Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může za všechno spasmus v iliopsoasu?

Rehabilitace Kateřina 18.4.2016

Dobrý den,

je mi 28 let a loni v létě mě začalo bolet v levém podbřišku a trochu to jde až do třísla. Je to takový tlak a slabá bolest. Okamžitě jsem šla na gynekologii, kde mi pan doktor udělal vyšetření včetně sona a vše bylo v pořádku.

Dál moje cesta vedla na chirurgii, kde mi diagnostikovali tříselnou kýlu (dokonce oboustrannou). Diagnóza proběhla i pomocí sona. Než jsem šla na operaci, tak mi natekl jakoby podbřišek nebo spíše velký stydký pysk na té straně, kde byla před tím jen bolest. Není to žádná boule, ale měkký otok v oblasti celého velkého stydkého pysku až ke tříslu. Na operaci ale zjistili, že břišní stěna je v pořádku a kýla to není.

Pak jsem šla na vyšetření na fyzioterapii, kde mi pan doktor řekl, že mám spasmus v iliopsoasu, který tyto problémy způsobuje. V lékařské zprávě je konkrétně napsáno: "Bolestivost levého hypogastria v terénu funkčního spasmu m ilsiopsoas lsin". Elektroléčba ani cvičení nijak výrazně nezabíralo, i když těžko posoudit, možná to trochu pomohlo, ale bolest není nijak strašná, někdy je to horší, někdy mě to nebolí vůbec, ale ten otok je pořád stejný.

Mám strach, jestli to není něco jiného, ale už mě (a hlavně ani mou praktickou lékařku) nenapadá, na jaké vyšetření bych mohla jít. Necelý měsíc před tím, než potíže začaly, jsem byla na kolonoskopii (z preventivních důvodů kvůli genetickému zatížení) a to také bylo v pořádku. Na gynekologii jsem byla také ještě jednou po tom, co se objevil otok a také prý vše v pořádku. Před operací "kýly nekýly" jsem měla všechny možné krevní testy a testy moči - vše v pořádku. Opravdu to celé může být od toho svalu?

Mockrát děkuji za odpověď, Katka

Odpovídá lékař:

MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie Pracoviště: Naprapathy Klinika

"v terénu funkčního spasmu m.iliopsoas" neznamená, že za vše může tento sval. Je to popisná diagnoza, která jen říká závěr funkčních vztahů v těle je reakce m.iliopsoas a náseldně boelsti podbřišku. Pčíčina je však hlubší , v postavení pánve a ve zřetězení svalové reakce mnoha svalů a nejen v této oblasti, ale v celém těle. Pokud dojdete na správnou " aktivní fyzioterapii", tak již po prvním diagnosticko léčebné návštěvě bude dočasně , někdy i na docela dlouhou dobu problém zmírněn či odstraněn. Na udržení zlepšení je ovšem potřeba cíleně cvičit( to nelze paušálně doporučitz a nemá to cenu bez provotmního léčebného zákroku)

Související dotazy

Spasmy
Dobry den, mohou se prijevit spasmy u RS na hrudi a...
Jícnový spasmus ?
Dobrý den, p. doktore, prosím Vás problém. Stává se...
Svalové "spasmy"
Dobrý večer, léčím se na autoimunitní štítné žlázy....
Co všechno se zjištuje z biopsie kůže
Zaměřuje se biopsie kůže na konkrétní choroby, např....
Všechno sperma vyteče
Dobrý den, už delší dobu mám problém s tím, že kdykoliv...
Vsechno mozne
dobry den, po gynekologicke strance jsem absolutne...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za chronické záněty ledvina?


Může za to narkóza?


Může za to rtuť?


Může způsobit COMBIGAN (dlouhodobě kapaný do oka) zánět jícnu?


Může způsobovat extrasystoly nedostatek minerálů?


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Muže žena otěhotnět po lekarkich pijavkach

10 let se snazim otehotnet mam 2 deti a mela sem operaci 2 po ciste a tet 10...

Můžete mi objasnit výsledek z MR C páteře?

Dobrý den, můžete mi objasnit výsledek z MR C páteře? Indikace: Provedení T2W...

Můžete mi poradit?


Můžete mi, prosím, přeložit do "člověčiny" poslední vyšetření z magnetické rezonance?

Přeji hezký den, od 15 do 18 let jsem byla léčena se skoliózou páteře (cvičení,...

Mužete mně proim doporučit nějakeho odborneho lekaře na vyšetřeni ?

Dobrý den !Měla jsem bušeni na hrudi,lekař mně dal egilok.Ten beru již dva roky.Nilkdy...

Muži a rakovina děložního čípku


Mužnější rysy


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Vliv konzumace ryb na vývoj inteligence dítěte v těhotenství


Bolest břicha - střídavá, únava, bolest hlavy, a možný píštěl u kostrče

Dobrý den paní doktorko, je mi 17 let a už něco přes rok mě trápí takové střídavé...

Psychika

Dobrý den, od 18ti let jsem denně užívala Olanzapin Milan 5mg a Sertivan 100mg,...

Červený bolestivý pupínek na nose

na nose se mi udělal červený a hodně bolestivý pupínek..a nevim co to je..a...

Oddálení mentstruace

Dobrý den, v současné době beru antikoncepci Lindynette. 9.9 doberu poslední...

Chvilková nepřítomnost-pouze vysvětlení

Dobrý den chtěl bych se ještě zeptat co je to stav chvilkové nepřítomnosti a...

Bolest břicha

Dobrý den jsem rok po operaci tenkého střeva (Meckelův divertikl)a slepého střeva,nyní...

Léčba akné

Dobrý den, je mi 13 a už od 10 se mi víc a víc zhoršuje akné, vyzkoušela jsem...

Oddálení menstruačního krvácení

Chci se jen zeptat..v poslední době slycham ze jde mít menstruaci jen občas...

Klíční kost

Zdravím, je mi 19 let a hraju fotbal. Na konci července jsem si při fotbalovém...

Červené pupínky na Penisu po sexu

Dobrý den chtěl bych se zeptat na penisu konkretně na žaludu a na předkožce...

Vliv koření na vysoký krev.tlak


Léčba akné

který lékař (specializace) může předepsat lék Curacne 20 mg (event. jiný lék...

Klíční kost

Dobrý den,včera při fotbalovém zápase jsem svedl souboj v kterém mě hráč po...

Bouchnutí do hlavy

Dobry den, vcera pri úklidu jsem se ve sprše bouchla do hlavy vlevo nad čelem....

Panický strach z lékaře

Dobrý den,měla bych dotaz ohledně svého přítele. Jsem s ním každý den už dlouho,bydlíme...

Červený flek nad kuličkou na prsu

Dobry den , mam dotaz ... pred mesicem se mi narodila holcicka a tyden jsem...

Bolest břicha

Dobrý den, Od 1.9. naše 5 letá dcera trpí bolestmi břicha, říká že v oblasti...

Červený flek na břiše

Dobrý den, na břiše se mi udělal zhruba před 3 týdny červený flek. O co by se...

Léčba akné

Dobrý den, už několik let bojuji s akné, mám ho hlavně na obličeji, zádech...