Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Obavy z CMP

Mozek a nervy Jana 21.3.2018

Dobrý den,
Předem se omlouvám, že otravuji ale potřebuji poradit, trápí mě myšlenka rizika mozkové mrtvice ale natolik, že nejsem schopná každý den fungovat a zdržuji se převážne pouze v postely již skoro měsíc, proto potřebuji radu neurologa aspoň zde po zprávě na zhodnocení mého stavu a případného uklidnění.
Je mi 25 let, váha : 50 kg,
Každý den jím převážne ovoce a zeleninu, beru pouze léky na doplnění železa, často jsem chudokrevná, nikdy se nepřišlo na to z jakého důvodu ( maltofer 40 kapek denne )
Beru tobolky tryptofan 3 x denne
2 tobolky ( vapnik, zelezo, zinek )
Pred mesicem odbery na d-dimeri 0,17, mela jsem pred 10 lety malou trombozu v lytku ve vedlejsi vetvi - po ceste na dovolenou a pri brani antikoncepce - kterou od te doby neberu.
Zkontrolovane pred rokem i srdce ultrazvukem i holtrem s tlakomerem - vse v poradku.
Mirne zvyseny cholesterol pred rokem, od te doby jsem zhubla 10 kg cvicenim a stravou.
Tyto stavy se rozjely po zbytecne provedene lumbalni punkci v kvetnu 2015 - vysledek vse negativni po mesici bplestech hlavy kolaps zvyseny krevni tlak a prevoz do nemocnice prohlednuti na orl kamerky do nosu usi prohlidnuti pouze lekarkou a poslano domu ze jsem v poradku,
V roce 2016 provedena magneticka rezonance hlavy pro kontrolu - vse v poradku.
Kazdy den se mi trepe telo pri pomysleni na mozkovou mrtvici ktere se bojim ze mi po lumbalni punkci ted muze hrozit se mi dela nevolno ze uziju pro zklidneni lexaurin 3 ( pulka odpoledne, pulka vecer )
Zkousela se antidepresiva ale je mi po nich spatne a dela mi vetsi zle predstava ze to neni prirodni a ublizi mi to.
Takze radeji tryptofan.
Chci se tedy prosim zeptat jestli je mozne riziko mozkove mrtvice?
Bojim se hlavne z duvodu toho ze se stresuji jestli mi stresem nemuze v hlave nejaka ceva prasknout?
Predem mockrat dekuji za odpoved a omlouvam se.

avatar-placeholder
Odpovídá lékař:


Dobrý den, není mně zcela jasné, proč se obáváte zrovna cévní mozkové příhody, zejména ...

Pro zobrazení odpovědi lékaře je nutné se přihlásit.
Přihlášení/registrace je zdarma a zabere průměrně 2 minuty.

Související dotazy

CMP
Dobrý den, rodiinná přítelkyně dostala CMP před 14...
Cmp
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak nebo proč vzniká...
CMP
Dobrý den, 23.10. jsem maminku odvezla na CMP, provedeno...
Pobyt na slunci po CMP
Dobrý den, rád bych věděl, zda po ischemické CMP můžu...
Cmp
Má babička utrpěla mrtvici, dlouhá léta měla vysoký...
CMP
Pan 81 let po cmp dne 4.6.bez vetsich probl 6.6.neklid...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Obavy z ALS

Dobrý den, Vím že obtěžuji ale když pomynu tedy ALS. Tak se chci zeptat co...

Obavy z ALS

Dobrý den, píšu již po nekokikaty mám velký strach z ALS. Myslím si že ho mám...

Obavy z ALS

Dobrý den, omlouvám se že opět otravuji ale mám strach z nemoci als. V lednu...

Obavy z ALS

Prosím o přidání fotografií k příspěvku #386817 chtěla sem přiložit fotografie...

Obavy z ALS

Dobrý den, velmi děkuji za všechny odpovědi ještě bych rád doplnil následující...

Obavy z ALS

Dobrý den, mám dotaz psala jsem se minulý týden. Posledních 14naxt dní už spíše...

Obavy z ALS

Dobrý den, reaguji na dotaz z pondělí 15.8. 2021 (viz níže). Ve středu jsem...

Obavy z ALS

Dobrý den,včera jsem se vrátil s FN brno kde sem byl hospitalizován na podezření...

Obavy z ALS a RS

Dobrý den, ještě jednou děkuji za odpovědi a prosím ještě bych chtěl doplnit...

Obavy z boreliozy u batolete

Dobry den.Dne 5.6.2016 mel muj 19mesicni syn kliste.Mohlo byt prisate max.1...

Obavy z fimózy

Dobrý den, je mi 18 let a trápí mě poměrně intimní problém, domnívám se, že...

Obavy z gravidity

Dobrý den, chci se zeptat, před týdnem asi jsme s přítelem spolu měli pohl....

Obavy z gynekologického vyšetření


Obavy z HIV

DOBRÝ DEN.Hodně se bojím nemoci HIV.V minulosti jsem byl již dvakrát na HIV...

Obavy z HIV

Dobrý den, 22.12. jsem mel nechraneny pohlavni styk a do 1 tydne se u me...

Obavy z HIV infekce

Dobry den, mam obavu o nakazeni virem hiv. Par dni zpatky jsem mel chraneny...

Obavy z choroby

Dobrý den, mám dotaz ohledně ALS - trpím hypochondrickou poruchou a po přečtení...

Obavy z infarktu

Dobrý den, je mi 25 let a jsem muž. Mám psychické potíže již 5 let a beru léky...

Obavy z infekce z verejnych WC

Dobrý den, mám takový možná lehce paranoidní dotaz. Včera mi na veřejných toaletách...

Obavy z kolapsu při sportu

Dobrý den mám dotaz ohledně srdce. Stává se mi, že při větší zátěži při sportu...