Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mám strach z nějakých trvalých následků

Vnitřní lékařství Michal 4.2.2019

Když jsem byl menší, potýkal jsem se s bolestmi hlavy, byl jsem u neurologa a na CT a všechno dopadlo dobře, byla mi diagnostikována migréna, dostal jsem prášky a migrény jsem mýval cca 1x měsíčně. V průběhu let se mi to zlepšilo a migrény mi nastali tak 1-2x za rok. Rád bych dodal že aktuálně je mi 28 let.
Ve čtvrtek 24.2. jsem náhled dostal migrénu během ranních hodin, v práci jsem vydržel a během večerních hodin jsem už bolest necítil a jelikož aktivně posiluji již 10 let, rozhodl jsem se ten stejný den večer vyrazit do fitness centra. Celý trénink byl v pořádku a cvičil jsem intenzivně jak jsem zvyklý. Zhruba po hodině, jakmile jsem se zvedal z jednoho stroje na cvičení, udělal jsem několik kroků a náhle se mi začal svět před očima silně škubat, musel jsem si ihned sednout na zem a dívat se do země, měl jsem pocit jako bych měl každou sekundu omdlít, poseděl jsem 5min na zemi a následně se odebral na dalších 10min si sednout na židli, po asi 10ti minutách jsem se rozhodl odejít z fitka. Od zmíněné situace jsem začal pociťovat tlak v hlavě a občasný pocit že bych mohl omdlít, ale byl jsem schopen dostat se domů a vše přečkat v klidu a i když jsem měl celý večer stále ten zvláštní tlak v hlavě, po vyspání druhý den již žádné známky nenastali. 25.2. v Pátek jsem během práce dostal znova silnou Migrénu, byla dost silná a musel jsem odejít z práce a jít si domů lehnout, měl jsem pociti dekoncentrace, špatného vidění, tlaku v hlavě a silné bolesti hlavy, po vyspání cca 3-4h jsem již byl vpohodě a nic jsem nepociťoval. Následné dva dny jsem vůbec nic nepociťoval až do Neděle 27.2. kdy jsem během večera začal pociťovat slabost a dostal jsem teploty 37,5-38. v Pondělí jsem měl v práci pocit tlaku v hlavě, lehké dezorientace a lehký problém s ostřením ale v práci jsem zůstal a situace se zlepšila až do konce směny, po práci jsem vyrazil domů a po česnekové polévce jsem dostal silný průjem a následující 3 dny nešel ani do práce, během těchto dnů jsem pociťoval slabost, silný průjem, teplotu ( 37-38 ) a občasnou dezorientaci, tlak v hlavě a pocit omdlení když jsem šel třeba jen na 30min do obchodu pro jídlo. Po třech dnech průjem odezněl, teplota ustoupila a bylo mi lépe, nicméně když jsem se šel projít, obět jsem měl problém s pociťováním tlaku v hlavě, lehké rozzostřené vidění na větší vzdálenosti a celkově horší zrak ( cca o 20% nižší ). V sobotu již situace byla lepší, nepociťoval jsem žádné problémy a vše se zdálo lepší. V Neděli 3.2. jsem se rozhodl jít do fitness centra a lehce si zacvičit, během 20min jsem dostal opět pocit tlaku v hlavě, lehký pocit zhoršení vidění a lehkou dezorientaci, cvičení jsem raději ukončil a vidal se domů. cca za hodinu jsem se opět cítil jako by se nic nestalo. Zajímá mě ten tlak v hlavě, je pravděpodobné že teploty a slabost během týdne mohla způsobit zřejmě střevní chřipka ale co se týká problémů s tlakem v hlavě jsem trochu vystrašený a zmatený.. Můžete mi poradit co to může být? Aktivně sportuji a s tímto problémem jsem se nikdy nesetkal.. Mám pocit jako by situace byla způsobené situací 24.2. kdy jsem po migréně šel cvičit a dostal danou situaci a téměř omdlel, možné přepětí? Mám strach z nějakých trvalých následků případně možných drastičtějších následků pokud bych šel opět cvičit. Děkuji za pomoc.

Odpovídá lékař:

MUDr. Veronika Horáková


Dobrý den, posuzovat trvalé následky, či průběh Vašeho dalšího cvičení já nedokážu. Myslím si, že Vaše potíže mohou souviset s proběhlou střevní chřipkou, která nejspíše doprovázela běžné zimní nachlazení. V kombinaci s migrénou, pracovní zátěží, mimopracovní zátěží v posilovně, potíže mohli akcelerovat. Jednoznačně je vhodné, aby jste dodržel alespoň několikatýdenní klidový režim v rámci rekonvalescence, běžný pohyb venku ano, posilování vhodné není. Hodně tekutin, vitamínů, neprochladnout. Pokud by se frekvence migrenózních bolestí hlavy takto zásadně zvýšila, určitě doporučuji kontrolní neurologické vyšetření, nasazení vhodné léčby jak preventivně, tak k léčbě akutní ataky. S pozdravem, Dr. Horáková

Související dotazy

Zelenožluté sperma
Dobrý den, před dvěma týdny jsem prodělal meningokok...
Mám strach
Dobrý den, Měla bych na Vás dotaz , začnu od začátku...
Mám z toho strach.
Beham po vyšetření, ct zjistilo něco jiného, dnes jsem...
Anopyrin na zmírnění následků covid -19
Dobrý den, chci se zeptat ohledně jednoho léku. Byl...
Bolesti hlavy po masáži krku pomocí rolleru
Dobrý den, měl jsem zhruba 12 dnů zablokovanou krční...
Vymknutí kotníku
Dobrý den, před třemi dny jsem si udělala "výron" kotníku....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mám strach jestli se nemůže jednat o cll nebo jinou leukemii

Dobrý den. Dnes jsem byla na kontrole po kde mam zvýšené tyto hodnoty. Leu-...

Mám strach jestli to není pohlavní nemoc.

Dobrý den, asi měsíc a půl mám u kořene penisu červený flek, který bez ošetření...

Mám strach o miminko

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat je mi 21 let a jsem v 6.měsíci těhotenství.Jsem...

Mám strach pouze z lymfomu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jaká je pravděpodobnost, že se jedná o lymfom...

Mám strach s rakoviny

dobrý den mám bolesti v pravém boku nebo spíše v bodžebří a bolest na hrudi...

Mám strach z ALS

Dobrý den, asi od listopadu jsem mela vecer po celodenní námaze (starám se sama...

Mám strach z kostních metastáz

Dobrý den, prosím o konzultaci. Jsem cca 4 roky po léčbě rakoviny prsu (kompletní...

Mám strach z létání

Dobrý den, mám strach z létání a proto mi prakticky lékař předepsat neurol na...

Mám strach z lidí...

Dobrý den, Potřebovala bych poradit. Již od základní školy jsem se bavila...

Mam strach z listeriozy

Dobry den, Jsem ve 22 tt a predevcirem jsem snedla rizoto posypanym syrem Grana...

Mám strach z nemocí a smrti - co mám dělat?

Dobrý večer paní doktorko. Píši vám, protože mám v sobě stále zabudovaný problém.....

Mám strach z obřízky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat ohledně stylu obřízky. Kvůli onemocnění lichen...

Mám strach z rakoviny varlat :(

Dobrý den, je mi 14 let a mám velký strach z rakoviny varlete. Začalo to tím...

Mám strach z RS nebo ALS

Dobrý den pár dní mě trápí jakoby ztuhly krk a jazyk mi občas přijde jakoby...

Mám strach z vytahování stehů

Dobrý den, tento týden v úterý mně dělali chirurgickou extrakci tří zubů v narkoze....

Mám strach zda se nemůže jednat o něco vážného, o leukémii

Dobrý den, lecim se a chronickým zánětem v prsu. Brala jsem dalacin c300 po...

Mám strach ze schizofrenie

Dobrý večer, je mi 17 let. od svých 15let beru prášky sertralin 100mg a prosulpin...

Mám strach že se může jednat o kožní melanom.

Už asi před půl rokem možná i déle se mi na penisu objevil neznámý flek a já...

Mám strach, aby se nejednalo o příznak rakoviny slinivky, nebo o rakovinu střeva?

Dobrý den, ze soboty na neděli se mi stalo, že jsem cítil chvílemi mírné...

Mám strach, aby som nemala zápal stredného ucha.

Dobrý deň. Dva týždne dozadu som dobrala antibiotika pretože som mala angínu....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

13 dní po artroskopii ramena s diagnozou bursektomie

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat. Mám 13 dní po artroskopii ramena s diagnozou...

Zánět žil? Nateklá lýtka.

Dobrý den. Je mi 20 let a uz 4 roky mam problem s otékáním nohou (po úrazu...

Bolest prstu u nohy

Zdravím, prosím Vás mám takový problém, že při delší procházce mi vystřeluje...

Inkontinence

Dobrý den, už delší dobu mám podezření na únik moči (mám mokré spodní prádlo...

Zhruba před měsícem mně z ničeho noc začal brnět jazyk a rty

Dobrý den. Zhruba před měsícem mně z ničeho noc začal brnět jazyk a rty. Obešla...

Zvětšené lymfatické uzliny


Tmavě hnědá až černá stolice

Dobry den.Jsem těhotná a vzhledem k nižší hladině Hb beru 5. den železo.Může...

Zápach z pochvy

Dobrý den, už třetí měsíc trpím zapáchem z pochvy (přirovnala bych k hnilobnému...

Skřípnutý prst do dveří

Dobrý den. Před čtyřmi dny jsem si večer přiskřípl nehet ve dveřích, konkrétně...

Gonartróza III. stupně

Dobrý den, mojí máme je 80 let a má gonartrózu kolen III. stupně s degenerativními...

ZOLOFT A LEXAURIN

Dobrý deň p.doktorka Chcem sa Vás opýtať.Je uživanie Zoloftu 50mg/deň nápomocné...

Bolest v krku, migréna

Bolí mě při polykání v krku je to už pár měsíců.Navíte co by to mohlo byt? Mám...

Kotvičník zemní a jeho účinky


B komplex a žlutá moč


Antrální erozivní gastropagie


Otok prstu po zlomenině

Dobry den,mam 17 dnu po operaci druheho prstu leve ruky.Prst jsem strcila do...

Mirena-nevolnost,úzkost...

Dobrý den paní doktorko,ve 28 letech po 2.dítěti jsem si nechala zavést Mirenu(2014).První...

Bolest pod lopatkou

Dobrý den, potřebovala bych se poradit, zda-li jít k lékaři. Již třetí den...

Zadýchávání

Prosím o váš názor: v rámci předoperačního vyšetření močového m,ěchýře jsem...

Hemofil v krku

Dobrý den, syn měl 2 dny vysoké horečky (38 - 39,8). Navštívila jsem s ním lékařku,...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.