Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z HŽT

Vnitřní lékařství Blanka 15.8.2017

Dobrý den,
v roce 2015 jsem měla trombózu v pravém lýtku směrem přes kolenní jamku směrem nahoru. Půl roku jsem užívala Warfarin. Po půl roce sono žil a vysazení léků. Sraženina byla pryč. Genetické testy na srážlivost byly negativní. Nebyla to poúrazová trombóza, brala jsem HA, tak asi to byla prý příčina. Od té doby jsem už 2x byla na kontrolním dopleru, protože mě pořád trápí bolesti v lýtku. Naposled letos v únoru a vše bylo v pořádku. V průběhu těchto dvou let jsem užívala vždy na střídačku (např. 3 měsíce) Detralex a potom Vessel due f. Od letošního února jsem nebrala nic. Nyní mě opět noha bolí, cítím mravenčení a sama jsem si nasadila Vessel due f (mám doma ještě 3 balení) užívám 1-0-1. Od bolesti si beru Nimessil 2x denně. Nechci už jít k lékaři. Připadám si jako chypochondr. Už je to asi psychika. Jak bezpečně poznám, že nemám opět trombózu? A opravdu lék Vessel rozpustí případnou sraženinu, jak je napsáno v příbalovém letáku.
Je mi 52 let. Mám sedavé zaměstnání, jsem účetní. Nadváhu nemám, tlak mám v normě - spíše celý život nízký, cholesterol v normě. Jezdím na kole, plavu, v zimním období chodím cvičit jógu, aerobic.

Odpovídá lékař:

MUDr. Daniela Obrová


Dobrý den, paní Blanko, bohužel to bezpečně sama nepoznáte, nutné je provedení Dopplera (sonografie) dolní končetiny, odběr D-dimerů. Klinické projevy jsou bolest, která až znemožňuje došlap, změna barvy, otok. Chápu, že se Vám k lékaři nechce, ale jde o Vaše zdraví, to jestli si někdo pomyslí nebo máte sama obavy z toho, že budete vypadat, jako hypochondr je myslím vedlejší, hlavně, abyste měla jistotu, že se opakovaně o trombózu nejedná. Vessel Due F je určen především k předcházení a dlouhodobé léčbě onemocnění s rizikem srážení krve v cévách, podpoří rozpuštění sraženiny, ale při trombóze je nutné užívat léky na ředění krve (antikoagulancia), a tím tento lék není, léčba by tudíž nebyla správná, kdyby se jednalo o HŽT. S pozdravem.

Související dotazy

Obava z HŽT
Dobrý den už druhy den mě bolí litko kousek pod kolenem...
HŽT
Dobry den dnes me dceri zjistily trombózou jska lecba...
HŽT
Dobrý den Před týdnem jsem byla hospitalizována v...
HŽT?
Dobrý den, po práci na zahradě jsem si sednu do auta...
Obavy
Dobrý večer.. Je pravda, že já už prošla více vyšetřeními,...
Obavy, obavy...
Mám na levém varleti delší žílu o průměru asi 1 až...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z epilepsie


Obava z HIV

Dobrý den, před zhruba 4-6 týdny jsem provozoval nechráněný orální sex (pasivní)...

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, poslední měsíc pro mě byl velmi náročný a občas jsem dělal velké...

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, omlouvám se za nejspíše hloupý dotaz, ale už jsem s nervami v koncích....

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HŽT


Obava z choroby


Obava z choroby

Vážená paní doktorko Jiříčková, mockrát Vám děkuji za velmi povzbuzující...

Obava z chození


Obava z infekce

Dobry den. Chci se zeptat. Dnes jsem synkovi 4 mes. Strihala nehty. Pak jsem...

Obava z infekce


Obava z infekce

Dobrý den, nechali jsme si u souseda - bývalého truhláře vyrobit ze dřeva ohrádku...

Obava z infekce


Obava z infekce

Dobrý den, trápí mě obava z toho,zda jsem se nemohla v práci nakazit. Teoreticky...

Obava z kapavky

Dobry den mel jsem pred 9 dny nechraneny oralni sex (ja pouze zene) . Chci se...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Otok obličeje

Dobrý den, včera jsem po dlouhé době (cca 2 roky) byla cvičit a dnes jsem se...

Krvácení po KET

Dobrý den, minulý pátek jsem byla 15. den po KET pětidenní blastycysty kvality...

Vnímání bušení srdce- divné

Dobrý den, problém u mě nastal před dvěma dny v noci (třetí hodina ranní). Zničehonic...

Vyrážka okolo nosu a úst..

Dobrý den..už několik měsíců mě trápí vyrážka..začalo to asi před 9 měsíci!Začalo...

Bolest podbříšku

Zdravím, před cca 3 dny jsem se probudil s zvláštní bolestí v podbřišku na levé...

Srůsty, tlak v konečníku

Dobrý den, jsem po operaci uskřinuté pupeční kýly v 6/2012 velikosti malé pecky....

Bolest varlat

Už asi týden mě bolí levé varle, občas i prave. Jsem sportovec a bolest se zvýší...

Jak správně zapíjet antikoncepci?

Dobrý den, mám na Vás takový hloupý dotaz, ale docela mi to vrtá hlavou. Zapíjím...

Užívání antikoncepce a otěhotnění


Brnění prstů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Už druhou noc se budím kvůli brnění pravé...

Projev na penise

Dobrý den, prosím o radu - na předkožce se mi udělala menší bulka - viz.foto...

Nemoc jazyka

Dobry den, mam spatny pocit s mym jazykem vypada opravdu divne :-( brala jsem...

Důsledky boreliozy

Dobrý den, minulý rok /asi v květnu/jsem byl infikován boreliozou /zimnice...

Bolest kloubů

Velice Vám děkuji za odpověď,kterou jsem tak rychle nečekala.Čekám tedy ještě...

Holtova mast

Dobrý den, ráda bych věděla co je obsahuje Holtova mast, vím, že se používá...

Biseptol a antikoncepce Dienille

Dobrý den Beru antibiotika BIOSEPTOL 480 může to mít vliv na antikoncepci DIENILLE? S...

Opožděná menstruace při stresu


Bezezbytková dieta před kolonoskopii

Dobrý den, chtěla bych se zeptat za mohu když mě čeká kolonoskopie při bezezbytkové...

Zalehlé ucho


Fraktura lícní kosti

Dobrý den. Cituji z lékařské zprávy: ,,...podkožní krevní výron pravého oka,zakrvácení...

Reklama
Zavřít