Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Mohu být nakažen HIV?

Tomáš 15.10.2018

Dobrý den,
měl bych dotaz zda se nejedná o první příznaky nakažení virem HIV, jelikož jsem měl před dvěma týdny nechráněný pohlavní styk a dost mě to trápí. Týden po tomto rizikovém styku jsem začal pociťovat bolesti na levé krční uzlině, jen na jedné. To asi po dvou dnech přestalo, uzlina pak nebyla ani zvětšená ani poté nebolela...asi tři dny na to mě začaly lehce pobolívat třísla, ani tady nebyly uzliny zvětšené a poté to přešlo.Za další čtyři dny 4 dny mě začala trápit horkost obličeje, ale hlavně uší a pod ušima. Jakoby krk - krční uzliny. Ale krční uzliny opět nemám ani zvětšené a ani nebolí, jen se k tomu občas přidá pálení očí. Tyto problémy ve dne kolísají, chvíli je to horké, chvíli ne,chvíli pálí oči, chvíli ne.V noci nic necítím.Nebolí mě v krku a žádné další bolesti nemám, nekašlu, horečku nemám ani rýmu. Na internetu píšou, že by se projevy té nákazy můžou objevit až mezi 3 - 8 týdnem.....A mě ta horkost a ty tlaky začaly právě na konci druhého týdne od nechráněného styku. Tak mám strach, co může přijít a na testy všude doporučují jít až 2 - 3 měsíce od rizikového styku: někdy mám pocit, že by ty poslední příznaky mohly souviset se stresem právě z toho nakažení, který už mám ty dva týdny. Ale nevím, tak se ptám

Děkuji Tomáš

Odpovídá lékař:

MUDr. Danica Fričová


Dobrý den Tomáši, na základě příznaků co popisujete se o HIV infekci nejedná. Spíše se mi zdá, že jste natolik ovládán strachem z tohoto onemocnění, že si některé příznaky pravděpodobně i vsugerujete. Typicky se v první fázi infekce HIV objevují příznaky připomínající chřipkovité onemocnění s vysokou horečkou až 38°C , popřípadě zduření lymfatických uzlin na více než jedné lokalizaci těla, např. tříselné, krční, podpažní, nebo noční pocení. Tyto projevy se obvykle objevují mezi 2.-6. týdnem od nákazy. Druhá fáze pak přichází s odstupem 2-10 let. NIcméně jedinou možností jak spolehlivě vyloučit tuto infekci je krevní odběr s odstupem 2-3 měsíců od rizikového pohlavního styku.
S pozdravem

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

HIV
Dobrý den, Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká...
HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
Strach z HIV
Dobrý den, před 14 dny, jsem měl orální sex s mužem...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou zato ledviny?


Mohu běhat,hrát volejbal,plavat a jezdit na kole?

Mám diagnostikovanou pupeční kýlu(malou). Na operaci jdu za 3 měsíce. Mohu běhat,hrát...

Mohu bez problémů brát lék

Broncho-Vaxom? Mám chronickou lymfatickou leukémii 16 let, pouze chodím na pravidelné...

Mohu brát dohromady VERMOX A KLION-D?

Dobrý den, dnes jsem si vzala první tabletku VERMOX,další pak za 14 dní a za...

Mohu brát dvoje antibiotika?


Mohu brát Norethisteron, když mi vynechala menstruace?


Mohu být HIV pozitivní?




Mohu být přesto těhotná?


Mohu byt tehotna

Dobry den, chtela jsem se Vas zeptat jestli je mozne, ze jsem tehotna. Udelala...

Mohu být těhotná ?

Dobrý den, prosím vás je možné,že jsem těhotná když jsem naposledy s přítelem...

Mohu být těhotná i po 3 negativních testech?

Dobrý den, v únoru jsme vysadila HA a byla darovat vajíčka. Po darování, jsem...

Mohu být Těhotná při antikoncepci?

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli bych mohla být těhotná když jsem od...

Mohu byt tehotna z tzv. kapicek touhy?

Dobry den, potrebovala bych od vas pomoc. Nedavno mi bylo 15 let, mam pritele...

Mohu být těhotná?

Dobrý den,začátek poslední menstruace jsem měla 24.9. a podle ovultestu byla...

Mohu být těhotná?

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.V den,kdy jsem měla dostat měsíčky jsem měla...

Mohu být těhotná?

Dobrý den již 2. měsíc beru hormonální antikoncepci Regisha. Dva dny před 7...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nadměrné noční pocení

Zdravím, chtěl jsem se zeptat. Je mi 16 let a v poslední době se u mě projevuje...

Hemeopatikum

Dobrý den, už kdysi mi poradili homeopatikum Ledum palustre jako prevenci proti...

Hodnoty PSA a fPSA - kolísání

Dobrý den, potřeboval bych konzultaci k interpretaci hodnot PSA při vyšetření...

Bradavice na nose

Dobrý den, vytvořila se mi na kraji vnitřní strany nosu bradavice. Chtěl bys...

Problémy s trávením

Chtela bych se zeptat,uz si nevim rady,uz od prosince mam problem s travenim,stale...

Noční pocení

Dobrý den, v době 4-5 týdne se u mě vyskytlo každodenní noční pocení. Žádné...

Index fPSA/PSA

Dobrý den, je mi 45. Při preventivní kontrole jsem měl PSA před 12 měsíci 1,46...

Bolest v krku


Otok kolena po artroskopii

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda je normální, když je 5 dní po operaci koleno...

Noční pocení


Popis ultrazvuku břicha

Pravdepodobne jsem prodelala mononukleozu a mela jsem lehce zvysene jaterni...

Slano v ústech


Zvýšené hodnoty PSA, resp. poměru PSA a fPSA

Dobrý den, po dvou týdnech antibiotického léčení zánětu močových cest mi byly...

Noční pocení

Dobrý den, poseldní dobou se v noci probouzím zpocená. Nejdříve jsem si myslela,...

Otok po artroskopii kolena

za jak dlouho by mel zmizet otok po artroskopii kolena a odstraneni menisku.

Neuropatie a magnetoterapie

Dobrý den chci se touto cestou zeptat zda magnetoterapie pomáhá při léčbě neuropatie....

Svědění

Dobrý den, mám problém se svěděním pochvy a konečníku. Nevím jestli to spolu...

Sono prsa

Dobrý den, uz parkrat jsem vam zde psala...mam ložisko oválneho tvaru .s benignimi...

Stále nateklé koleno po artroskopii, pomalá rehabilitace, možnost výpotku

Dobrý den, 20. února jsem spadla na lyžích, podezření naporanění menisku...

Zánět rohovek

Dobrý den. Již 3 roky trpím zánětem rohovek na obou očí. Zhoršil se mi zrak,...

Zavřít reklamu