Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

HIV

Infekce Petra 8.7.2017

Dobrý den,
Chtěla jsem se Vás zeptat, jak je velká pravděpodobnost nakažení virem HIV při orálním sexu? K vyvrcholení nedošlo a možná ani preejakulační tekutina nebyla. Já nemám žádnou záděrku ani poranění v ústech. Pokud by byl partner nakažen, je velká pravděpodobnost nakažení? A případně za jak dlouho by se objevily nějaké projevy nakažení a za jak dlouho si mohu nechat udělat test? Děkuji moc za odpověď

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Přenos viru HIV je lidskými tekutinami - krví, spermatem, méně slinami. Přenos je při klasickém pohlavním styku, tak i při orálním a análním. Při přenosu infekcí se o pravděpodobnosti nedá hovořit a ani to nemá smysl, i kdyby se nakazil jeden člověk ze 100, což je 1%, tak epidemiologicky se jedná o případ přenosu. Nakažení závisí na řadě faktorů, hlavně na cestě, kterou by virus vnikl do těla oběti, jak sama píšete, poraněním v ústech. Nejčastěji 3.-4. týden od nákazy se u člověka objeví příznaky jakoby chřipky, slabost, zvýšená teplota, únava. Tyto příznaky po čase odezní, virus v těle přetrvává a vlastní HIV infekce, což je projevem selhání imunity se může objevit za různě dlouho - za měsíce až roky. Testy jsou nejcitlivější za 2-3 měsíce po rizikovém styku. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV
Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV
Dobry den, tyden po rizikovem nechranenem sexu (I oralnimu)...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

HIV

Dobry den, 4. dubna jsem mela prvni nechraneni sex se svym partnerem. Bylo...

HIV

Dobrý den, před rokem a půl jsem měla nechráněný pohlavní styk s bývalým přítelem...

HIV

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda když se mi kousek od pochvy udělal takový...

HIV

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je dostatecna doba na test HIV 2,5...

HIV

Dobrý den pane doktore, prosím Vás, již dva týdny mě trápí zdravotní problémy...

HIV

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je dostatecna doba na test HIV 2,5...

HIV

Dobry den, chtela bych se zeptat, jestli je dostatecna doba na test HIV 2,5...

Hiv

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. V sobotu 14. tedy 3 dny zpět jsem byla na...

Hiv

Dobry den.moc prosim mam posledni dobou strach ze mam hiv.pred tremi mesici...

HIV

Dobry den, mohou po dvou letech od potencionalni nakazy hiv nebo pohl.nemoci...

HIV

Dobrý den, je možné, abych 4 -5 týdnů po rizikovém styku začal (teď v červnu)...

HIV

Dobrý den, mám obrovský strach z nákazy HIV před 14 dny jsem byla na testu vyšel...

Hiv

Dobry den, chci se zeptat zda muzu byt ohrozen virem Hiv... Mel jsem pred rokem...

Hiv


HIV

Dobrý den, budu dělat seminární práci na HIV, a tudíž se chci optat, jestli...

Hiv

Dobry den. 13. 12.2015 jsem me ryzikovy pohlavni styk, tyden na to jsem zasel...

Hiv

Dobry den..budu mluvit na rovinu at co nejlepe vystihnu svoji situaci. Pred...

HIV

Dobrý den. Nedavno jsem mel chraneny sex se zeneou kterou jsem neznal, az na...

HIV


HIV


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Lék Zaldiar


Hlen, lesklé oči

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li nevíte co by mi mohlo být. Před cca měsícem...

Zánět moč. měchýře + kvasinková infekce

Dobrý den, asi před 3 dny mě začalo bolet v podbřišku při močení, hlavně u konce...

Bulka na šourku


Závislost spojená se vzrušením

Dobry den , mam asi ojedinely dotaz. Pred 4 mi roky prisel pritel s pranim analniho...

Posilování

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli posilovaní s činkami zastavuje růst?...

Bolest hřbetu levé ruky

Dobrý den pane doktore, mám takovy problém, už 4 měsíce hraji na elektrickou...

Zánět chlupového váčku

Dobry den, Chci se zeptat o co by se mohlo jednat viz foto pod jizvickou (zakrouzkovane)...

Chci se zeptat jestli je to normální průběh?

Dobrý den, před čtyřmi dny jsem absolvoval ošetření zubního kazu na sedmičce...

Podrážděná slinivka břišní


Plíseň nehtů

Dobrý den, můj dotaz se týká plísně nehtů. Momentálně dočasně obývám společnou...

Tuhnutí lýtek

Dobrý den, trápí mě již nějakou dobu tuhnutí lýtek až křeče v lýtkách při chůzi....

Mám problémy s kolenem

Dobry den, chtela bych se zeptat. Mám problémy s kolenem, cítím vevnitř takový...

Nadměrná menstruace

Dobrý den, je mi 42 let a prosím o váš názor , v říjnu 2016 jsem byla na...

Kožní obtíže


Předkožka nejde při erekci přetáhnout přes žalud!

Zdravím, je mi 15 let a mám takový choulostiví problém. Když mám erekci, nejde...

Nádory centrálního nervového systému

Dobrý den. Problém se týká dívky, se kterou jsem začal randit. Řekla mi, že...

Dlouhá menstruace

Dobrý večer, měla jsem takový problém. Měla jsem menstruaci,která trvala skoro...

Trhání zubu

Trhání zubu, před týdnem jsem byl na trhání zubu 7vlevo dole. Paní doktorce...

Bolest pravého kyčelního kloubu pouze převážně v sedě a zřejmě píštěl.

Dobrý den, před čtyřmi lety mě provázela bolest kyčelního kloubu při delším...

Reklama