Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Možnost těhotenství

Gynekologie Ludmila 23.3.2017 redakce uLékaře

Dobrý den pane doktore/paní doktorko,

měla bych dotaz ohledně možného těhotenství. Abych vás uvedla do problému od začátku, s manželem jsme se asi rok a půl snažili o první dítě. V průběhu toho času jsem asi 2x brala krátkodobě antikoncepci (přibližně měsíc, kvůli nechtěné menstruaci na dovolené, apod.). Menstruuji od 13. let, nepravidelně (asi 3-4x do roka), do prvního porodu i velmi bolestivě. Od narozeni dítěte (1,5 roku) se cyklus neupravil, případná menstruace jen nebývá bolestivá. Za tu dobu jsem brala krátkodobě antikoncepci, asi měsíc (důvody jako výše). Jinak se snažíme o druhé dítě. Bohužel, v prosinci minulého roku mi byly zjištěny nízké hladiny hormonů, odběry při mens. Od té doby se již žádná další nekonala. Jsem s paní doktorkou domluvená, v případě, že by se spontánní otěhotnění nepodařilo, že po půl roce "snažení" (cca v červnu) bychom mohly zahájit hormonální léčbu.

Nicméně, k samotnému dotazu: Přibližně kolem 16. dne tohoto měsíce mi začaly nevolnosti, lehké bolesti a nafouknutost podbřišku (nápadná i na pohled, jinak totiž vlivem žaludku "na vodě" hubnu po celém těle), zhoršené vidění a pleť, citlivější prsa,..., vše naprosto rozdílné od mých dosavadních zkušeností s menstruací. Tento stav trvá do dneška, mám pocit, že se zhoršuje. Velmi se to podobá počátkům mého prvního těhotenství. 20. večer přišla asi hodinu trvající, silnější bolest v místech pravého vaječníku, která se jako kdyby posouvala. Včera (22.) jsem si zkusila udělat těhotenský test, ale žádný viditelný výsledek se nedostavil.

Bohužel, dobu poslední menstruace nemohu brát na zřetel, stejně tak neznám datum možné ovulace. Můžete mi, prosím, poradit, pokud je to možné, kdy bych měla test zkusit znovu, popřípadě jestli to má smysl, takhle brzy?

Předem moc děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Barchánková


Dobrý den, vzhledem k příznakům doporučuji navštívit gynekologa- k vyšetření.
Těhotenské testy bývají pozitivní za cca 14 dní po oplodnění (ale vzhledem k neznalosti data ovulace je toto těžké určit).
Váš dotaz předám ještě specialistovi- gynekologovi - k upřesnění odpovědi. S pozdravem BB.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Vážená paní,
Vyčkejte cca, 10 dní poté test zopakujte a ať bude negativní či pozitivní zajděte na vyšetření včetně ultrazvuku
Příjemný den

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Možnost těhotenství
Dobrý den, s přítelem nám praskl prezervativ. Gynekoložka...
Těhotenství
Dobry den. V březnu 2016 se mi po 3. císařském řezu...
Možnost těhotenství?!
Dobry den, bojím se, že jsem těhotná. Antikoncepci...
Možnost těhotenství
Dobrý den, pane doktore. Mám možná uplně banální...
Možnost těhotenství
Dobrý den, měla jsem nechráněný pohlavní styk 5 den...
Možnost těhotenství ?
Dobrý den, mám dotaz.. beru prášky 4 měsíce a včéra...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Možnost rakoviny?


Možnost rozpuštění antibiotik


Možnost roztroušené sklerózy, postup lékaře


Možnost Sarkodiozy?


Možnost selhání


Možnost selhání antikoncepce


Možnost snížení kreatininu


Možnost sportovat při užívací atb

Dobrý den. Dnes 20.5.2015 jsem dostal atb amoksiklav na zánět průdušek . Dobrat...

Možnost sportovat s přetrženým kříž.vazem v koleni

Dobrý den,mám přetržený přední zkřížený vaz v koleni(už asi rok,momentálně nemůžu...

Možnost sterilizace

Dobry den, mam dotaz ohledne sterilizace ze zdravotnich duvodu a chci se zeptat,...

Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Možnost těhotenství


Možnost těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Mám možná uplně banální dotaz, ale i přesto se raději...

Možnost těhotenství

Dobrý den, mé přítelkyni je 15 před měsícem jsme měli chráněný vztyk sice jsem...

Možnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, s přítelem se pokoušíme o miminko již od října...

Možnost těhotenství

Zdravím, mám dotaz - asi před 2 měsíci se mi povedlo zapomenout užít pilulku...

Možnost těhotenství

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, je mi 20 let a už 5 měsíců neberu antikoncepci....

Možnost těhotenství

Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, zda je nějaká možnost otěhotnění...

Možnost těhotenství


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alergie na mléko

Dobrý den, vzhledem k zažívacím potížím (tlak v žaludku, palání v žaludku, pálení...

Naražená holeň + boule


Muzu chodit bez palce u nohy?

zdravim, hrozi mi amputace palce a vedlejsiho prstu u prave nohy, mam rozsahle...

Zápěstí

Dobruja den, Pred rokem jsem upadla na zapesti. Na rengenu zlomenina nebyla,...

Trícylglycerol

byl jsem v nemcnici okres Most ale nikdo semnou nedelal nic a nedela mam tricyglycerol...

Kašel a chrapot

Dobrý den , chtěla bych se zeptat jak mám to astma a i k tomu chraptim. Myslíte...

Krvavá stolice

Dobrý den, poslední dobou mam krev ve stolici, ale jen malinko a na toaletním...

Výrůstky na konečníku

Dobrý den. Žádám o radu. Před pár měsíci se mi na konečníku vytvořili vřídky...

Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Patnáctiletá preventivní prohlídka


Neléčený výron kotníku

Dobrý den,letos koncem července jsem na dovolené špatně došlápla a poprvé v...

Bradykardie

Dobrý den, manžel, jakožto dobrovolný hasič, musí pravidelně podstoupit lékařskou...

Zvýšená hladina Fe v séru

Můžu se zeptat, jestli má zvýšená hladina Fe nějakou spojitost s Cushingovým...

Vdechnutí ciziho tělesa

Dobry den, ptala jsem se pani doktorky na to, zda je mozne, aby se mi dostal...

Šestý den cítím bolest na hrudníku


Zánět šlach

Dobrý den, chtěla zkonzultovat problém týkající se mého manžela,42 let, celkově...

Listerioza a toxoplasmosa v těhotenství


Nosní sliznice


Vytržený ulomený zub a užívání Dalacinu

Dobrý večer,mám dotaz.Zubařka mi trhala zub.Bohužel ,se zlomil.Dál jsem jí nedovolila...

Močová infekce

Dobrý deň chcela by som sa spýtať vo štvrtok som bola u doktora s bolesťou...

Inzerce
×