Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Obava ze závažné choroby

Infekce Matěj 14.11.2018

Dobrý den,

ještě poslední věc. Poprosil bych vás o vyjádření na tu uzlinu v podpaží a teoreticky kdyby hubnutí souviselo s lymfomem, tak to by asi bylo pokročilé stádium že? Hubnutí je až v pokročilých stádiích? TÝKÁ SE HUBNUTÍ U RAKOVINY AŽ POKROČILÝCH STÁDIÍ, U KTERÝCH BY BYL BETA-2-MIKROGLOBULIN VYSOKÝ, nebo ne? Má hodnota ze dneška je 2,8 (norma je 2,5). Co když je tu riziko, že to malé zvýšení není kvůli mononukleoze, ale kvuli rakovině? Je tu taková šance, že by se ta vážná nemoc kryla s mononukleozou?
Nyní jsem v Praze, ale až přijedu domů, bojím se stouponout si na váhu, abych se nelekl, že jsem zas něco shodil....

Ještě přikládám zprávy.

PÚVODNÍ DOTAZ:

Dobrý den,


A beta-2-mikroglobulin vyšel lehce nad hranici (2,8 - norma prý do 2,5), což taky nechápu... na internetu jsem se dočetl, že je to onkomarker, takže se nyní bojím, že je to počínající rakovina uzlin, protože je hmatám na krku i v podpaží. Bylo mi tu ale řečeno, že může být zvýšený i u mononukleozy (tu už ale mám 3. týden, tak jsem myslel, že už odezní...). Má praktická doktorka s tím zatím nechce nic dělat a mám přijít za 2-3 týdny na kontrolní odběry.

V pondělí dělán RTG hrudníku a plic na mou žádost - negativní.

A taky si hmatám uzlinu pouze V PRAVÉM PODPAŽÍ. Nebolí, max 1.5 cm, spíš míň. Ta už tam je ale déle, určitě ještě před mononukleozou.




Prosím poraďte mi, děkuju za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kristýna Jiříčková


Dobrý večer Matěji, díky za dotaz. Matěji, uzlina v podpaží souvisí s tou mononukleózou, ne s lymfomem. Lymfom nemáte, byl opakovaně vyloučen rentgenem, krevním rozborem. Mikroglobulin vám nechal lékař nabrat proto, protože uvažoval, zda máte mononukleózu, či klasickou angínu - tonsilitidu, u této tonsilitidy se mikroglobulin nezvyšuje. Lékař vůbec neuvažoval o Lymfomu, kdyby o něm uvažoval, naplánoval by vám jiná vyšetření, mikroglobulin je nespecifický markr a NEPOUŽÍVÁ se k diagnostice lyfomu, kdybyste lymfom měl, hodnota mikroglobulinu by byla 100 násobně zvýšená, ne na hranici normy ( což máte vy ).
Matěji, jednou pro vždy, lymfom nemáte.
My všichni, co vám tady píšeme, jsme rádi, že vy píšete nám, ale obáváme se, že problém se tím nevyřeší, jelikož máte strach o svoje zdraví obecně, Matěji, zajděte prosím za psychiatrem, či psychologem na psychoterapii, je potřeba, abyste důsledně probral to, co se vám hodní hlavou, vzdyt takhle nemůžete dále žít.
Musíte přestat myslet na problémy s vaším tělem, jelikož si stále namlouváte něco, co není pravda.
Matěji, nezlobte se, že jsem k vám upřímná, snažím se vám pomoci.
Mějte se hezky ! KJ

Související dotazy

Obava ze závažné choroby
Vážená paní doktorko Jiříčková, reaguji na Váš požadavek,...
Obava ze závažné choroby
obrý den, chtěl bych se zeptat. Asi si jistě pamatujete,...
Obavy ze závažné choroby
Dobrý den, psal jsem sem dnes večer ohledně mého...
Obava ze závažné choroby
Vážená paní doktorko Janoušková, děkuji za odopověď....
Obava ze závažné choroby
Ještě jednou dobrý den, paní doktorko Jiříčková, v...
Obava ze závažné choroby
Dobrý den, paní doktorko, já se omlouvám, že sem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obava ze syndromu toxického šoku

Dobry den, chci se zeptat ohledny syndromu toxickeho soku, jsem na dovolene...

Obava ze vztekliny

Dobrý den, mám dotaz týkající se nebezpečí nákazy vzteklinou. Věnuji se myslivosti...

Obava ze závažné choroby

Dobrý den, paní doktorko, já se omlouvám, že sem píši znovu ohledně mých...

Obava ze závažné choroby


Obava ze závažné choroby

Ještě jednou dobrý den, paní doktorko Jiříčková, v mém předešlém dotazu jsem...

Obava ze závažné choroby

Dobry den, cca pred 3 tydny jsem byla na gynekologicke prevenci. Pani doktorka...

Obava ze závažné choroby

Dobrý den, potřeboval bych se ještě ujistit v několika otázkách v závislosti...

Obava ze závažné choroby


Obava ze závažné choroby


Obava ze závažné choroby


Obava ze závažné choroby

Vážená paní doktorko Jiříčková, reaguji na Váš požadavek, abych Vám napsal,...

Obava ze závažné choroby

Paní doktorko Jiřícková, Prosím co bych mel dělat, abych mel pokoj a jistotu,...

Obava ze závažného onemocnění

Dobrý den, 1. psal jsem sem už dříve ohledně problémů s uzlinami. Nahmatal...

Obávám se ALS (bulbární forma), nebo Kenedyho chodoby


Obávám se, zda-li jsem nemohla chytit listérii

Dobrý den, pane doktore nezlobte se, že obtěžuji, ale trápí mě jedna věc: Chtěla...

Obávám se, že jde o svrab, prosím vyvraťte


Obávané těhotenství


Obávané těhotenství


Obávané těhotenství

Dobry mám takový problém už 13 dní sem nedostala mensez mám taký divný pocity...

Obavy

dobrý den.. mohu se zeptat asi před půl rokem jsem měla děláno ekg bylo v pořádku..znamenáto...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Špatné trávení??

Dobrý den paní doktorko,je mi 16 let a už je to skoro rok co se mi dostavily...

Nespavost

Dobrý den. Mám velké problemy se spánkem. Je mi 59 let a pracoval jsem přes...

Extrasystoly a hořčík

Dobrý den pane doktore, chtěla bych Vás poprosit o Váš názor ... již 3 roky...

Zažívací potíže

Dobrý den již několik měsíců cca od konce prosince me trápí nechutenství,pocit...

Odvykání kouření při hypertenzi

Dobrý den, chci se zeptat chci přestat kouřit a koupil sem si nicorette spray...

Vliv THC u otce dítěte na plod


Panenská blána

Dobrý den..nedávno jsme s kamarádkou řešily jestli jsme panny.. A obě nejsme.....

Bolest v pravém podbřišku a varleti


Vysazení hormonální antikoncepce

Dobrý den, brala jsem antikoncepci Balera 4 roky. Je to měsíc co jsem vysadila...

Bušení srdce


Intolerance kaseinu

Dobrý den,prosím o radu týkající se mých dlouholetých potíží s nadměrným odchodem...

Kalcifikace v rameni


Výtok z pochvy a přílišná vlhkost při styku

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je nějaké řešení mého problému. Mám...

Fibrom kůže

Dobrý den, již podruhé se mi v dekoltu udělala boulička se začervenáním. Není...

Bolest při konci močení

Dobrý den, již pár dní trpím bolestí, která se objevuje na konci močení. Nemám...

Nespavost

Dlouhodobě užívám lék Zolpidem začínám být rezistentní proti jeho účinkům....

Panenská blána

Dobrý den,chtěla bych se zeptat,jestli při každém prvním pohlavním styku musí...

Pupínky v oblasti penisu a varlat


Genitální opar v těhotenství

Dobrý den, jsem v 17. týdnu těhotenství a na genitálu se mi objevil herpes...

Zvracení a zimnice po požití malého množství alkoholu

Dobrý den.je mi 33 let, Chtěl jsem poprosit o radu. Poprvé se mi to stalo...

Reklama