Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Oslabení organismu

Praktické lékařství Mirek 9.2.2017

Dobrý den,

třetím rokem (od lapar.odst.žlučníku) trpím častými průjmy (3-5x denně bez ohledu na stravu, žlutě zbarvená stolice, spíše než vodové jsou to drobné kousky). Gastroent.vyšetření (kolonoskop.i gastroskop, magnet.res., sono,odběry) nic neobjevily. Zároveň jsem HLA B27 pozitivní. Poslední rok jsem byl 6x krátce po sobě nemocný (běžný viróza, avšak dlouhotrvající zvýšená teplota), před tím za celý život vždy max.1x viroza za rok. Občas mě bolí čelistní klouby.
Rád bych se zeptal, zda-li tyto věci mohou spolu nějak souviset. Co jsem pochopil, HLA27 narušuje rozhazuje iminutu, zejména nejvíce nepříjemné jsou trávicí obtíže, které se zároveň vždy velmi zhoršují s virózou. Je možné např.že častější virózy jsou z důvodu oslabení imunity od trávicích potíží? A můžou být trávicí problémy vázány na HLAB27? (Crohn ani ulcer.kol. neprokázány, léky na Crohna nereag.) Popř.k jakému odborníkovi jetě zajít?
Děkuji za odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Zdeňka Janoušková


Dobrý den. Odstranění žlučníku znamená ztrátu rezervoáru žluče, tj. zhoršené trávení všeho, co obsahuje tuk. Pokud porušíte výrazněji beztučnou dietu, tak může dojít k průjmu, což může být váš případ. HLA B27 pozitivita je vrozená, nejedná se o nic, co by zasahovalo do imunitního systému. Je to predispozice pro vznik některých revmatických onemocnění. Predispozice znamená, že jedinec z touto pozitivitou se na onemocnění bude léčit častěji, než jedinec, který je negativní. Nicméně je to pouze jedna ze složek, které přispívají k určení revmatické diagnozy, nikoliv pozitivita, která sama o sobě diagnozu určuje. Souvislost s průjmy není, souvislost s trávícími obtížemi též ne. Je to náhoda, že zrovna přišlo špatné období a máte opakované virosy, chce to delší dobu rekonvalescence, průjmy mohou být spíše po opakovaných virózách, než z ostatních příčin, které uvádíte. S pozdravem Dr. Janoušková

Související dotazy

V jaké míře je konzumace masa pro lidský organismus důležitá
Dobrý den, utekl mi písemný test pouze o 1 bod, a dost...
Borelioza a oslabení organismu
Dobrý večer, ráda bych se zeptala, moje dcera ve 21...
Přírodní preparáty na odvodnění organismu např. na celulitidu a snížení váhy
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda přírodní preparáty...
Olanzapin a jeho nežádoucí vliv na organismus
Dobrý deň, mam 56 rokov a 2.rok uživam olanzapin 2x...
Složení potravin
Dobrý den, Dcera (2roky) pravidelně používala po...
Oslabení cévní stěny
Dobrý den, je možné aby došlo dlouhodobým útlakem...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Oslabené trávení a zvýšené jaterní testy

Dobrý den, obracím se na Vás s prosbou o radu týkající se gastroenteorologických...

Oslabené trávení, průjmy, mnohočetné bolesti

Dobry den. Potrebovala bych vysvetlit,, zda li rentgenovy nalez hlavne si skloubeni...

Oslabené zuby, zubní hygiena

Dobrý den, je mi 20 let. V posledních dvou letech se mi zhoršil stav mých zubů....

Oslabené,zničené vlasy,třepení nehtů

Dobrý den,je mi 15 let. Poslední dobou mě trápí zničené vlasy. Vlasy mám tak...

Oslabení

Strácím furt hlas,nemůžu mluvit a chvílema se i duším jak mám hleny v krku....

Oslabení břišní stěny

Dobrý den, několik posledních let (je mi 30 let) me trápí vypoukle břicho, cvičím...

Oslabení cévní stěny

Dobrý den, je možné aby došlo dlouhodobým útlakem žíly, hypertenzí, vyšší...

Oslabení imunity

Dobrý den. Starší syn 3,5roku v září nastoupil do školky. Od té doby je stále...

Oslabení imunity stresem

Dobry den chci se optat na rozbor krve a zdali se mam obavat zdali jsou nejake...

Oslabení imunity, bolest břicha

Dobrý den, prosím o radu. Často mě bolí břicho (nad pupíkem, jako bych tam...

Oslabení pánevního dna a běh

Dobrý den. Vím že je to individuální, ale přesto bych chtěla znát váš názor....

Oslabení po chřipce

Dobrý den, jsem poměrně mladej kluk (25 let), poslední dva týdny jsem měl chřipku....

Oslabení pravé paže

Dobrý den pane doktore velice Vas urgentně prosím o pomoc,vzhledem k tomu,že...

Oslabení rukou...

Dobry vecer chtela bych se zeptat mam.Problem z rukama vsechno me pada z rukou...

Oslabení skloviny?

Dobrý den,je mi 19 let.Se zuby jsem nikdy neměla větší problémy,ale poslední...

Oslabení stehenního svalstva

Dobrý den, zhruba před půl rokem jsem měl natažené oba postranní vazy v koleni....

Oslabení zubní skloviny

Dobrý den. Mám problém, který mě trápí už několik měsíců. Začaly se mi dělat...

Oslabenie organizmu.

Dobry den. Som sportovec, vyuzivajuci aj doplnky vyzivy ako proteinove substraty,...

Oslabenost, zmatenost

Dobrý den, již týden se cítím hodně oslabená a otupělá, motá se mi hlava a občas...

Oslabený dolní jícnový svěrač

Dobrý den, při gastroskopii mi lékař zjistil oslabený dolní jicnový svěrač....

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Výhřez ploténky, operace ?

Dobrý den, obracím se na Vás s žádostí o posouzení mých výsledků a prosím o...

Problémy s erekcí

dobry den je mne 61 let a posledni dobou mam problem ze kdzy mne zena oralne...

Závislost na alkoholu

Dobrý den, porušil jsem abstinenci po půl roce.. A mám silné abstinenční příznaky,...

Doplněk stravy

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli přípravek Gingium tablety, může mít...

Pálení při močení a svědění

Dobry den, pred tremi tydny jsem mel sex po kterem jsem mel priznaky mykozy....

Mykóza v těhotenství

Moje dcera je ve 22 týdnu těhotenství má plísňové onemocnění kůže. Kožní lékař...

Nadměrné pocení v létě

Dobrý den, prosím o radu, asi 4 roky mám problémy s nadměrným pocením v létě,...

Problémy s erekcí

Dobry den potřebuji poradit,pomoc mam problem se stoporenim byl jsem nejakou...

Přeskakování v oblasti lopatky

Dobrý den, rád bych se zeptal, co by mohlo způsobovat jakoby přeskakování...

Piha byla vždy světle hněda. Nyní hodně ztmavla a vytvořil se kolem ni fialový flek.

Dobry den, mam jiz nekolik let vystouplou pihu, ta byla vzdy svetle hneda....

Myxoidní liposarkom

Dobrý den, Jmenuji se Marek a dovolil jsem si Vás oslovit v následující věci...

Norethisteron až v průběhu menstruace

Dobrý den, chci se zeptat na lék norethisteron, dostala jsem ho od gynekologa...

Útlak kořene, bolest nohy a zad

Dobrý den, chtěla bych se s Vámi poradit, co dál. Dne 2.1.2016 jsem prodělala...

Problémy s erekcí

Dobry den, mam otazecku... asi 14 dni mam problemy s erekci. nikdy pred tim...

Tubulární adenom

Dobrý den byla jsem na vyšetření kolo no.a přišli mi výsledky:tři částky tubularniho...

Puchýře po vypalovaní bradavic

Dobrý den, byla jsem na vypalování bradavic dusíkem, byla jsem upozorněna že...

Differine na den

Dobry den, chtela bych se zeptat kdyz mi byl predepsan na pigmentove skvrny...

Problémy s erekcí

Dobrý den ,měl bych prosím dotaz je mi 44 a uz jsem 11let po mozkové mrtvici...

Malé červené svědivé pupínky na noze

Dobrý den, už asi týden mě trapí svědivé malé pupínky, první jsem spatřila...

Krvácení a bolest v období ovulace

Dobry den, stalo sa mi prvykrat v zivote, ze som mala pomerne silne krvacanie...

Reklama