Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Očkování proti covidu

Očkování Blanka 27.7.2021

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na očkování proti nemoci Covid -19 pro dceru. V 11 letech prodělala nemoc Erythemu nodosum bez stanovení příčiny. Nemoc odezněla a již se nikdy neopakovala. Dnes je dceři 16 let a nevím, zda pro ní očkování vhodné, jelikož jsem se dočetla, že tato nemoc má spojitost s autoimunitou.
Děkuji

Odpovídá lékař:

MUDr. Marcela Peremská

Specializace: Pediatrie / Praktické lékařství pro děti a dorost Pracoviště: PL Mediclinic a.s., Most

Dobrý den, erytema nodosum může mít mnoho příčin, i tu autoimunitní, ale i infekční apod. Pokud se již nemoc neopakovala, dcera je jinak zdravá, nemá žádné zdravotní potíže, není důvod považovat očkování jako rizikové. Je i možné, že od prodělání choroby již nějaká očkování podstoupila - mezi 10-11 rokem je očkování Boostrix polio a mezi 13-14 rokem je nepovinné očkování proti lidským papilomavirům. Přínosy z očkování proti covidu jsou výrazně vyšší než rizika z očkování, která jsou zatím podle všech dostupných studií malá.

Odpovídá lékař:

MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Epidemiologie Pracoviště: Avenier, a.s., Centrum očkování a cestovní medicíny Ostrava

Dobrý den, prodělané onemocnění Erythema nodosum není překážkou v očkování. Dcera tedy může využít očkování proti Covid19 i proti jiným onemocněním. Erythema nodosum může mít vyvolávající příčinu neznámou, dává se ale také do souvislosti právě s některými virovými, bakteriálními nebo parazitárními onemocněními a je tedy vhodné se proti těm, se kterými můžeme přijít snadno do kontaktu chránit očkováním. Pro Covid19 to určitě platí. S pozdravem, MUDr. Hana Ševčíková

Související dotazy

Očkování proti covidu po imunoterapii
Dobry den, chtel jsem se zeptat, mel jsem immunoterapii...
Očkování proti tetanu a poté proti covidu
Dobrý de, poprosil by som o radu. Som 11 dní od očkování...
Je vhodné pro mě očkování proti Covidu vakcínou od Pfizeru?
Dobrý den, prosím o radu, zda je vhodné pro mě očkování...
Očkování proti tetanu a proti covidu
Dobrý den, dnes jsem byla na očkování na tetanus....
Alergie a očkování
Dobrý den, jdu zítra na očkování proti covidu. Mám...
Očkování proti COVIDu v těhotenství.
Dobrý den, zajímal by mě váš názor na očkování v těhotenství....

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Očkování proti COVID-19 před plánovaným těhotenstvím

Dobrý den, doporučili byste mi nechat se těsně před plánovaným těhotněním naočkovat...

Očkování proti Covid-19 při autoimunitních chorobách

Dobrý den,chtěla bych se zeptat na Váš názor na očkování Covid-19 ,při autoimunitní...

Očkování proti COVID-19 u pacienta na kortikoterapii

Dobrý den, moje maminka ,75 let ,má dlouhodobě onemocnění AIHA , léčena je kortikoidy...

Očkování proti COVID-19 u pacienta na léčbě Herpesinem

Dobrý den, můžu se nechat očkovat proti covid-19, když beru dlouhodobě Herpesin?

Očkování proti COVID-19 u pacienta s infekční mononukleózou

Dobrý den , když mi ted diagnostikovali EB mononukleozu, mohu se nechat očkovat...

Očkování proti COVID-19, časový odstup po prodělání nákazy

Dobrý den, měl bych dotaz k očkování. V lednu 2021 jsem prodělal těžký Covid...

Očkování proti COVID-19, časový odstup po prodělání nákazy

Dobrý den. Jsem po 1.očkování Pfizer v březnu. Asi.po 10 dnech mne pobolobaks...

Očkování proti COVID-19, časový odstup po prodělání nákazy

DOBRÝ DEN. KONCEM BŘEZNA 2021 JSEM PRODĚLAL COVID-19. CHCI SE ZEPTAT JAK POSTUPOVAT...

Očkování proti COVID-19, časový odstup po prodělání nákazy

Dobrý den, prosím o radu, zda se nechat příští tyden očkovat proti covid-19,...

Očkování proti COVID-19, časový odstup po prodělání nákazy

Dobrý den, v únoru 2021 jsem prodělala Covid s těžkým průběhem (oboustranná...

Očkování proti covidu a kombinace vakcín

Dobry den, rad bych se poradil se specialistou, jak dal s ockovanim. 12.5....

Očkování proti covidu po imunoterapii

Dobry den, chtel jsem se zeptat, mel jsem immunoterapii proti alergii na...

Očkování proti COVIDu v těhotenství.

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na očkování v těhotenství. Jsem ve 14tt,...

Očkování proti černému kašli a tetanu u dospělých

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na název vakcíny pro dospělé spojené proti...

OČKOVANI PROTI DĚLOŽNÍMU ČÍPKU

Dobrý den,ráda bych se zeptala zda se ma nechat naočkovat proti rakovině děložnímu...

Očkování proti encefalitidě

Včera jsem odstranila zakousnuté klíště. Za jak dlouhou dobu se mohu dát očkovat...

Očkování proti encefalitidě

Dobrý den, přesně před rokem jsem utrpěla difuzní axonální poranění mozku,...

Očkování proti encefalitidě

Před týdnem mne kouslo klíště, dodatečně jsem si uvědomila, že jsem se ještě...

Očkování proti encefalitidě - vyšetření protilátek

Zajímalo by mě, zda je možné abych měla protilátky proti klíštětové encefalitidě...

Očkování proti encefalitidě a borelióze


Naposledy přečtené dotazy z poradny

Užívání léku Betaloc ZOK

Dobrý den, byla jsem na měření tlaku - 24hod holter, dle průměru je tlak v...

Ranní průjmy


Čepy na mandlích

Dobrý den. Před rokem a půl jsem prodělala mononukleózu s poměrně rychlou...

Aceton v dechu

Dobrý den, Pane Doktore cítím v dechu naftu nebo aceton či co. Sedím doma...

Alkohol a Ibalgin


Horečky trvající 5 dní - bez jiných příznaků


Bulka ve svalu na paži

Dobrý den, předem se omlouvám, jestli jsem svůj dotaz nezařadila správně, ale...

Bolest čelisti po aplikaci lokální anestezie při ošetření zubu

DObrý den, mám dotaz ohledně bolesti zubů. Před 10 dny jsem byla na pravidelné...

Natržení lýtkového svalu

Dobrý den, mám dotaz ohledně bolesti pravého bérce. Občas mne noha pobolivala...

Interupce

Dobrý den chci se zeptat je mi 23 let a deti jeste nemam a minulý rok v květnu...

Výrůstek na rtu

Dobrý den, na spodním rtu z vnitřní straně se mi udělal výrustek asi půl roku...

Pálení při močení a svědění

Dobry den, pred tremi tydny jsem mel sex po kterem jsem mel priznaky mykozy....

Vdechnutí burčáku

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné dostat zápal plic, když jsem nechtěně...

Během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce tmavé sražené krve

Dobrý den, vážená poradno, během měsíčků mi s odchodem krve odchází i chuchvalce...

Vyrážka na penisu


Slzení z pravého oka

Dobrý den, asi 2 měsíce mám problém s pravým okem :-( neustále mi slzí. Jen...

Motání hlavy, porucha paměti a soustředění

Dobrý den, už přes půl roku mě trápí neustálé motání hlavy. Začalo to zhruba...

Zatuhlý krk

Dobrý den, již od prosince 2018 mne trápí zatuhlá krční páteř a šíje (občas...

Zánět mandlí


Mravenčení


Reklama