Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Oslabené sliznice a následné záněty

Olga 9.11.2017

Dobrý den už jsem opravdu zoufala z teto situace.Mám několik malých bolestivých Já už ani nevím jestli to boli či pali. Bile pupinky vypadají jako vridky v obličeji které i stejne tak jako v obličeji zmizí a udělají se jinde. S PŘÍTELEM jsme mysleli že je to po styku odrene a podobne jenže ted se to dela i mimo styk . Používala jsem canesten a podobne v lékárně zakoupené mýdlo přímo na genitálie a proti infekcím ale už se to dela stále poslední pul roku pokaždé jinde někdy na stajném miste ale tentokrat to mam přímo na postevacku. Mam sedavou práci jezdím na VZV 12 hodin denne.Prosím pomozte mi Děkuji. Doplnění informací: Muže se Prosím jednat o pohlavní chorobu ?

Odpovídá lékař:

MUDr. David Folprecht


dobrý den, podle popisu a fotek to vypadá na virovou infekci, takže by pomohly antivirotika, třeba Herpesin v tabletách, mast by asi neměla moc velký efekt, takže se zastavte u svého lékaře, gynekologa či kožního lékaře a zkuste něco nasadit a udělat nějaká vyšetření, tedy odběry krve, zároveň bych vám doporučoval hygienu úplně nepřehánět, protože příliš časté mytí mýdlem, ještě k tomu proti infekcím ( ale jakým ?? virovým ? bakteriím ? plísním ?? ) může způsobit značné oslabení přirozené imunity sliznice a ta je pak nachylná k takovým potížím a zánětům a lidé si často tímto způsobí takové stavy sami, protože jinak by intimní partie těmto infekcím prostě normálně odolaly samy jen svou normální přirozenou imunitou a žádné takové potíže by vůbec nevznikly... spousta lidí se drhne mýdlem 3x denně v domění že je to pro zdraví jenom dobře, ovšem opak je pravdou a oslabená kůže a sliznice je pak náchylná k zánětům a ekzémům, takže s mýdlem jen velmi opatrně a po každém mytí dobře osušit a místo canestenu zkuste myfungar vždy na noc a po styku a klidně i před ním a po každém mytí, děkuji za dotaz.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jitka Dobešová

Specializace: Dermatovenerologie Pracoviště: Nemocnice Šternberk

Milá Olgo, podle posledního obrázku opravdu půjde o herpes progenitalis- virové onemocnění kůže, které se bohužel může přenášet i pohlavním stykem, ale nejedná se o pohlavní nemoc v užším slova smyslu. Určitě to chce léčit virostatikem celkově v odpovídajících dávkách a následně dlouhodobě preventivně podávat virostatikum v udržovacích dávkách minimálně půl roku. Pokud Vám to Olgo trvá již delší dob už více jak půl roku a často se to opakuje (kupř.1x za měsíc), pak je nutné virostatikum podávat i 1 rok, Určitě navštivte derrmatologa, který Vám určitě dobře poradí.

Poradna uLékaře.cz

Online poradna a objednání k lékaři

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 99 Kč

Zjistit, jak funguje poradna

Související dotazy

Děložní sliznice
Co je děložní sliznice chci otěhotnět bila jsem u doktora...
Vychlípená sliznice
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, co znamená, když...
Vysoká sliznice dělohy
Dobrý den, je mi 38 let, mám 2děti a po druhém porodu...
Opakované gynekologické záněty a otěhotnění
Dobry den, mam uz 6let problemy s delohou a vajecniky...
Opakované gynekol. záněty
Dobrý den, obracim se na Vás s problémem, který mě...
Vysoká děložní sliznice
Dobrý den,včera mi byla naměřena vysoká děložní sliznice...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oslabená imunita nebo hiv

Dobrý den chtěla bych se zeptat v loni v létě jsem zhubla asi 12kg a 1 září...

Oslabená imunita při menstruaci

Dobrý den, obracím se na Vás s problémem ohledně imunity. V předešlých...

Oslabená imunita, únava

Dobrý den, pracoval jsem 10 let na uranových dolech a byl jsem zasypán 6 hod.Koukala...

Oslabená imunita?

Dobrý den, chci Vás poprosit o radu, mám už měsíc zdravotní problémy, nejdřív...

Oslabená imunita??

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, tento rok jsem prodělala hodně "viroz" jednu...

Oslabená obranyschopnost

Dobrý den,paní doktorko.Chtěla bych se vás zeptat jestli oslabená obranyschopnost...

Oslabená obranyschopnost

A může být oslabená obranyschopnost důsledkem nezdravé životosprávy,obezity...

Oslabená páteř po těhotenství

Dobrý den, měla bych takový dotaz. Uz 7 let se mi občas stava, ze kdyz stojim...

Oslabená vnitřní stěna

Dobry vecer, je mi 27 let a cca 2 roky me trapi pocit plneho/nafouknuteho/zaludku,...

Oslabené chuťové buňky

Dobrý den.Již necelé dva roky mě trápí problém s chuťovými buňkami.Mám je oslabené,nevnímám...

Oslabené zuby, zubní hygiena

Dobrý den, je mi 20 let. V posledních dvou letech se mi zhoršil stav mých zubů....

Oslabené,zničené vlasy,třepení nehtů

Dobrý den,je mi 15 let. Poslední dobou mě trápí zničené vlasy. Vlasy mám tak...

Oslabení

Strácím furt hlas,nemůžu mluvit a chvílema se i duším jak mám hleny v krku....

Oslabení cévní stěny

Dobrý den, je možné aby došlo dlouhodobým útlakem žíly, hypertenzí, vyšší...

Oslabení organismu

Dobrý den, třetím rokem (od lapar.odst.žlučníku) trpím častými průjmy (3-5x...

Oslabení pánevního dna a běh

Dobrý den. Vím že je to individuální, ale přesto bych chtěla znát váš názor....

Oslabení po chřipce

Dobrý den, jsem poměrně mladej kluk (25 let), poslední dva týdny jsem měl chřipku....

Oslabení pravé paže

Dobrý den pane doktore velice Vas urgentně prosím o pomoc,vzhledem k tomu,že...

Oslabení rukou...

Dobry vecer chtela bych se zeptat mam.Problem z rukama vsechno me pada z rukou...

Oslabení skloviny?

Dobrý den,je mi 19 let.Se zuby jsem nikdy neměla větší problémy,ale poslední...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Divný pocit v uších

Dobrý den, Předevčírem jsem měl podivný pocit v uších. Přirovnal bych to k...

Fibrom

Dobrý den, před sedmi lety v těhotenství se mi udělal podle obvodní lékařky...

Vyrážka okolo nosu a úst..

Dobrý den..už několik měsíců mě trápí vyrážka..začalo to asi před 9 měsíci!Začalo...

Bolest po epiduralu

Dobrý den, mám 15 týdnů od porodu. Při porodu jsem si nechala píchnout epidurál....

Modřina na lýtku

Dobrý den, před týdnem mě v noci vzbudila bolest nohy, ráno jsem tam měla...

Modřina na lýtku

Dobrý den, je mi 15 let a asi před dvěma týdny se mi udělala na lýtku modřina....

Modřina na lýtku

Dobrý den, především nevím, kam tento dotaz zařadit. Moje mamka má už cca rok...

Divny pocit v hlave

Dobry den, chcel by som sa mam taky divny pocit v hlave v hornej pravej casti...

Bílkovina v moči a ukončení těhotenství

Dobrý den, jsem v 35+4 tt aktualne hospitalizována na gynekologii z důvodu vysokého...

Problém s erekcí

Dobrý den, je mi 18 let a mám problém s erekcí.. hodně často jsem tu četl, že...

Modřina na koleni po vykloubeni´

Dobrý den, přibližně před půl rokem jsem měla vykloubené koleno (směrem ven)(nebyla...

Souvislost stitne zlazy se vsemi priznaky

Vážená paní doktorko, Této poradny využívám v době, kdy dlouhodobě nemohu...

Modřina na levém koleni

Dobrý den, občas mně bolí při stoupání do schodů kolena, v práci musím někdy...

Problém s erekcí

Vážený pane doktore, je mi 45 let a za poslední rok pozoruji výrazné zmenšení...

Problém s erekcí

Dobrý den pane doktore . Chci se vás zeptat jako urologa. Poslední týden mám...

Problem s erekci

je mi 28 , při pohlavnim styku s pritelkyni mam problem dosahnout erekce a kdyz...

Křivá pánev

Dobrý den, už delší dobu jsem pozorovala že mám nesimetrickou pánev. Jakmile...

Problém s erekcí

Dobrý den, je mi 29 let, nekouřím, sportuji, alkohol piji jen občas o víkendu....

Problém s erekcí

Zdravím, je mi 16 let. Mám pocit, že něco není v pořádku. Když masturbuji všechno...

Bolavé rameno

dobrý den asi před půl rokem jsem na lyžích spadla. na rameno na MRI nález normální...

Zavřít reklamu