Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Může za chronické záněty ledvina?

Ledviny Káťa 16.12.2014

Dobrý den, mohu se zeptat na jednu věc? Nyní si pročítám lék. zprávu z 2013 a je tam napsáno: Scintigrafie: Levá ledvina je menší s ''ptozou'' o cca výšku ledviny vleže a s vícečetnými defekty funkce charakteru pozánětlivých jizev, nelze zcela vyloučit ani malrotaci či atypii DS.Pravá ledvina s redukcí funkčního parenchymu při horním pólu. Co to znamená? Dále se mi po operaci rozšíření moč. trubice (uretrotomie) zjistil chronický zánět v hrdle a vysoká leukoplakie. Zjistila sem si, že ta leukoplakie znamená prekanceróza. Je tedy vyšší pravděpodobnost, že jednou dostanu rakovinu moč. měchýře? A souvisí to nějak s těmi ledvinami? Moc děkuji za odpověď a vysvětlení pojmů. S pozdravem

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:

Dobrý večer, Vaše otázka je z části nefrologická a z části urologická.
Dle vyplněných...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

Chronické onemocnění ledvin
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat mám...
Chronické problémy s ledvinami
Dobrý den. Od 13.11 chodím k obvodnímu lékaři s tím...
Chronické onemocnění ledvin
Dobrý den, pane doktore, před měsícem jsem se začala...
Záněty ledvin bez nálezu v moči
Dobrý den! Asi před rokem jsem poprvé prodělala zánět...
Nádor ledviny?
Dobrý den, již půl roku mám opakovaně záněty močových...
Bolest zad od ledvin zanety caste
dobry den trpim castymy zanety uz jsem mela i otravu...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Může tohle všechno být jen od stresu, únavy a nevyspání?

Dobrý den, ráda bych znala váš názor. Je mi 32let,mám 5 dětí, dost živých dětí...

Může tohle způsobovat blokace?

Dobrý den, je mi 30 let,žena. Můj problém začal zhruba 23.dubna tohoto roku,...

Může toto souviset s vysazením antikoncepce?

Dobrý den, minulý týden jsem vysadila HA, kterou jsem užívala asi 6 let...

Může užívání Detralexu maskovat krvácení z kolorektálního karcinomu?


Může vést antikoncepce k nenávratné neplodnosti?


Může vést látka aluminium zirkonium k rakovině prsu?


Může vynechat MS po zánětu močového měchýře?


Může vyvrtnutý kotník způsobit trombozu


Může vzniknout astma po léku proti astmatu?


Může WOBENZYM pomoci v léčbě kompresivních fraktur?


Může za to narkóza?


Může za to rtuť?


Může za všechno spasmus v iliopsoasu?


Může zánět v oblasti pochvy oddálit menstruaci?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, muže zánět v oblasti pochvy oddálit menstruaci...

Může způsobit COMBIGAN (dlouhodobě kapaný do oka) zánět jícnu?


Může způsobovat extrasystoly nedostatek minerálů?


Může zubař nevidět na rentgenu zubní kaz?


Muže žena otěhotnět po lekarkich pijavkach

10 let se snazim otehotnet mam 2 deti a mela sem operaci 2 po ciste a tet 10...

Můžeme se tím otrávit?

Dobrý den, připravovala jsem waffle a chtěla jsem přístroj potřít olejem a neuvědomila...

Můžete mi doporučit kvalitního zubaře a dentálního hygienistu v okolí Prahy 6?

Dobrý den, můžete mi doporučit kvalitního zubaře v okolí Prahy 6, který přijímá...