Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Mohou za obtížemi stát těžké kovy, parazité či candida?

Jiný problém Zdeněk 1.8.2020

Dobrý den,

mám dlouholeté zdravotní problémy s trávením 99% potravin, se kterými mi klasická medicína prozatím nedokázala pomoct- prošel jsem veškerá obvyklá vyšetření na oddělení gastroenterologie, imunologie, alergologie, endokrinologie (bohužel bez diagnózy).
S tím mám také spojenou spoustu dalších chronických problémů, od zápachu z úst, ekzémů, zatuhlosti svalů a kloubů, poruch spánku, atletickou nohou a další... zkrátka veškeré problémy, které alternativní medicína spojuje s přemnoženou Candidou, parazity či otravou těžkými kovy.

Rád bych se Vás zeptal:

- Je dle Vás absolutní nesmysl, že by moje problémy mohly být spojeny s přemnoženou Candidou, parazity či těžkými kovy?

- Rád bych si nechal udělat parazitologické vyšetření stolice. Je někde možné vyšetření provést bez žádanky od praktického lékaře? Na internetu jsem hledal takovou možnost v Brně, ale bohužel jsem prozatím nic nenašel.

- Rád bych si nechal udělat test na těžké kovy. Je někde možné vyšetření provést bez žádanky od praktického lékaře? Jaká diagnostika je prosím nejspolehlivější? Hledal jsem v Brně, ale bohužel jsem o diagnostice těžkých kovů nenašel vůbec žádné informace.

- Žádné ze zmiňovaných vyšetření mi nikde neprováděli. Pokud by vás napadly jakékoli další neobvyklé možnosti zdroje mých problémů, budu velmi rád, jelikož "na papíře" jsem zdravý a snažím se hledat dále.

Omlouvám se za rozsáhlost příspěvku
Děkuji za rady a Váš osobní názor

doplňující informace:
Poprosím ještě o vyjádření specialisty. Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Zdeňku,jsem lékařem západní medicíny, takže o té východní toho moc nevím. Nicméně z toho co říkáte a popisujete- candida pokud se přemnoží se dá např. pomocí výtěrů diagnostikovat. Nepíšete nic o těch obtížích s trávením. Píšete, že nestrávíte 99% potravin (což už samo o sobě je zvláštní, byl byste patrně jediný na světě), ale ve výčtu Vašich obtíží nevidím žádné trávicí obtíže...? Pokud žádné nemáte, pak Vám jistě žádný lékař nebude dělat testy, které jsou irelevantní. Každý z Vámi popsaných problémů může mít řadu příčin- zápach z úst například zubního původu, refluxního onemocnění, ekzémy - pokud je atopický-bývá vrozená predispozice. Poruchy spánku mohou být jak organické, tedy od nějakého somatického onemocnění, ale i psychické (častěji). Atletická noha je plísňové onemocnění, které je způsobeno dermatofyty, nikoliv candidou, a vyskytuje se u lidí, kteří jsou často v zavřené obuvi, mají větší potivost nohou a dlouhodobě to obvykle není řešeno. Nemyslím si, že by za Vašimi obtížemi stála ani candida, ani parazité, natož těžké kovy. Ekzém a atletická noha se dá řešit u dermatologa, který Vám nastaví léčbu dle klinického stavu. Poruchami spánku se zabývají specialisté v oboru psychiatrie, takže bych doporučila se s tímto problémem obrátit tam. Pokud byste si chtěl nechat udělat testy na těžké kovy, nebo parazity, pak to bude možné pravděpodobně pouze jako samoplátce a v takovém případě se obraťte na laboratoř, která Vám sdělí možnosti a ceník.
Pěkný den

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková

Specializace: Vnitřní lékařství

Dobrý den, pane Zdeňku, děkujeme Vám za důvěru a další dotaz. Podle všeho jste nám již ohledně svých potíží psal, ztotožňuji se se svými kolegy, stran dietních a výživových doporučení. Z vyšetření, která se běžně nedělají, a u potíží, které popisujete, mně napadá, zda netrpíte histaminovou intolerancí, na což se dělává vyšetření DAO enzymu. Domluvte se kdyžtak na alergologii, zda se na to pomyslelo nebo ne, případně si nechejte doplnit. Dále, pokud chcete, můžete si nechat u praktického lékaře vyšetřit stolici na parazity (odběr tří kousků různých stolic) a výtěr z konečníku. Pokud to chcete jako samoplátce, domluvte se v nějaké z laboratoří kolem Vás, neměl by to být vůbec problém. Na kandidy se bežně nevyšetřuje, leda byste měl projevy v ústech, kůži nebo sliznicích jinde, to se pak dělají stěry a vyšetření citlivosti, celková kandidóza vypadá jinak. Při podezření na přemnožení kvasinek se doporučuje vynechat sladké, ovoce, bílou mouku. Proti atletické noze se bojuje tak, že se boty pravidelně desinfikují, vysypávají vysychavým pudrem (vše pořídíte v lékarně), nohy se udržují v suchu, obuv musí být pohodlná a dobře větrat, doma a kdekoliv to jde, choďte jen v ponožkách. Nohy můžete mazat Canestenem do vyhojení a pak ještě dalších deset dní, bez porady s lékařem ne déle jak 4 týdny. Pro zápach z úst doporučuji pravidelné kontroly na dentální hygieně každé tři měsíce, a nácvik správné techniky péče o chrup, dále vyšetření na ORL, protože zápach někdy bývá daný zánětem dutin nebo chronickým problémem v nose.. Doporučuji Vám také vyšetření v gastroporadně. Zápach z úst (a obtíže s trávením) může být daný jícnovým refluxem, který může být přítomný i tehdy, když je nález na gastroskopii vcelku normální. Vyšetření, které to zjistí, je jícnová manopetrie a pH metrie. Ohledně vyšetření na těžké kovy Vám neporadím, nesetkala jsem se s tím, že by to někdo takto chtěl z preventivních důvodů. Obecně se otravami zabývá toxikologie, například v Praze Na bojišti, ale nemyslím, že z hlediska tradiční medicíny bude toto vyšetření pro Vás přínosné. Navrhovala bych Vám, abyste našel lékaře celostní medicíny (kontakty najdete na internetu), který dělá EAV - elektorakupunkturu podle Volla, kde vám vytestují jak kvasinky, tak kovy, tak i ty parazity a řeknou Vám, jak bojovat s příznaky, se kterými si tradiční medicína dosud neporadila. V neposlední řadě a na závěr své odpovědi si dovolím poznamenat, že hodně Vašich potíží může být dané psychicky nebo funkčně, tedy že máte skon k nemocem, které nemají tělesný podklad, ale jsou vyvolané nebo zhoršované psychikou. K takovým nemocem patří jak dráždivý tračník, tak ekzémy, poruchy spánku a další potíže, které jste popsal. Někdy je těžké se v tom všem zorientovat a někdy to nejtěžší bývá zastavit kruh vyšetřování, říci si, že jste pro to udělal dost a zkusit řešit to, zda se problém neskrývá jinde, třeba ve stresu, úzkostech apod. Každopádně chápu, že byste rád nejprve podstoupil všechna potřebná vyšetření, abyste věděl, jak si případně pomoci. Držím Vám ve Vašem hledání palce. Osobně bych doporučila nadále dietu bez laktózy, zcela bez nadýmavých věcí jako luštěniny, košťálová zelenina, bez sladkostí, bílé mouky, dále probiotika s prebiotiky, na nadmutí Espumissan a zkuste se podívat na dietu při histaminové intoleranci, třeba by Vám to mohlo udělat dobře také. S pozdravem MUDr. Soňa Boušková

Související dotazy

Detoxikace - těžké kovy
Dobrý den, pracuji v prostředí kde jsem denně ve styku...
Otrava kovy ??
Dobry den, prosim o radu ohledne testovani na tezke...
Parazité
Dobrý den, je to možna už několik let, co jednou za...
Těžké dýchání
Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Je mi 14 let...
Kov
Měla jsem zlomený krček pažní kosti. Mám ho zpevněný...
Těžké kovy v těle
Dobry den. Moc prosim o radu. Pracuji ve vyrobe svitidel...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohou souviset změny na děl.čípku s nadýmáním?


Mohou to být hemeroidy?


Mohou to být chlamydie?


Mohou to být kvasinky?


Mohou to být migrény ?


Mohou tyto příznaky sedět k Crohnove chorobě nebo U.kolotidě?

Potřebuji se zeptat na příčiny dlouhodobého průjmu, zda tyto příznaky mohou...

Mohou výrůsky na páteři ovlivnit dýchání ?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou zato ledviny?


Mohu běhat,hrát volejbal,plavat a jezdit na kole?

Mám diagnostikovanou pupeční kýlu(malou). Na operaci jdu za 3 měsíce. Mohu běhat,hrát...

Mohu bez problémů brát lék

Broncho-Vaxom? Mám chronickou lymfatickou leukémii 16 let, pouze chodím na pravidelné...

Mohu brát dohromady VERMOX A KLION-D?

Dobrý den, dnes jsem si vzala první tabletku VERMOX,další pak za 14 dní a za...

Mohu brát dvoje antibiotika?


Mohu brát Norethisteron, když mi vynechala menstruace?


Mohu být HIV pozitivní?


Mohu být nakažen HIV?

Dobrý den, měl bych dotaz zda se nejedná o první příznaky nakažení virem HIV,...



Mohu být přesto těhotná?


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Suchý penis

Dobrý den, přijde mi, že mám hrozně suchý penis.(viz. foto). Nevím jaký přípravek...

Přetrhané vazy v kotníku

Dobrý den, seskočila jsem ze skateboardu ve velmi vysoké rychlosti a diagnóza...

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Před několika dny jsem byla na testech na pohlavní choroby

Dobrý den, před několika dny jsem byla na testech na pohlavní choroby, konkrétně...

Po operaci žlučníku

Před dvěma měsíci mi byl laparoskopicky odstraněn žlučník. Od té doby mně trápí...

Bolesti , motání hlavy, pocit na omdlení

Dobry den me problemy zacali pred rokem kdy mi na hematologii zjistili hranicne...

Zlomenina záprstní kosti ruky

Dobry den, pred 2tydny jsem mela uraz-zlomenina 1.kosti zaprstni ruky-nepodarilo...

Vstup do pochvy

Dobrý den, dneska jsem se tak trochu zkoumala a jak je vstup do pochvy, prostě...

Uzliny, zvětšení sleziny

Dobrý , mám 24 let a mám problém s lymfatickými uzlinami . Už měsíc a půl je...

Zakřivený tvar penisu při erekci

Dobrý den. Je normální, že se penis při erekci i díky svému mírnému zakřivení...

Bolest na levé straně hrudníku


Furolin a slunce

Dobrý den, na zánět močového měchýře mi doktorka předepsala Furolin. Můžu s...

HPV

Dobrý den, je možné nakazit se HPV virem pouhým líbáním? Několikrát jsem se...

Slinné žlázy

Dobry den, chtel bych se zeptat na papire od sona jsem mel napsano ze mam vse...

Úzkostná porucha a deprese po vysazení HA


Zvětšená uzlina

Dobrý den, Zhruba před 2-3 týdny jsem prodělal nějakou virovou infekci, k...

Očistky po porodu a špatný krevní obraz

Dobrý den,vážený pane doktore, jsem dvanáctý den po porodu a mám stále silné,krvavé...

Antibiotika

Dobrý den. Mám zánět středního ucha a beru na to antibiotika a mám ještě kapky....

Páchnoucí pot i moč

Dobrý den, nevěděla jsem jak mám předmět svého dotazu více specifikovat. Delší...

Alergie ?

Dobrý den, mám podezření, že mám alergii na čokoládu. Když sním určité množství...

Reklama