Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup do lékařské poradny, možnost účastnit se soutěží a mnoho dalších výhod. Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Panicka porucha a migrena

Kamila . 19.8.2014 redakce uLékaře

Dobry den pani doktorka, Asi pred 4 rokmi som sa zacala liecit na panicku poruchu, niekolko rokov mavam migreny. Zo zaciatku som brala sertralin s davkou 50mg, neskor 100mg. Na zaciatku liecby som pocitovala vyrazne zhorsenie a neustaly pocit uzkosti. Po par tyzdnoch vsak liecba zabrala a cele 4 roky som nepocitila ziadne zachvaty paniky a citila som sa vyborne. Asi pred 2 mesiacmi som sa po konzultacii s lekarom rozhodla, ze davku znizim na 50 mg, pricom som nezaznamenala negativny efekt. Asi pred mesiacom som zacala uzivat Rosemig od neurologa (1x mesacne) vzhladom na to, ze kazdy mesiac mavam silny zachvat migreny (nausea, brnenie koncatin). Tento liek mi velmi pomohol, avsak asi o 2 tyzdne mi zrazu v praci zacali trpnut koncatiny, jazyk, hucalo mi v usiach - pripisovala som to opat prejavom migreny, objavili sa ale uz aj pocity uzkosti. Situacia sa zopakovala asi pred tyzdnom,ale to som uz citila, ze ide o panicky atak. Momentalne sa moja situacia skomplikovala tym, ze menim zamestnanie (nie som uz poistena v CR), prestahovala som sa do noveho bydliska a samota cez den to iba zhorsuje. Doteraz mi nerobilo problem jazdit metrom a zrazu nim cestujem iba s velkym sebazaprenim. Chcela by som Vas poprosit o radu, ci sa mam vratit k davke 100mg, event. vysadit uplne Rosemig. Je mozna interakcia? Zaciatkom buduceho mesiaca nastupujem do noveho zamestnania a obavam sa, ako to zvladnem. Dakujem a prajem pekny den.

Odpovídá:

PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

Dobrý den, vážená paní, je opravdu možné, že kombinace neurologických léků a léků psychiatrických vám nesedí. Negativní interakce mezi léky je opravdu v některých případech možná. Zajděte za svým psychiatrem a vše s ním prodiskutujte on vám případně léky vymění. Hezký den.

Související dotazy

Úzkostná panická porucha
Dobrý den, nedávno mi byla diagnostikována úzkostná...
Panická porucha
Dobrý den, užívála jsem rok amisuprid mylan 50. ..v...
Panická porucha
Zdravím, Chcem sa spýtať či je možné že po týždni...
Migréna
Dobrý den , Co mam delat když mam silnou migrenu...
Migréna
Ahoj , už čtvrty den mě boli hlava jako kdybych mela...
Panická porucha
Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu....

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Panická porucha

Milá pani doktorka, mám už dva roky závraty, poruchy rovnováhy.Nikdy by som...

Panická porucha

Dobry den, tri roky jsem se lecila na panickou poruchu. Mela jsem dva roky Itakem...

Panická porucha

Dobrý den, Je mi 18 let, od června minulého roku trpím Panickou poruchou(Stavy,...

Panicka porucha - Hyperventilace a Remood

Dobry den, rada bych se vas zeptala, jestli ma nekdo z vas zkusenosti s lekem...

Panická porucha - jak si pomoci k vyléčení, kdy budu zdravá?

Dobrý den, pane doktore. Byla mi diagnostikována úzk. panická porucha. Léčím...

Panická porucha - příznaky, léčba

Dobrý den, navštěvuji psychologa (měsíc) a ted už i psychiatra (dva týdny)....

Panická porucha a deprese

Dobrý den, jmenuji se Petr je mi 27let a od začátku roku trpím panickou poruchou....

Panická porucha a deprese

Dobrý den, již léta se léčím na psychiatrii, užívám AD a ataky již moc nemívám....

Panická porucha a její projevy


Panicka porucha a léčba

Dobrý den, píšu Vám s prosbou o radu.Necelé dva roky mám panické ataky,které...

Panická porucha a Neurol

Dobry den, asi pred mesicem, jsem zacal mit neobvykly stav, kdy se mi přes...

Panická porucha a vztek

Dobrý den, Již delší dobu mě trápí strach že mám schyzofrenii. Od 14 let...

Panická Porucha dotaz na Zoloft

Dobrý den, mému partnerovi byla diagnostikována panická porucha. Zjistili jsme...

Panická porucha osobnosti

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli trittico pusobi ucine i na panickou poruchu....

Panicka porucha v tehotenstve

Dobry den. Som v 20/6.t.t. Uz dva a pol roka sa liecim na uzkostnu panicku poruchu....

Panická porucha v těhotenství

Dobrý den, Jsem ve 29tt, už 12 let se léčím na PP. Beru 3x denně neurol 1mg....

Panická porucha v těhotenství

Dobrý den chtěla bych se zeptat jsem ve 30 tt a vrátila se mi panická porucha,...

Panická porucha x antikoncepce

Dobrý den paní doktorko,mám dotaz v této věci: je mi 44 let, v červnu po 6 letech...

Panická porucha-vzájemné působení léků a anestezie

Dobrý den, paní doktorko, 7 měsíců se léčím na PP, beru Rivotril 0,5 1-1-0...

Panická porucha, emetofobie

Dobrý den, obracím se na vás z důvodů mých dlouhodobých, přesto stále řešených...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Neurologie


Vysvetlenie nalezu v prepustacej sprave


Odstranění klíštětě


Úpal a úžeh – obojí ohrožuje srdce


Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen


Nemoc


Hnisavý vřed


Menstruace v průběhu dovolené


Bolest pod levým žeberním obloukem


Těhotenský test


Metody vyšetření střev

existuje jiná metoda vyšetření střev než kolonoskopie?

Řezné rány a odřeniny


Erekce odráží celkové zdraví muže


Zvýšená teplota a bolesti zad (závislost na onanii?)


Získejte zpět svou vitalitu a už ji nepusťte díky "silné pětce"


Mě tmavnou obočí i vlasy


Jaká vyrážka na kůži


MUDr. Jan Joukl

Ordinace stomatologa

Popraskáná kůže na "žaludu"


Preejakulát a otěhotnění


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×