Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava z nákazy

Jiný problém Karel 12.3.2019

Dobrý den, mám poněkud zvláštní dotaz. Měl jsem dnes důležité focení v práci a na obličeji jsem měl narudlou kůži. Běžel jsem do drogerie pro korektor na obličej. Jenže jsem až posléze přišel na to, že korektor byl z 90 % vybraný někým přede mnou... Jsem za to na sebe naštvaný, ale měl jsem hloupý nápad, kdy jsem v návalu naštvání nabral prstem aspoň trochu korektoru z okraje a nanesl ho na narudlá místa - v okolí vousů a nad obočím. Do dvou minut jsem si ale představil, kdo všechno tam mohl mít prsty, a hned jsem to běžel umýt. Vydrhl jsem to mýdlem, na kůži nic nezůstalo, ale i tak mě chytla jistá panika, jestli jsem se nemohl něčím nakazit. Kůže byla sice zarudlá a podrážděná, ale nebyla otevřená (nemám žádné zranění, otevřenou ránu apod.). Chci se tedy zeptat, jestli je pravděpodobnost, že bych se něčím díky tomuto mohl nakazit? Žloutenkou či něčím jiným? Omlouvám se za nejspíše trapný dotaz, ale dost jsem po tomto znejistěl a rád bych slyšel názor odborníka.

Odpovídá lékař:

MUDr. Barbora Suchecká


Dobrý den, chápu, že Vás nastalá situace znejistěla. Osobně si myslím, že nákaza nějakou nemocí je spíše nepravděpodobná. Nemáte žádné poranění, nemáte na obličeji otevřenou ránu. Vše jste omyl vodou s mýdlem. Ke kontaktu lidského těla s různými viry a bakteriemi dochází běžně po celý den (např. když se chytnete držadla v MHD, otevřete dveře v obchodě, v MHD lidé kašlou - kapénková infekce... situací je během celého dne opravdu hodně a člověk se běžně nenakazí).
Přenos u žloutenky je fekálně- orální, to znamená, že virus by se musel dostat do úst (což nepředpokládám).
Myslím si, že šance nějakého onemocnění je mizivá. Nicméně kdybyste přece jen náhodou měl nějaké potíže, navštivte svého praktického lékaře. S pozdravem BB.

Související dotazy

Obavy z nákazy
Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem požádat o radu:...
Obava z nakazy
Dobry den. Navstivil jsem eroticke masaze. Nedoslo...
Obavy z nákazy COVID -19
Dobrý den. Jako každý mám teď mírné obavy z epidemie...
Riziko nákazy?
Dobrý den, jsem v 24tt a měla bych 2 dotazy na riziko...
Obava ze vztekliny
Dobrý den, mám dotaz týkající se nebezpečí nákazy...
Nebezpečí nákazy
Já bych se chtěl zeptat, které nemoci můžu chytit kromě...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava z možného infarktu

Dobry den, mam uz asi dva mesice bolest mezi lopatkami spis k leve strane a...

Obava z možných komplikací kolonoskopie

Dobrý den, Je mi 22 let a už to bude půl roku co mě trápí časté průjmy a pichani...

Obava z nádorového onemocnění

Dobrý den, chci se zeptat, zda nevíte co by to mohlo být(viz. foto). Je mi...

Obava z nádoru

Dobrý den, píši vskutku naposledy dotaz ohledně mého problému, neboť bych...

Obava z nádoru kůže u mladistvého

Dobrý den před cca měsícem jsem si strhnul výrustek který připomínal roh. a...

Obava z nádoru mozku

dobrý den, Už me par tydnu trapi Strach z nadoru na mozku chtěl bych se...

Obava z nádoru varlat

Dobrý den, pane doktore. Mám dotaz - vím že je normální, když je jedno varle...

Obava z nádoru- aktuálně slinivka


Obava z nádoru- nyní slinivka


Obava z nakazy

Dobry den. Navstivil jsem eroticke masaze. Nedoslo k pohlavnimu styku ani k...

Obava z nákazy HIV

Dobrý den, chtěl bych se zeptat přečetl jsem pár článků o tom jak je možné se...

Obava z nákazy HPV

Dobrý den, četla jsem, že častý sex zvyšuje u žen riziko rakoviny děložního...

Obava z nákazy meningokokem

Dobrý den, vím, že máte spousty dotazů,ale jedná o velmi akutní problém. Moc...

Obava z nákazy od psa

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaká je možnost že by jsem se mohla nakazit...

Obava z nákazy pohlavní nemocí

Dobrý den Měl jsem nechráněný orální sex (ona mě) , je zde možnost nakazit...

Obava z nákazy tetanem

Dobrý den, chtěl bych se poradit ohledně tetanu.Očkování jsem absolvoval...

Obava z nakažení HIV

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu být nakažena virem HIV a neprojeví...

Obava z nakažení virem HIV

Dobrý den, chtěl bych vás poprosit o radu. Možná mám zbytečné obavy, ale přesto...

Obava z narkózy

Dobrý den, mé babičce (71 let) sdělila gynekoložka, že má sliznici 9mm a že...

Obava z narkózy

Po roce mám podstoupi extrakci 8šroubů,dlahy a drátu z kotníku,mám obavy z narkozy...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Křeče po požití alkoholu

Dobrý den chci se zeptat když poziji alkohol do 2 minut začnou křeče v břichu...

Umrtvení zubu v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je bezpečné umrtvení zubu v těhotenství....

Mravenčení a zvláštní citlivost nohou.

Dobrý den, asi půl roku se potýkám se stavy, kdy mi bez vědomé příčiny začne...

Bílý povlak a malinké skvrnky na penisu


Hučení v hlavě

Dobrý den paní doktorko, asi 2 měsíce mě trápí hučení v hlavě. Je to podobné,jako...

Trvalá bolest kolenního vazu

Je mi 34 let a dříve jsem jezdil hodně na kole, ale postupně až skoro téměř...

Při sexu s přítelem se mi natrhne spodní část pochvy

Dobrý den, už 2 roky mě trápí intimní problém... Pokaždé se mi při sexu s přítelem...

Cukání svalů uvnitř břicha


Macmiror complex 500 vaginální globule


Pálení jazyka, lepkavé sliny

Dobrý den přeji, znovu se na Vás obracím o pomoc. Zhruba před rokem jsem začala...

Jde o pohlavní chorobu či nikoliv?

Dobry den, jde o pohlavni chorobu ci nikoliv? Hygienu dodržuji myslim si, ze...

Výplach ucha při rýmě

Chtěl bych se zeptat jestli je výplach ucha účinný i při rýmě. Děkuji.

Rybinou zapáchající výtok z pochvy při sexu


Macmiror complex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat od lékaře jsem dostala macmiror complex čípky...

Opožděná mensruace


Prolaps mitrálně chlopně a nazdnačena nevýznamná trikuspidální vada

Dobrý den, je mi 24 let, od mala sportuji a nikdy jsem neměl žádný problém,...

Bolest pat

Dobrý den, rád bych získal názor orpoteda a případné vysvětlení - již od listopadu...

Úzkosti po antikoncepci

Dobrý den, zacala jsem před deseti dny užívat poprvé v životě(věk 35let) antikoncepci...

Bolesti krční páteře, hlavy tlak v hlavě motání, únava

Dobrý den, mám takovy problem, me problemy trvaji asi 4 mesice, ale ted se...

Oční záblesky

Hezký den, chtěl bych poprosit o radu, nasměrovat (neurolog, oční, psychiatr),...

Reklama