Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Nesnášenlivost antidepresiv

Zuzana 11.12.2017 redakce uLékaře

Dobrý den prosím o radu. Jsem přecitlivělá na leky brala jsem už paroxetin a po něm jsem přibírala, zoloft nesnesu a před měsícem mi byl nasazen citalec 20 mg. Celý měsíc v pořádku a ted jsem začala být strašně malátná, bušení srdce, slabost, pocity na omdlení. Jelikož jsem se přestěhovala a nemám psychiatra a nikdo nebere prosím o radu. Nutno ještě dodat , že vysazuji Neurol 0,25 .. brala jsem 2 denně a teď snizuji , zatím beru jeden .. děkuji

Odpovídá:

MUDr. Barbora Bačová


Zuzano, doporučuji Vám najít si v místě nového bydliště nejdříve praktického lékaře, který Vám základní psychiatrickou medikaci může také předepsat případně změnit. Praktik Vám také pomůže s hledáním psychiatra. Užívání Citalecu může s Vašimi obtížemi souviset, stejně tak ale může jít i o následek snižování dávky Neurolu nebo o projev Vašeho základního onemocnění. Zkuste ještě chvilku vyčkat případně potíže proberte s praktickým lékařem. Pokud obtíže budou přetrvávat, má smysl uvažovat o další změně medikace. Váš dotaz převezme ještě specialista, vyčkejte, prosím, na jeho odpověď. S pozdravem MUDr. Barbora Bačová

Odpovídá:

MUDr. Miroslav Sekot

Specializace: Psychiatrie Pracoviště: Hélio - centrum pro duševní zdraví

Dobrý den Zuzano
Asi nevysypu z rukávu název 4 tého léku, který byste měla brát. To musí vymyslet váš psychiatr ( pokud máte rezistenci na 3 antidepresiva nemyslím si že by bylo dobré (při vší ústě) aby vás léčil praktický lékař. Chybí mi tu infomrace 1. prošč tyto léky vůbec užíváte, jaké máte potíže, další věc je že pokud jste úzkostná a vysazujete neurol, můžete někdy (tak to bývá) příznaky své úzkosti zaměNOvat s vedlejšími účinky.
Já osobně vzhledem k tomu že jste vyzkoušela již tři sléky ze skupiny SSRI (inhibitory zpětného vychytávání serotoninu) bych volil lék z jiné lékové skupiny.
zdravím
Dr Sekot

Související dotazy

Antidepresiva
Dobry den spolykala jsem pred 15 minutami 6 antidepresiv...
Antidepresiva
Dobrý den, obrátila jsem se na Vás ještě s jednou prosbou....
Antidepresiva
dobry den ,děkuji za odpověd ,užívám cipralex a předtím...
Tinnitus a antidepresiva
Dobrý den. Kvůli tinnitu beru antidepresiva cipralex...
Antidepresiva
Dobry den ,chtěla bych se informovat jaky je rozdíl...
Antidepresiva generace
Dobrý den paní/pane doktoro/doktore, mám dotaz ohledně...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Neskutecny strach

Dobry den pani doktorko. rozhodla jsem se, ze vam napisu, protoze jsem uz zoufala....

Neskutečná bolest břicha

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co by mohlo být příčinou neskutečné bolesti...

Neskutečná bolest hlavy mého přítele.

Dobrý den, moc Vás prosím o radu. Mého přítele(20) od 9ti let neskutečně bolí...

Neskutečné svědění a otok stydkých pysků

Dobrý den, mám dost nepříjemný problém. Minuly týden v sobotu jsme byli na bazene...

Neslyším na jedno ucho

Dobrý den, již cca rok při zvýšeném hlasu resp. při zakřičení, neslyším na...

Neslyším na jedno ucho od doby co používám antibiotika

Dobrý den,už 3 den používám antibiotika Tevaklav 1g a odrázu jsem přestal slyšet...

Neslyším na levé ucho

Dobrý den, Včera jsem dostala pár facek, které zasahovali pres levé ucho, od...

Nesnasenlivost mlecnych vyrobku u 14m. ditete

Dobry den, muj 14mesicni syn ma pres 4mesice problem s mlecnymi vyrobky. Kdyz...

Nesnášenlivé reakce na sacharidy

Dobrý den. Již delší dobou na sobě pozoruji reakce na cukry. Nejhůře je mi po...

Nesnášenlivost antibiotik

Dobrý den, dostala jsem antibiotika xorimax 250 po dvanácti hodinách na akutní...

Nesnášenlivost beta-blokátorů

15 let jsem užívala na vysoký tlak a arytmii Trimepranol, od doby,kdy už není...

Nesnášenlivost česneku a cibule

Dobrý den Může být příčinou nesnášenlivosti česneku nebo cibule parazit,...

Nesnášenlivost kovu

Dobrý den, pomalu celý měsíc jsem měla vyndané z uší naušnice, kdy jsem bolavé...

Nesnášenlivost léků na cukrovku

Dobrý den.Mám cukrovku 2 stupně.Užívala jsem medformin1000 cliclazid 30 nesnasela...

Nesnášenlivost léků při cukrovce

Dobrý den,mám cukrovku 2.typu a chci se zeptat,proč nesnáším léky na snížení...

Nesnášenlivost masa

Dobrý den, Obracím se na Vás s prozbou na radu ohledně mého problému. Můj problém...

Nesnášenlivost ořechů

Dobrý den, prosím o radu. V březnu jsem osm dní za sebou denně jedla hrst syrových...

Nesnášenlivost potravin

Dobrý den, mám dotaz na nesnášenlivost jakéhokoliv masa vč. ryb, zároveň omezenou...

Nesnášenlivost UM

Dobrý den,mám 2měsíčního syna a od narození bojuju s krmením a prospíváním.Dostává...

Nesnášenlivost vůní

Je mi 51 let a asi poslední dva roky mám problém s vůněmi, prádlo vyprané v...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání Forfemina

Dobry den,mam telo zavodnene,ted jsem si koupila Forfemina a chtela jsem se...

Jak se zbavit úporného svědění okolo konečníku

Dobrý den mám problém z neustálým svěděním. Probíhá to převážně večer, vyzkoušel...

Peptický nabo duodenální vřed?

Dobrý den, už asi rok mám bolesti bricha na lačno, jen ráno. poslední 2 mesice...

HPV infekce i po očkování

Dobrý den, je mi 19 let a v 16 lety jsem byla očkovaná vakcínou Silgard proti...

Bulka na prostředníčku levé ruky

Dobrý den, asi před měsícem se mi vytvořila tvrdá bulka na prostředníčku levé...

Krvácení z jazyka

dobrý den,mám problém - někdy v noci začnu mít nechutně sladký pocit v puse.Po...

Radiační synovektomie

Dobrý den, v prosinci roku 2009 jsem podstoupil arthroskopii kolene kvůli krvavým...

Krvavá boulička v místě po abscesu

Zdravím. Před půl rokem jsem byl na operaci s abcesem konečníku v místě kde...

Změny ve frontálním laloku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, co může znamenat následující: Komorový systém...

Bílý hustý výtok

Dobrý den, paní doktorko, mám na Vás dotaz ohledně bílého hustého výtoku. Tento...

Antidepresiva vedlejší účinky

Dobrý den, užívám cca 5 let antidepresiva Arketis 20 mg (tapletu denně) na...

HPV infekce a jiné stěry

Dobrý den, předem děkuji za odpověď. Chtěla bych se zeptat byla jsem na gynekologii,...

Strach z polykání

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi svěřit s problémem, který se mi znovu objevil...

Záblesky

dobrý den poslední dobou (asi týden) mi občas-opravdu málo(asi 1-2 za den) problikne...

Špinění během HA

Špinění během HA Dobrý den, beru HA, ale jela jsem na dovolenou s přítelem...

Hnisavá angína

Dobrý den, mám hnisavou angínu, večer jsem měla 39 teplotu. Na pohotovosti mi...

HPV infekce a její přenos

Dobrý večer, Na gynekologii mi vyšla špatně cytologie na HPV. Byla jsem z toho...

Zubní sklovina - jak jí posílit?


Bolest hrdla pri prehltani

Dobry den, uz 3 tyzdne mam bolesti v krku pri prehltani. Zacalo sa to po firemnej...

Endometrióza

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat ohledně endometriozy. Byla jsem v roce...

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×