Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Negativita HIV

Infekce Barbora 21.1.2021

Dobry den, pred měsícem jsem se nechala testovat na hiv, téměř 8 týdnů po nechráněnem pohlavním styku s bývalým přítelem, u kterého mám podezření na nevěru, ale nepotvrzují. Testy vyšly negativni, avšak protilátky jsou na 0,75, není to hodně? Nemůže to znamenat, ze jsou teprve na vzestupu? Mám strach ze by se něco přehlédlo a já tak mohla nakazit nového pritele. Navíc mi par týdnu zpátky natekly uzliny v krku a zdálo se mi, ze i v oblasti žeber, trvalo to ale jen par dni. Prikladam výsledky do fotky.

Děkuji a mějte se.

1.doplňjící dotaz 22.1.2021:
Dobrý den,
Děkuji za odpověď. Jde mi spíše o množství protilátek v krvi. Někde jsem četla, že 0.75<0.99 se již považuje za šedou zónu. Je tomu vskutku tak?

Děkuji a s pozdravem

Barbora

Odpovídá lékař:

MUDr. Martin Tišler

Specializace: Praktické lékařství pro dospělé Pracoviště: Nemocnice Svitavy, interní oddělení

Dobrý den, slečno Barboro. Horní hranice doby, za kterou jsou zachytitelné protilátky v krvi v případě pozitivity pacienta na HIV je 12 týdnů. Za tuto dobu je v případě negativního výsledku takřka jisté, že onemocnění nemáte, pod tuto dobu (váš případ) může být vyšetření chybně negativní, ačkoliv přio negativním výsledku po osmi týdnech už je dosti pravděpodobné, že budete negativní i po dvanácti. Doporučuji vám vyšetření zopakovat za měsíc po oněch 12 týdnech celkem. Prozatím ale buďte v klidu. Pravděpodobnost přenosu není vůbec vysoká. Hezký den.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Černá


Dobrý den, děkuji za dotaz. Výsledek testu je hodnocen jako negativní. Nicméně pokud chcete mít jistotu, tak protilátkové "okno" je u infekce virem HIV 3 měsíce. Po této době jasně negativní výsledek je konečný. Hezký den.

Související dotazy

HIV
Dobrý deň, dal som si spraviť vyšetrenie HIV a ostatných...
HIV
Dobrý den jsem gay po 41dnech se od vzájemného honění...
HIV
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se mohou objevit...
HIV
Dobrý den,před 2.tydny se mi udělaly červené fleky...
HIV?
Dobry den, mohou ty trvajici obtize ( neustale extremni...
HIV?
Chtěl bych se vás zeptat , měl jsem nechráněný styk.Na...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Nefunkční lokální anestezie

Vážený pane doktore, ráda bych se zeptala, zda je možné mít alergii na lokální...

Nefunkční lymfatický systém

Dobrý den, chtěla bych poprosit o zodpovězení otázky nefunkčnosti lymf. syst.....

Nefunkční mandle

Dobrý den, dříve jsem trpěla na časté bolesti v krku i angíny. Nyní mi při nachlazení...

Nefunkční pliakce?

radu let mam problém s jídlem ani tak moc nejím ale pořád přibírám beru dost...

Nefunkční sádra

Dd. Dnes jsem byla na chirurgii kde mi dali sadrovou dlahu ktera mi nesedi jelikoz...

Nefunkční spojení plat HA Regulon

Dobrý den, užívám HA Regulon a když chci spojit plata bez 7mi denní pauzy, tak...

Nefunkční vaječníky po vysazení HA

Dobrý den, je mi 28 let. Před 3 měsíci jsem vysadila po 9 letech HA Jeanine....

Nefunkční varlata, syn 7 let

Dobrý den mám dotaz ohledně mého syna je mu 7 let a má nefukční obě varlátka,...

Nefunkční žlučník

dobrý den!vrací se mě žluč do žaludku,byl my diagnostikován nefunkční žlučník(bez...

Negativa příliš dlouhého spánku

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda může mít příliš dlouhý spánek nějaké negativní...

Negativne chcenie

Zdravim Vas, chcel by som sa opytat co robit ked sa mi stale v hlavne vracia...

Negativní exprese ORL

Prosím Vás na papíru mi paní doktorka z ORL napsala negativní exprese,chci se...

Negativní exprese, ORL

Dobrý den, paní doktorka mi na OL napsala krční klidné, tonsily čisté, negativní...

Negativní gravitest a zpoždění

Dobrý den, 25.9.2015 jsem měla posledni, chráněný pohlavní styk s přítelem....

Negativní krevní testy

Dobrý den, chci se zeptat. Byla jsem na gynekologii na krevní testy, protože...

Negativní krevní testy

Dobrý den, chci se zeptat. Byla jsem na gynekologii na krevní testy kvůli...

Negativní myšlení

Dobrý den . Vždycky když se mám dobře , což si neuvědomuju si myslím , že se...

Negativní myšlenky

Dobrý den, léčím se už mnoho let na psychiatrii,chtěla bych se jen zeptat,je-li...

Negativní myšlenky..

Dobrý den paní doktorko.. tak jsem navštívila paní psycholožku popovídali jsme...

Negativní nálada

Dobrý den, asi mám problém s vnímáním věcí kolem sebe. S přítelem jsme se právě...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolesti hlavy

Dobrý den, cca poslední 3 měsíce mám téměř cca 3-5x do týdne se opakující bolesti...

Mapovitý jazyk

Dobrý den. Můžete mi poradit co to muže byt? Trápí mne to už tak 4 měsíce, bolí...

Dušnost při chůzi do kopce

Dobrý den, je mi 71 let, vážím asi 70kg, léčím se na vysoký krevní tlak, mám...

Bolest v uchu

Dobrý den, včera jsem se byla koupat na bazéně a dostala se mi voda do pravého...

"Jizva" na žaludu.

Dobry den, uz vice jak mesic mam na zaludu bezbolestnou jizvu nebo skvrnu,...

Obtíže po požití alkoholu


Vaginální výtok po nechráněném styku

Dobrý den, před týdnem jsem měla s jedním člověkem nechráněný a zároveň chráněny...

Silná menstruace, nitroděložní tělísko

Dobrý večer,prosím Vás o radu,mám skoro 2 měsíce zavedené nitroděložní tělísko...

Papily jazyka

Dobrý den. Nevíte zda jsou to afty? V krku mě bolí trochu. Teplotu ani jiné...

Jizva na žaludu

Zdravim. Mel jsem chlamidie. (Nyní jiz ne.) Poranil jsem si nechtene jedno...

Bulka v nose

Dobrý den. Minulý týden jsem si všimla v nose výrůstku. Nejprve nebolel a neměla...

Oteklý, rudý obličej

Dobrý den, včera ráno jsem se vzbudila a měla jsem oteklý, rudý a horký obličej,...

Zmatek v sexuální orientaci

Dobrý den, mám zmatek v mé orientaci. Je mi 19,5 let, vždy jsem se snažil o...

Preejakulát a otěhotnění


Píchání v kotníku.

Dobrý den, Už pár dní mě píchá v kotníku když na něj šlápnu. Někdy mám takový...

Bodava a lehce paliva bolest hlavy

Dobrý den asi měsíc me trápí bodava a lehce páliva bolest v pravé horní části...

Minoxidil tabletky

Dobry den jiz sem se tu ptal jestli po vysazeni teblet minoxidilu zmizi chlupy...

Knedlík v krku

Dobrý den, už nějakou tu dobu mám pocit že mám jakoby knedlík v krku. Špatně...

Po koupání v bazénu v noci bolí ucho

Dobrý den, dceru 4,5 roku po koupání v bazénu v noci bolí ucho.Dala jsem jí...

Léčba kolene

Dobrý den, Chtěl bych se zeptat jestli je léčba na kolena ortoped řekl že v...

Reklama