Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možnost nakažení pohlavními chorobami?

Jan . 19.2.2016

Dobrý den, před nedávnem jsem byl v zahraničí na depilaci voskem (také intimní partie) a dostal jsem strach, jestli nemohlo dojít k přenosu nějaké pohlavní choroby (zejména AIDS nebo Syfilis). Snažil jsem se dávat pozor na veškeré hygienické zásady během depilační procedury (jestli ošetřovatelka měla latexové rukavice (měla), jestli namáčela stěrku do vosku pouze jednou (ano namáčela jen jednou) atd), ale člověk není schopný asi zaznamenat všechno. Po výkonu má kůže v intimních partiích byla trošku podrážděná a narušená takže bylo vidět maličko krve (to mě vedle k přemýšlení, jestli do těla nemohla vniknout nějaká závažná nákaza (Syfilis nebo HIV), když třeba na konci používala pinzetu nebo skrze nějaké kontaminované vybavení třeba ručníky apod). Podle mě nemohla neboť v kontaktu s kyslíkem oba tyto viry hynou a k jejich přenosu je třeba větší množství krve nebo pohlavního sekretu. Ale i tak se pro ujištění zeptám Vás jestli je možné Syfilis nebo HIV přenést skrze kontaminované vybavení nebo pouhým dotykem s infikovanou osobou, například pokud by ta ošetřovatelka byla infikovaná? To co už mi tak moc jasné není je, jestli by nebyla možná nákaza něčím jiným třeba Chlymidiemi nebo Herpesem skrze kontaminované věci. Jak je to s příznaky u těchto dvou nemocí? Neměl jsem žádný rizikový pohlavní styk. Znepokojuje mě, že se mi na rtu vytvořil opar, a já nemám zdání jestli se jedná o normální opar nebo ten způsobený bakteriemi herpesu? Jak to poznat? Na mém oparu se nevytvořil žádný strup ani nevytékal žádný hnis, přijde mi, že se jenom vytvořila taková nabělalá prasklina. Pro zdokumentování vkládám fotografii. Předem Vám mnohokrát děkuji za odpověď.

Odpovídá:

MUDr. Jitka Dobešová


Milý Jane, pohlavní nemoc se opravdu přenáší jen pohlavním stykem, přenos infikovanými nástroji by byl velmi raritní a prakticky neexistuje. Dle fotodokumentace jde u Vás opravdu o herpes simplex na rtu. Jeho původce je herpes virus hominis.

Související dotazy

Infekční mononukleóza?
Dobrý den, mám bolesti hlavy, rýmu a slabé svaly....
Listerioza v těhotenství
Dobrý den, jsem v 18tt a asi poněkud panikařím, bohužel...
Plané neštovice a možnost přenosu na dospělého
Dobrý den. Mám na Vás dotaz ohledně neštovic. Včera...
HIV
Dobrý den, měl jsem 10-11 dní zpět nechráněný sex s...
Kapavka
Dobry den Beru ATB Doxybene 200mg na kapavku,jsem...
Obtíže u parkinsonovy choroby
Dobrý den, prosím o radu. Moje sestra trpí Parkinsonovou...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost nákazy slinami


Možnost nákazy syfilis


Možnost nákazy toxoplazmou u těhotné


Možnost nákazy u zubaře?


Možnost nákazy v čekárně

Dobrý den,chtěla bych se jen zeptat malá je od středy na Antibiotikách Ospen...

Možnost nákazy virem HIV

Dobrý den,hloupý dotaz ale trápí mě.Chtela bych vědět,při vášnivém líbání jsem...

Možnost nákazy vzteklinou nebo jinou infekcí

Dobrý den, předevčírem jsem byla krmit volně žijící nutrie říční a jedna z nich,...

Možnost nákazy žloutenkou u očkovaných

Dobrý den, mám dotaz ohledně očkování a hepatitidy B. Byla jsem očkovaná v roce...

Možnost nakažení HIV

Dobrý den, pane doktorechtěl bych se zeptat jaká je pravděpodobnost toho,že...

Možnost nakažení jiných poprodělání mononukleozy

Dobrý den Před 20-ti lety jsem prodělala inf. mononukleozu. Mohu i teď někoho...

Možnost nakažení STD


Možnost nakažení ze zaschlé stolice zdravých lidí


Možnost nakažení žloutenkou typu B


Možnost návratu syfilis


Možnost obnovení zranění


Možnost odstrnění pachu není to pot.


Možnost onemocnění


Možnost oplodnění


Možnost osteonekrózy po léčbě Bonvivou


Možnost otěhotnění


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Nemoc páteře

Dobrý den, chtěla bych prosim přeložit tuto diagnózu MJRI LS ventrální spondylolisteza...

Jaterní testy

Dobrý den,mám dle posledního vyšetření u praktického lékaře ALT 3,46 AST 1,24...

Cysty na ledvinách a zduřelé ledviny

Dobrý den pane doktore mám dotaz muž má cysty na ledvinách a má je zduřelé je...

Bolest krční páteře

Dobrý den,již několik let trpim bolestmi hlavy krční páteře a cele páteře, mela...

Poznejte signály, které pomohou odhalit nemocné srdce


Psychiatrické vyšetření

Jako psychiatrické vyšetření označujeme pohovor lékaře psychiatra s pacientem....

Snížená citlivost ruky


Erekce v létě: 13 vlivů, které ji zaručeně zničí


Nitrofurantion- ratiopharm

Dobrý den, včera navečer se mi během 4hod projevila nesnesitelná bolest a řezání...

Kůže při ekzému potřebuje vlhkost. Jak ji nejlépe dodat?


Bolest v lokti a rameni

Dobrý den, včera jsem upadla ze schodů a bouchla jsem se do ruky. Výsledkem...

Motání hlavy, rozostřené vidění, únava, pískání v uších...

Vážená paní doktorku, chtěl bych se touto cestou dotázat na můj problém, který...

Mám na toaletním papíru jasně červenou krev

Krev ve stolici. Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem byla již asi po druhé -...

Bolest v oblasti hráze

Dobrý den, asi před 3 roky mě poprvé zastihla nepříjemná bodavá bolest v prostoru...

Co obnáší kolonoskopické vyšetření a jak se na něj připravit?

Kolonoskopie je vyšetření tlustého střeva. Provádí se pomocí endoskopu, což...

Genitálni herpes


Odběr krve

Dobrý den,chci se zeptat jestli jde zjistit infekční mononukleóza, nachlazení,...

Nález na EEG

Dobrý deň. Som rušňovodič. Nedávno som bol na periodickej a mal som problemové...

Náhrada za warfarin

Dobry vecer, otec 71 let po cevni prihode, predtim tri infarkty (vse behem 6...

Znáte plicní hypertenzi? Zjistěte, zda nehrozí i vám

Hypertenze neboli vysoký krevní tlak je obecně známým pojmem. Slyšeli jste ale...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×