Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Léčba antidepresivy

Psychiatrie Žaneta 18.10.2018

Dobrý den,
Chci se zeptat beru měsíc frontin 0,25 půlku někdy celej ,na úzkosti ale zdá se mi ,že nepomáhá...můžu raději brát lexaurin?Je prý silnější vím,že se nesmí brát více než tři měsíce.Mám panicke ataky,nemam deprese ale úzkost,kterou už na hrudi necítím tak silnou jako dříve.AD zatím brát nechci .Děkuji za odpověď

MUDr. David Folprecht
Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé

dobrý den, je velkou chybou odmítat antidepresiva, moderní AD zabírají velmi dobře, snáší se dobře, jen je potřeba nastavit ideální lék a dávku, já mám nejlepší zkušenosti a paroxetinem, mnohdy stačí jen poloviční dávka na noc atd., naproti tomu brát frontin či lexaurin problém jen zhoršuje, vzniká na tyto věci závislost, musíte dávky navyšovat a přestávají účinkovat, zabírat a jste v pasti závislosti... tohle AD právě nedělají, závislost na AD je pověra, klidně je můžete brát pár měsíců a pak je klidně můžete vysadit, nic hrozného se nestane, jen se vám asi vrátí ta úzkost, ale také nemusí... AD z vás žádného blázna neudělají, nijak vám psychiku nenaruší, jen vám prostě ty úzkosti zmírní prakticky na minimum, člověk si je třeba stále uvědomuje, ale zdaleka nejsou při dobré léčbě tak obtěžující a stresující, vaše úzkosti vám prostě začnou být jedno... naproti tomu cesta frontin, lexaurin, diazepam atd. vede spolehlivě do pekel a lidé na nich závislí vypadají opravdu strašně a na první pohled připomínají závislé jako na nejtvrdších injekčních drogách bohužel, opravdu velmi všechny varuji před tímto... děkuji za dotaz.

MUDr. Luboš Janů Ph.D.
Odpovídá lékař:

MUDr. Luboš Janů Ph.D.


Dobrý den, doporučená doba užívání frontinu (jste na subprahové dávce), lexaurinu apod je méně než 5 týdnů. Panické ataky při adekvátní léčbě jsou OK, ale po vysazení se vrátí. Pravděpodobnost návratu je tím vyšší, čím kratší dobu užíváte antidepresiva a cítíte se zcela dobře. Tedy antidepresiva zde neléčí depresi, ale panické ataky. Počítejte vždy s mnohem delší dobou než 12 měsíců, jinak se prostě potíže vrátí. Zdraví Luboš Janů

Související dotazy

Léčba antidepresivy
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli...
Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Léčba antibiotiky

Dobrý den, dostala jsem Deomyxymykoin na 10 dní. Mám ho užívat rano a večer....

Léčba antibiotiky

Dobrý den, mám jen obecný dotaz - může bakteriální infekce časem odeznít sama,...

Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky


Léčba antibiotiky a zánět močových cest

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat zda je možné dostat zánět močového mechýře...

Léčba antibiotiky Klacid


Léčba antibiotiky po operaci


Léčba antibiotiky, povlak jazyka a zánět žaludu

Dobrý den, před 8 týdny jsem navštívil privátní klub, kde v rámci svlékacího...

Léčba antidepresivy


Léčba antidepresivy

Dobrý den, už rok a půl užívám Asentru na panickou poruchu, brala jsem 50mg,...

Léčba antidepresivy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat: v únoru jsem kvůli úzkostem začala užívat...

Léčba antidepresivy a nízký krevní tlak


Léčba antidepresivy a sex

Dobrý den.Již několik let užívám antidepresiva na panickou poruchu.Užívám Olwexia...

Léčba arteriální hypertenze

Dobrý den, užívám delší dobu jen jedny prášky a to na tlak PRESTANCE 5mg/5mg....

Léčba artrózy

Moje maminka (70 let) již dlouho trpí na altrózu kloubů. Už více jak 10 let...

Léčba artrózy

Dobrý den, prosím Vás jaký želatinový hydrolyzát doporučíte pro seniory, již...

Léčba artrózy

Dobrý den pane doktore, moje maminka (61 let) má artrózu v kolenních kloubech....

Léčba artrozy kolena kmenovými buňkami

Dobrý den, je možná a vhodná léčba kmen. buňkami pro 1) žena 78 let, art.kolena...

Léčba artrózy Znojmo

Dobrý den, mám artrozu kolene II. stupně. Chtěl bych zkusit léčbu novou metodou...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene

Dobrý den, Už třetím rokem mě bolí koleno vepředu jakoby těsně nad čéškou...

Bolest v pravém podbřišku

přeji hezkž večer mám dotaz byl jsem asi před půl rokem v nemocnici s podrážděným...

Genitální bradavice


Jak funguje hospitalizace v psychiatrické léčebně

Dobrý den pane doktore už kdysi jsme vám psala a měla bych ještě dotaz. Doktorka...

Bolest na pravé straně hrudníku

Dobrý den, před 14 dny jsem sem vložil dotaz a doteď mi nedošla žádná odpověď,...

Patní ostruha

Trápím se od unora 2016 s patní ostruhou na levé noze.Mám za sebou elektro léčbu,masáže...

Nazelenalá moč

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Na gynekologii mi objevili zánět močových...

Tlak v hlavě, třeštění hlavy

Dobrý den, již několik měsíců cítím v hlavě takové třeštění a mám pocit tlaku....

Noční pocení

Dobrý den pane doktore mám dotaz ohledně častých problemu s častým pocením v...

Ostruha patní a homeopatika

Dobrý den, byly mi zjištěny počínající patní ostruhy, bolest byla léčena ultrazvukem...

Oteklé lýtko, zarudnutí, bolesti

Dobrý den. Před týdnem mi oteklo silně levé lýtko .Trvalo to 3 dny.Bylo červené...

Boulička v ušním lalůčku

Dobrý den,chtěla bych se zeptat asi před týdnem jsem si objevila v ušním lalůčku...

Antrální gastritis, inkompetence kardie

Dobrý den, v lékařské zprávě mám napsanou Dg. antrální gastritis, inkompetence...

Boulička na uším lalůčku

Dobrý den. předevčírem (středa) jsem na večer zjistil, že mám na ušním lalůčku...

Bolest hlavy pravděpodobně při sinusitidě

Dobrý den, zhruba měsíc mě trápí bolest hlavy. Bolest je skoro každý den, ne...

Svedeni kuze v noci

Dobrý den. Každý večer, když jdu spát mám jeden a ten samý problém. Trvá...

Výrustky na pochvě


Boule na ušním lalůčku

Asi před čtyřmi měsící se mi na ušním lalůčku objevila malá boulička. Pak začaly...

Otok penisu po sexu

Dobrý den,na penisu se mi udělal otok,po dlouhém a vášnivém sexu. Penis mi připadá...

Pálení, mokvání a opruzení v oblasti konečníku

Dobrý den, delší čas mám problém a odhaduji, že to je problém s hemeroidy. Ze...

Reklama