Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Pozitivní ANA

Jiný problém Petra . 28.8.2012 redakce uLékaře

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se vás zeptat, mám více nemocí a to ulcerózní kolitidu - teď v remisi, sníženou funkci štítné žlázy, kde jsou protilátky negativní, pak jsem měla zánět a polyp žaludku, teď jen pálí žáha a úzkostně depresivní poruchu. Díky střevu vyšší riziko trombofilních stavů. Kvůli nadměrnému pocení cca 4 měsíce - v těhlech vedrech je to až neunosný - mě Internistka poslala na kontrolu imunity, kde už před rokem byla pozitivní ANNA a ostatní negativní. Můžete mi říct, co to znamená? léky na to neberu a dále jsem sbírala 24 h moč na vyšetření nadledvinek, na ty výsledky stále čekám a chci se zeptat mají nemocný nadledvinky něco společného s imunitou? nevím jestli muže bejt víc potíží s nadledvinkama i s dobrou imunitou. Ráda bych ještě dodala, že podle lékařů lékama to pocení nebude a co všude slyším, že to muže bejt tou úzkostnou poruchou, ale mě se to nezdá, na tu se léčím rok a to pocení začalo před těmi cca 4 měsíci, potím se i když je chladněji. Nejvíc mi vadí, když z venku vlezu do jakýhokoliv prostředí. Děkuji moc za odpověď a přeji pěkný den.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, Petro. Pozitivita ANA protilátek je spojena s výskytem autoimunitních nemocí, jako např. systémový lupus erytematodes, systémové sklerodermie, nebo může doprovázet jiné autoimunitní nemoci.... Sporadicky najdeme pozitivní ANA protilátky i u jinak zdravých jedinců. Ve vašem případě nelze vyloučit souvislost výskytu ANA protilátek s ulcerózní kolitidou. Prováděné sběry moči slouží na detekci postižení ledvin /pokud se stanovují odpady bílkoviny a erytrocyturie/, protože systémový lupus erytematodes může postihovat kromě kloubů a svalů i ledviny. Dale sběry moči mohou sloužit i na detekci postižení nadledvin /pokud se v moči stanovují hladiny hormonů/. Co se týče zvýšeného pocení - nezapadá do obrazu SLE a ani sklerodermie. Vzhledem ke snížené funkci štítnice - pokud užíváte Euthyrox nebo Letrox, bylo by vhodné stanovit hladinu hormonu TSH a T4, jestli jste se léčbou nedostala do fáze hyperthyreozy. Přeji pěkný den.

Související dotazy

Pozitivní ANA
Dobrý den, prosím o radu. Jsem často nachlazená a byla...
Pozitivní ANA, posílení imunity, plaquenil
Dobrý den , obracím se na Vás dotazem. Mám ANA 1: 160...
Pozitivní ANA, pozitivní a.ENA
Dobrý den, v příloze zasílám lékařskou zprávu od mého...
Pozitivní ANA screening ***.
Dobrý večer, den pane doktore. Před 2 měsíci mi byla...
ANA/ENA atd.
Dobrý den. Prosím vás o radu a vysvětlení lab. výsledků,...
Pozitivní autopritilátky ANA
Dobrý den, ráda bych se informovala, dceři byly zjištěny...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozdní termín vyšetření

Dobrý den, mamince praktický lékař u pravidelné kontroly v lednu zjistil,...

Pozdní užití antikoncepce

Dobrý den, mám dotaz, v sobotu 28.5.2011 jsem si měla v 20:00 vzít antikoncepci,...

Pozdní užití pilulky

Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Ve 12:00 beru pilulku. Jenže jsem na ní 2x...

Pozdní vyvrcholení, ejakulace

Dobrý den, obracíme se na vás s problémem mého přítele. Při sexu se nemůže opravdu...

Pozice varlete

Dobrý den. Po operaci praveho varlete kvuli hydrokele se neustale obavam kvuli...

Pozice varlete po operaci hydrokely

Dobrý den. Zda se mi že po operací hydrokely na pravém varleti je buď celý obal...

Pozitivita HBsAg v těhotenství

Dobrý den, jsem ve 33. tt těhotenství a byl mi v krvi zjištěn nález HbsAg jako...

Pozitivita HIV

Dobrý den pane doktore. Prosím vás, už jsem úplně na dně. Měla jsem nechráněný...

Pozitivita HLA B 27

Dobrý den pane doktore. Už nevím na koho se obrátit dále ..Dlouhé roky mám střídavé...

Pozitivita těhotenského testu

Dobrý den,prosím chci se zeptat ,menstruaci jsem naposledy dostala 17.3.od...

Pozitivní ANA

Dobrý den, prosím o radu. Jsem často nachlazená a byla mi zjištěna oslabená...

Pozitivní ANA screening ***.

Dobrý večer, den pane doktore. Před 2 měsíci mi byla odebrána krev kvůli potížím...

Pozitivní ANA, posílení imunity, plaquenil

Dobrý den , obracím se na Vás dotazem. Mám ANA 1: 160 slabě pozitivní a to díky...

Pozitivní ANA, pozitivní a.ENA

Dobrý den, v příloze zasílám lékařskou zprávu od mého hematologa a měla bych...

Pozitivní ANCA protilátky

Gynekologie Dobrý den, snažím se podruhé otěhotnět. V krevním obraze z testů...

Pozitivní ANCA protilátky v těhotenství

Dobrý den, pane doktore. Velmi Vás prosím o radu. Jsem v 36. týdnu těhotenství...

Pozitivní ANNA a nadledvinky

Děkuji doktorko za vaše zodpovězení a pořádné vysvětlení, moc si toho vážím. Víte...

Pozitivní ANNA a nadledvinky

Dobrý den paní doktorko můžete mi prosím poradit, léčím se s více nemocema,...

Pozitivní ANNA a nadledvinky

Ještě bych paní doktorko ráda dodala l předchozí otázce, že jsem neustále už...

Pozitivní ANNA a nadledvinky

Paní doktorko strašně moc vám děkuji za vaši odpověď, čekání na vyšetření nadledvinek...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Fordyce's spot


Bolest v podkolenní jamce


Stav po operaci slepého střeva


Křupnutí v zádech


Radiofrekvenční sonda si s křečovými žilami poradí hravě


Kapky vigantol a kanavit


Zmizely příznaky


Chrápání může brzdit růst vašeho dítěte


Genitální bradavice


Preventivní prohlídka


Bolest ve vnějším kotníku




Augmentin nebo Amoksiklav. Jaká antibiotika vybrat?


Problém s menstuací


Zlomenina klíčku


Léčba hemofilie je v České republice velmi bezpečná


Pomůže růstový hormon v boji proti stárnutí?


Neštovice


Astma a imunita


"rozdvojená osobnost"


Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×