Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Mohou to být chlamydie?

Liliana . 25.9.2014 redakce uLékaře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli je možné onemocnět chlamydiemi, i když při sexu vždy používám kondom. Četla jsem, že je možné nakazit se třeba na bazéně nebo na veřejném wc, půjčením si ručníku. Mám problémy se svěděním pochvy po každém pohlavním styku, zlepšuje se Macmirorem čípky, nicméně po dalším sexu mě cca do hodiny začne opět svědit. Kamarádka mě vystrašila právě chlamydiemi, děkuji mockrát za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Silvie Rafčíková MBA

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Centrum estetické medicíny

Milá Liliano,ano, pohlavní styk patří k jednomu z mnoha způsobů přenosu všech chlamydií,ale dostat mimo pohlavní styk genitální chlamydie (chlamydie trachomatis) je velmi vzácné a projevy tohoto onemocnění u ženy jsou velmi diskrétní, často se najdou náhodně, např. při zkoumání , proč žena nemůže otěhotnět, na druhé straně jsou pro projevy onemocnění charakteristické potíže při močení, pálení nebo nějaký výtok až po chronický výtok z pochvy, zánět děložního čípku, neurčité pobolívání podbřišku. Nákaza může přejít z pochvy přes děložní čípek až na děložní dutinu, vejcovody a dostat se do dutiny břišní. Znakem chronické infekce je vytváření srůstů v dutině břišní, v okolí vaječníků, vejcovodů, ale i uvnitř vejcovodů, dokonce jejich uzavírání. Proto se obáváme chronických chlamydiových infekcí a jejich vlivu na plodnost. Po vytvoření srůstů a uzavření vejcovodů je proces i po vyléčení chlamydií nezvratný a žena zůstává neplodná. Rada tedy zní navštivte gynekologa k odebrání stěru na chlamydie. S pozdravem

Související dotazy

Chlamydie
Ahoj, co jsou to ty chlamydie. Děkuji
Chlamydie
Dobrý den , chtěl bych se zeptat. Patřím mezi "šťastlivce"...
Chlamydie
Dobry den, v lednu 2016 mi byly zjisteny chlamydie...
Chlamydie
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda-li metoda PCR...
Chlamydie
Dobry den, chtela jsem se zeptat jak je mozne, ze...
Chlamydie
Dobrý den, prosím Vás měl bych na Vás dotaz, nedávno...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny



Mohou mít rotaviry trvalé následky?


Mohou parazié zhoršovat astma?


Mohou problémy s vyprazdňováním souviset s onemocněním zad?


Mohou proplachy nose uskodit?

Dobry den, narazil som na alternativnu liecbu - totizto nakapat si do nosa...

Mohou přípravek Tebokan užívat mladí lidé?


Mohou se při bezezbytkové dietě jist kaše Nominal?


Mohou se současně užívat tyto léky?


Mohou souviset změny na děl.čípku s nadýmáním?


Mohou to být hemeroidy?


Mohou to být kvasinky?


Mohou to být migrény ?


Mohou výrůsky na páteři ovlivnit dýchání ?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou za bolest svalů a kloubů ledviny?


Mohou zato ledviny?


Mohu běhat,hrát volejbal,plavat a jezdit na kole?

Mám diagnostikovanou pupeční kýlu(malou). Na operaci jdu za 3 měsíce. Mohu běhat,hrát...

Mohu bez problémů brát lék

Broncho-Vaxom? Mám chronickou lymfatickou leukémii 16 let, pouze chodím na pravidelné...

Mohu brát dohromady VERMOX A KLION-D?

Dobrý den, dnes jsem si vzala první tabletku VERMOX,další pak za 14 dní a za...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Kyfoza

M. Scheuerman cca80 St.Coob. Naplánovaná operácia kombinovaným prístupom.Jedná...

Sex


Invalidní důchod, štítná žláza

Dobrý den již od července se lsčím na štítnou žlázu bohužel lab. výsledky nejsou...

Ztuhlé svaly, bolest v oblasti Th12, bolest nohy, pšatně prokrvené prstvy u rukou, ranní zvracení

Dobrý den, pane doktore, prosím Vás, zhruba od února roku 2014 se potýkám...

Krváení z konečníku


Užívání marihuany a testování


Brnění ruky po operaci

Dobrý den, 15.2. jsem podstoupila laparoskopickou operaci v narkoze - odstranění...

Podezření na žaludeční vředy


Mohu při užívání Letroxu 50 pít alkohol?


Zvýšené teploty,krev ve stolici

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na zvýšené teploty,již od ledna se s tím potýkáme...

Campylobakter

Dobrý večer pane doktore.Už jsem si přečetla některé zodpovězené dotazy na campylobaktera.U...

Z krku vychází hnilobný zápach

Dobrý den, již delší dobu trpím pocitem cizího tělesa v krku a dalšími příznaky....

Puchýřky na dlaních a chodidle

Dobry den, predem rikam, ze u lekaru jsem byla xkrat a nikdo mi nepomohl a zkousim...

Brnění končetin, krční páteř

Dobrý den , tatínek již delší dobu trpí bolestmi zad.Již byl poslán na několik...

Dyshidrotický ekzém, vodnaté pupínky kůže


Vyrážka

Dobry den, zhruba pred mesicem a pul se mi zacala na rukou delat vyrazka..ze...

Krvácení z pochvy při stolici a pohlavním styku


Zvětšené lymfatické uzliny v podpaží


Bolest v krku

Dobrý den, na krku se mi zvetsily uzliny , začaly mě bolest az k uchu.. boli...

Nadýmání


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×