Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obava z choroby

Psychiatrie Matěj 28.11.2018

Dobrý den,
ještě k mým předchozím dotazům, které jsem sem zasílal. Napadlo mě, jestli náhodou, jak jsem zhubl, by nemohlo souviset s rakovinou slinivky (u ní se prý taky hubne)... promiňte, že se tu zas znovu ptám, ale nějak mě to teď přepadlo, jestli by to nemohla být rakovina slinivky... taky jsem četl, že u toho bývá i žloutenka (před měsícem z jat. testů mi ale zvýšený bilirubin nevyšel - měl hodnotu 10 tuším). Ale už v minulosti (cca v březnu) jsem řešil, že mám takové ne přímo žluté, ale ne úplně čistě bílé bělimo - trošku žluté tam je... le jen když si oko vyfotím bleskem, jinak normálně se to jeví jako bílé, při detailnějším pohledu do zrcadla tam taky vidím trochu žluté.. ale není to žádná pronikavá žlutá barva... ale není to čistá bílá... (ale už v březnu to bylo) a nyní jsem si na to zas vzpomněl a zas jsem si to spojil, jestli to nesouvisí s rakovinou slinivky... na konci dubna UZ břicha (vč. slinivky - negativní). Ale zas mě přepadá myšlenka, co když ten nádor nebyl na zobrazovacích zařízeních (tom sonu) vidět, nyní povyrostl a to hubnutí je známkou pokročilého onemocnění...

Pokud toto bude číst paní doktorka Jiříčková (už je večer, tak asi bude mít službu), tak ještě bych Vám chtěl poděkovat za Vaši poslední zprávu, velmi mi pomohla, avšak nyní jsem si vzpomněl na to bělimo + slinivku + hubnutí a nějak jsem si to zas blbě spojil, že to vše spolu souvisí...

Foto oka z března posílám v příloze... od té doby se nic nezhoršilo, bilirubin je v normě (poslední jat. testy kvůli EBV primoinfekci na začátku listopadu (5.11.), kontrolní budou cca za 2 týdny)
Už teď se bojím, až v pátek přijedu domů a budu se chtít zvážit a co když tam zas bude o kilo či méně... to už nevím, co bych dělal...

Děkuji za odpověď a za Vaši nabídku, paní doktorko. Omloiuvám se, kdyby se mi zas do hlavy nepronikla tato myšlenka na jiný nádor, už bych sem zbyečně nepsal a neotravoval... omlouvám se moc.

PŘEDCHOZÍ DOTAZ
Dobrý den,




K psychiatrovi jsem objednaný.



A navíc si prostě spojuju všechny ty symptomy a bojím se, aby to nebylo něco vážného. V pátek na kontrole na ORL mi na ty hodnoty (nahmatal jsem si uzliny cca do 1 cm na krku, tak jsem tam zašel), co jsem sem zasílal taky, řekli, že je to v pohodě a že to je k proběhlé mononukleoze. Ale co když třeba ten beta-2-mikroglobulin je zvýšený ve skutečnosti kvůli lymfomu, leukemi...


.

Nezlobte se, že se ptám na to samé, ale chci znát názor více lidí..
Děkuju za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

Dobrý večer Matěji, moc vás zdravím... Rakovina slinivky je velmi agresivní nádor, který postupuje velmi rychle, pokud se vám v březnu zdálo, že máte trochu žluté bělmo, a měl byste opravdu tule rakovinu, budte si jist, že už by se během toho 3/4 roku ozvala jinak. Díky za fotku, malinko žluté tam skutečně máte, ale Matěji, vy v současné době máte Mononukleozu a ta má trochu co dělat s játry, tak na to malinko žluté bělmo máte trochu nárok. Nebojte se, rakovina slinivky je velmi závažná, ale postihuje ve valné většině lidi nad 50 let věku, na to máte ještě 30 let čas. Matěji, nás neotravujete, jsme rádi za každý váš dotaz, ale rádi bychom vás skutečně uklidnili, abyste se nebál..

Související dotazy

Obava z pohlavně přenosných chorob
Dobrý den,zjistil jsem,že má bývalá partnerka byla...
Třes a možný vývoj Parkinsonovy choroby
Dobrý den,mám diagnostikovaný esenciální třes 7Hrz...
Crohnova choroba
Dobrý večer, přítel mé dcery má Crohnovu chorobu byl...
Pohlavní choroby
Může se pohlavní choroba přenést z muže X na muže Y,...
Refluxní choroba
Dobry den, Bylo by mozne, prosim, vysetreni na refluxni...
Crohnova choroba
Dobrý den , mám dotaz na crohnovu chorobu , je mi 16...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, poslední měsíc pro mě byl velmi náročný a občas jsem dělal velké...

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, omlouvám se za nejspíše hloupý dotaz, ale už jsem s nervami v koncích....

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HŽT


Obava z HŽT


Obava z choroby

Vážená paní doktorko Jiříčková, mockrát Vám děkuji za velmi povzbuzující...

Obava z chození


Obava z infekce

Dobry den. Chci se zeptat. Dnes jsem synkovi 4 mes. Strihala nehty. Pak jsem...

Obava z infekce


Obava z infekce

Dobrý den, nechali jsme si u souseda - bývalého truhláře vyrobit ze dřeva ohrádku...

Obava z infekce


Obava z infekce

Dobrý den, trápí mě obava z toho,zda jsem se nemohla v práci nakazit. Teoreticky...

Obava z kapavky

Dobry den mel jsem pred 9 dny nechraneny oralni sex (ja pouze zene) . Chci se...

Obava z kapavky

Dobrý den, obávám se kapavky. Měl jsem rizikový styk počátkem prosince 2011....

Obava z koloskopie

Dobrý den, při preventivní kontrole mi lékař sdělil, že mi vyšel lehce pozitivní...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Alkohol a zvýšené jaterní testy


Infekce

Ktera infekce spusobuje lymf. uzliny a muze napadat CNS?Dekuji a preji hezky...

Bolest pod žaludem

Dobrý den mám takovou nepříjemnou bolest na jednom místě pod zaludem avšak to...

Příliš velká prsa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat je mi 17 měřím něco okolo 163 cm a vážím 51...

Ucpaná jedna nosní dírka


Omeprazol a porucha spánku s bolestí hlavy

Dobrý den, beru již asi měsíc Omeprazol, předtím Helicid kvůli antrumgastritidě....

Fromilid a potrava (mléko, citrusy)

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaké omezení ve stravě/nápojů při...

Akné a ateromy na obličeji

Dobrý den, poslední dobou se mi na obličeji tvoří jakési bolestivé podkožní...

Bolesti bederní páteře

Dobrý den.Dneska jsem byla u mého neurologa a potřebovala bych vysvětlit:Chronický...

Zvětšené mízní uzliny v tříslu a riziko rakoviny


Po nechráněném styku jsem si vzala tabletku Escapelle

Dobrý den, po nechráněném styku (který se stal asi den po tom co mi skončila...

Bušení srdce po probuzení

Dobrý den,občas se mi stane,že se v noci probudím a po velmi krátké době mi...

Respirační infekt v rodině

Dobrý den,jen bych se chtěla zeptat před necelými čtyřmi týdny zjistili synovi...

Chci antikoncepci ale máme v rodině poruchu srážlivosti krve

Dobrý den, chtěla jsem si nechat předepsat antikoncepci a bylo mi řečeno,...

Svědění kolem konečníku a pochvy

Dobrý den, mám pres den svědění konečníku ale i svědění kolem pochvy, mohli...

Oteklé klouby u prstů na ruce

Dobrý den, v práci jsem si namohla ruku a teď mám oteklé klouby. Při ohybu...

Kortikoidní mast

Dobrý den,je nějáka jiná varianta masti Elocom,bez receptu?Děkuji

Píchání v podbřišku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat je mi 23 a již druhý týden to zhruba už trvá,...

Motání hlavy a zalehlé ucho

Už dva měs. v kuse se mi motá hlava (bolest levého spánku, stále mi do něj jakoby...

Krk

Dobrý den,chci se zeptat mám neustále píchání v krku apotíže s polykáním,ale...