močové trubice. Můj urolog...

Antikoncepce

Dobrý den, mám riziko trombozy a chci se zeptat, jestli existuje nějaká hormonální...

Nález MR-epidermoid

Dobrý den, mohla bych požádat o "překlad" lékařské zprávy. Mám 3 různé...

Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych zeptat. V říjnu jsem poprvé začala brát antikoncepci....

Zvětšené uzliny

Dobrý den, před pěti lety mě dlouhodobě bolelo v krku a zvětšily se mi dvě uzliny...

Bolesti varlat

Dobrý den, je mi osmnáct let. Již nějaký čas mě "pobolivá" jedno nebo druhé...

Zavřít reklamu