Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obava z choroby

Infekce Matěj 13.11.2018

Vážená paní doktorko Jiříčková,

mockrát Vám děkuji za velmi povzbuzující odpověď! Budu se snažit to vypustit z hlavy. Jste velmi hodná a děkuji Vám za Vaši trpělivost.

Ještě bych Vás poprosil, jak jste psala ohledně těch krevních testů, tak ony nedopadly vzorově... něco tam není v mezích (zasílám foto). Jen podotýkám, že byl dělán v době, kdy jsem měl nateklé zduřelé mandle s povlaky a čepy (což už odeznělo). Myslíte si, že výchylky jsou vlivem těch nateklých mandlí a celkově mononukleozy? Můžete prosím celkově zhodnotit ten výpis z KO a diferenciálu? Není tam nějaká patologie značící ten lymfom? Vyděsily mě, že tam píší o ATYPICKÝCH BUŇKÁCH...

A co bych měl dělat, pokud by uzlina v podpaží po mononukleoze nezmizela? (ta, o které jsem mluvil v předchozím dotazu, tak max 1.5 cm - ale nevím, jak dlouho ji tam mám, možná i hodně dlouho..) nemohou být zvětšené i v břiše?
Myslíte, že jedna uzlina v podpaží a pár vyšetřených uzlin na krku tedy pro lymfom nesvědčí?

Ještě mám jít za 10 dní na ORL na kontrolu. Co když ten beta-2-mikroglobulin, který mi na ORL doporučili u praktické lékařky odebrat, zítra vyjde zvýšený? To přeci nebudu vědět, jestli je to kvuli probíhající mononukleoze nebo je to ukazatel malignity (prý je to onkomarker). Co bych měl dělat kdyžtak?

Ještě jednou děkuji a mějte se hezky!

PS: k psychiatrovi jsem již objednaný

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Hezký večer Matěji, zdravím vás ! Děkuji za přiložené zprávy.. Začnu tedy tím krevním rozborem, kde vše svědčí o probíhající Infekční mononukleoze. V krevním obraze - zvýšené leukocyty- ta první položka, málo neutrofilů - to vylučuje bakteriální infekci ( mononukleóza je virová) a naopak zvýšené množství lymfocytů - to právě svědčí o virové infekci. Počet atypických buněk je 0,02 a norma je až do 1,0, takže to je v pořádku. V diferenciálu zvýšené pouze lymfocyty, tzn. opět probíhající virová infekce. Zvýšené jaterní testy - důležitý příznak mononukleozy. CRP v pásmu virové infekce.
Na prvním přiloženém dokumentu přesné popsáno - primoinfekce- první infekce EBV Infekční mononukleóza.
Uzlinku ted nechte chvilku odpočinout, nemusíte ji stále sledovat, je správně že ji máte nyní trochu zvětšenou, jelikož tak víme, že váš imunitní system se současnou infekcí bojuje.. A vězte, že až budete zdráv, uzlinka zmizí.
Beta 2 mikroglobulin je nespecifický ukazatel, který lékař indikoval pro zánět, nikoli pro malignitu, malignitu nemáte, kdyby o ni lékař uvažoval, naordinoval by vám jiné vyšetření.
Vy máte krevní obraz negativní, rentgen negativní, lymfom nemáte !
Máte mononukleózu, tzn. odpočívat, nestresovat se, držet dietu !
:-) mějte se hezky Matěji

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Obava z pohlavně přenosných chorob
Dobrý den,zjistil jsem,že má bývalá partnerka byla...
Třes a možný vývoj Parkinsonovy choroby
Dobrý den,mám diagnostikovaný esenciální třes 7Hrz...
Crohnova choroba
Dobrý večer, přítel mé dcery má Crohnovu chorobu byl...
Pohlavní choroby
Může se pohlavní choroba přenést z muže X na muže Y,...
Refluxní choroba
Dobry den, Bylo by mozne, prosim, vysetreni na refluxni...
Crohnova choroba
Dobrý den , mám dotaz na crohnovu chorobu , je mi 16...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, omlouvám se za nejspíše hloupý dotaz, ale už jsem s nervami v koncích....

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HŽT


Obava z HŽT


Obava z choroby


Obava z chození


Obava z infekce

Dobry den. Chci se zeptat. Dnes jsem synkovi 4 mes. Strihala nehty. Pak jsem...

Obava z infekce


Obava z infekce


Obava z infekce

Dobrý den, trápí mě obava z toho,zda jsem se nemohla v práci nakazit. Teoreticky...

Obava z kapavky

Dobry den mel jsem pred 9 dny nechraneny oralni sex (ja pouze zene) . Chci se...

Obava z kapavky

Dobrý den, obávám se kapavky. Měl jsem rizikový styk počátkem prosince 2011....

Obava z koloskopie

Dobrý den, při preventivní kontrole mi lékař sdělil, že mi vyšel lehce pozitivní...

Obava z kondomu?

Dobrý den, mám nového přítele, teprve se sexuálně sžíváme a objevil se problém. Jde...

Obava z leukemie


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Furolin

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda antibiotika Furolin snižují účinnost antikoncepce...

Křečové stavy v oblasti nad žaludkem

Dobrý den, moje sestra, které je 38 (v mládí operace slepého střeva a žlučníku)...

Activelle a jeho vysazení


Praskání předkožky

Dobrý den, na pár dni jsem omezil masturbaci a když jsem teda zase začal tak...

Parkinson

Dobrý den, Našel jsem doma papír z FN Brno když mě něco tenkrát vyšetřovali...

Krvácení mimo menzes

Dobrý den, chtěla bych se zeptat co znamená krvácení mimo cyklus. Menstruaci...

Ucpaný nos

Dobry den, mam problém, uz 11 tydnu se lecim s nosnima dutinama. Brala jsem...

Kašel a potíže s polykáním

Dobrý den, prosím o Váš názor. V lednu mě něco nutilo pořád odkašlávat, celý...

Bolest zad po pádu

Dobrý den, jsem po úrazu (pohmoždění dolní části zad a pánve). cca 3 týdny od...

Uzliny na tříslech

Dobrý den, chci se zeptat na uzliny co jsem si nahmatal. Vím o nich už dlouho...

Krkavice

Dobrý den, mojemu bratrovy zjistili že, jedna krkavice je zacpaná 80% a druhá...

Pálení kůže, nepříjemný pocit pod kůží

Dobrý den paní doktorko, je mi 25 let a pracuji (celodenní práce v kanceláři...

Bolesti zad a žeber

Dobrý den. Cca od července mě bolí záda a spodní část žeber (na boku - tedy...

Nespavost

Dobrý den, i když jsem si tady přečetla odpovědi na nespavost, přesto prosím...

Varixy

Dobrý den,byla jsem na operaci varixů 11.1.2017 a stále mám modřinky,které se...

Rtg páteře vysvětlení

Zdravím, prosím o vysvětlení rtg vyšetření páteře :Ls páteř: přechodný lumbosakrální...

Pocit chladu pouze v horní části těla > Po prostatektomii a následném ozařování

Dobrý den, prosím Vás o radu týkající se nemocného otce (věk: 65). Historie: -...

Zvýšené jaterní testy

Dobry den z krve mi byly zjisteny vysoke jaterni testy alt 2,7 ast 1,1 ggm 3,5...

Komplikace - zlate telisko nehormonalni

Donry den, od rijna 2016 mam zavedeny zlate telisko nehormonalni. Mesicky jsem.mela...

Nesnesitelne funím

Dobry den, Mam poslednich par mesicu potize s dychanim kdyz spim, resp me...