Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z hypertenze

Vnitřní lékařství Petr 29.9.2021

Dobrý den, ačkoliv jsem v klidu mám tep 90, věk 35, měřím si tlak a je cca 110 na 170, při 24hodinovém holderu průměr pouze 95/150. Praktik tvrdí, že jsou hodnoty v normě k mému věku. Nechal jsem si na vlastní náklady z krve vlastní biochemii ( praktik, sdělil, že pojištovna hradí tyto hodnoty pouze jednou za 5 let a jelikož jsem nestihl si to udělat v 35 letech musím počkat do 40let, aby o vyšetření mohla požádat) takže výsledky jsou téměř ve všech hodnotách u max. hranice mimo kyselinu močovou, která je na hodnotě 465. U svého praktika si připadám jak ve filmu Vesničko má středisková, kde R.Hrušinský vyšetřuje J.Líra. Prostě, s každým problémem co přijdu, sdělí, že k ní chodí pacienti s ještě horšími nemocemi a že je to v pořádku.

Ten tep a tlak mi dělá vrásky, jelikož když volně ležím cítím jak se tepem celý nadzvedávám, vidím na ruce jak mi žíly o milimetr poskakují. Apatické prognózy mého praktika mě moc nenaplňují že mám vše v prořádku. Výška 173cm váha 87kg

Odpovídá lékař:

MUDr. Soňa Boušková Chief Medical Officer

Specializace: Vnitřní lékařství Pracoviště: uLékaře.cz

Dobrý den, pane Petře, děkujeme za dotaz. Chápu, že Vám to dělá starost. Váš praktický lékař Vás zná a ví, jaké sjou Vaše hodnoty a výsledky měření a tak by závěry nerozporovala. Výsledky krve jsou vcelku v pořádku, až na jedne vyšší jaterní enzym a kyselinu močovou. Doporučila bych Vám kontrolu po pár měsících a mezitím se zaměřit na dietu s omezením alkoholu, masa, uzenin, tučného a nezdravého jídla, konzerv apod. Pokud by při kontrole byl jaterní enzym vyšší nenbo se přidaly další, bylo by vhodné zapátrat po příčině. Ohledně tepu - průměrné hodnoty kolem devadesáti, zvláště pokud je tomu tak dlouhodobě, by zasloužily pozornost, aby se srdce nepřetěžovalo. Tlak 170/110 normální není, ale nevím okolnosti měření. Průměrné hodnoty 150/95 jsou také nad hranicí normy, tedy by svědčily pro hypertenzi. Vy jste ale nepřiložil záznam z Holtera a tak se k tomu nemohu vůbec vyjádřit. Zda Vás už léčit nebo ne, musí posoudit někdo fyzicky podle toho, kolik vážíte a měříte, zda kouříte, jak dopadlo to 24 hodinové měření atd. Pokud nejste spokojený s péčí tam, kde jste, pak nezbyde než si najít jiného praktického lékaře nebo případně internistu. Ke každému novému lékaři vezměte všechny dosavadní nález a výsledky. Držím palce. Naše sestřičky se s Vámi spojí a pomohou Vám s objednáním. S pozdravem Dr. Boušková

Související dotazy

Hypertenze
Dobrý den! Na hypertenzi jsem užíval k mé spokojenosti...
Arteriální hypertenze
Hypertenze na levé ruce 160/110...
Hypertenze a echo
Dobrý den Prosím Vás, projevilo by se na echu srdce...
Arteriální hypertenze
Dobrý den, již cca 15 let mám vysoký krevní tlak. Dříve...
Systolická hypertenze
Dobrý den. Mám dotaz na přílohu kterou přikládám.Jde...
Systolicko-diastolická hypertenze
Dobrý den,na základě vysokého a zároveň kolísavého...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den, omluvte můj zřejmě přehnaný stres, ale jsem docela hypochondr....

Obava z HIV

Dobrý den, omlouvám se za nejspíše hloupý dotaz, ale už jsem s nervami v koncích....

Obava z HIV


Obava z HIV


Obava z HIV

Dobrý den,už zhruba půl roku mám červené skvrny na žaludu.Při podráždění se...

Obava z HIV infekce

Dobrý den, žádám o radu. Stala se mi následující věc - seděl jsem v autě, když...

Obava z HIV/AIDS

Dobrý den, v dubnu roku 2018 jsem měl kondomem oboustranně chráněný anální styk...

Obava z Hodginova syndromu

Dobrý den, už od minulého úterý mám takové občasné a lehké pálení v krku...

Obava z HŽT


Obava z HŽT


Obava z charakteru znaménka

Dobrý den, je mi 45 let a asi před dvěma lety se mi udělalo nové mateřské znaménko...

Obava z chlamydiové infekce

Dobry den Pres 3 měsíci mě Praskl kondom, expozice asi 15minut, mám teď obavy...

Obava z chlamydiové infekce

Dobry den, v lete jsem prodelal chlamydie trachomatis, ktere jsem vylecil po...

Obava z choroby


Obava z choroby

Vážená paní doktorko Jiříčková, mockrát Vám děkuji za velmi povzbuzující...

Obava z chození


Obava z infarktu

Dobrý den, je mi 25 let a moc se obávám infarktu. Léčím se s úzkostí, beru Asentru....

Obava z infarktu

Dobrý den, je mi 25 let a moc se obávám infarktu. Léčím se s úzkostí, beru Asentru....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest kolene

Dobrý den, mám už rok a půl trvající problémy s pravým kolenem. Při první artroskopii...

Suchy kasel prichazejici k veceru

Dobry den,rada bych se zeptala, zda je specifickym sypmtomem pro nejakou diagnozu...

Otoky kolem kotníků a bolest


Krev z jazyka

Dobry den, mam na vas dotaz ohle jazyka. V Listopadu 2015 jsem mela anginu,...

Bolesti na hrudníku po úrazu v autě

Dobrý den, prosím Vás, před rokem jsem měla autonehodu, kdy jsem měla poraněý...

Lechtání v krku

Dobry den.Chtela jsem se zeptat a piprosit o radu lecim se se stitnou zlazou...

Nauzea, točení hlavy, deprese

Dobrý den, asi půl roku mám každý den pocit na zvracení, někdy je intenzivnější...

Bolest v nártu


Pupínky na krku

Dobrý den, Je mi 28, asi před rokem se mi udělaly pupinky ve spodní části...

Hnědý výtok- těhotenství ?


Bolest očí po probuzení

Dobrý večer. Mám velké problémy s očima a to hlavně po probuzení. Pocit jako...

Bolest na hrudi

Dobrý den, bude mi 60 let a celý život mě občas chytne velká bolest na hrudníku....

Budím se každou noc kolem třetí hodiny


Otok pravého nártu

Dobrý den, mám problém v oblasti nártu pravé nohy. Nateče vždy, když je končetina...

Tvrdá žíla/uzlina na penisu

Dobrý den, zhruba před 6 týdny se mi na penisu, pod žaludem vytvořila jakási...

Natržení uzdičky

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, před týdnem jsem měl s přítelkyní sex a natrhla...

Zvracení, bolest ucha

D.den, v nedeli odpoledne zacal maly brecet, ze ho hrozne boli ucho, dali jsme...

Otoky nártů

Dobrý den, je mi 45 let a naráz z ničeho nic se mi udělaly otoky na nártu a...

Skříplý sedací nerv nebo vyhřezlá ploténka

Dobrý den,prosím o radu,je mi 37 let,už delší dobu mám bolesti bederní páteře...

Krev a hlen v stolici, nesnášenlivost laktózy

Dobrý den, mohli byste mi poradit, dcera má 3 měsíce a zistili jí nesnášenlivost...

Reklama