Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Pozitivita testů u syfilis

Pohlavní nemoci Ondra 4.1.2020

Dobrý den, píši ohledně rady týkající se syfilis. Měl jsem podezření na nákazu a proto jsem šel na venerologii. Zde bylo po 39 dni od styku vše v pořádku a byl jsem objednán na potvrzující test k 79 dni. Není mám kontrolní odběry jít za 8 dní. Vzhledem k tomu, že se mi objevil hlen a značně mi natekli uzliny, šel jsem za praktickým lékařem,který mi oznámil,že mám angínu a nasadil mi ospen 1500( účinná látka phenoxymethylpenicillinum) . Neinformoval jsem ho o mém sledování na veneroligii. Má otázka je, zda by se mohlo stát,aby jsem po dobu užívání léku zastavil případné prokázání nakažení pohlavní nemocí(syfilis) nebo zda i přes léčbu bude krevní vzorek naprosto jistě prokazovat,zda jsem byl či jsem nakažen. Jedná se hlavně o to, zda by jsem nemohl nemoc přenést a následně se já vyléčit. V době před návštěvou venerologie jsem líbal dívku,která čeká na výsledek mého 2 testu. Proto potřebuji zjistit jestli je test 100% prokazatelný v nákaze či ne nákaze i přes léčení anginy. V případě, že by ospen působil jako lék na syfilis, bylo by možné zjistit tuto nemoc domácím testem aplikovaným těsně po začátku léčení angíny? Děkuji.

Odpovídá lékař:

MUDr. Kateřina Kovaříková


Dobrý den,
užívání antibiotik výsledek ovlivnit může. Každopádně do doby vyloučení nákazy byste měl mít jen chráněný sex. Syfilis se projevuje vznikem vředu. Pokud tedy nemáte žádné vředy v ústní dutině, nakažlivý při líbání byste být neměl .
Předám ještě Váš dotaz k doplnění specialistovi z oboru, prosím tedy o strpení s odpovědí.
S pozdravem

Odpovídá lékař:

MUDr. Radka Zimolová

Specializace: Dermatovenerologie, Dětské kožní (dermatovenerologie), Korektivní dermatologie Pracoviště: EUC Klinika a.s. Zlín

Dobrý den, inkubační doba syfilis je asi 3 týdny, udává se ale 9-90 dní. Pokud v 39. dnu po možné infekci byly testy negativní, mělo by být skutečně vše v pořádku. První detekovatelné protilátky se objeví už asi ve 2.týdnu po infekci, ve 4. týdnu lze pak detekovat protilátky, které nemizí již ani po léčbě. Tudíž ani při léčbě penicilinovým antibiotikem, které by sice na syfilis účinek mělo mít, dávka by však k přeléčení byla nedostatečná, by tyto protilátky nevymizely. Byla by nutná další léčba. Při 2.kontrolním odběru však určitě na léčbu Ospenem upozorněte. Při líbání pokud by jste byl infekční by k přenosu samozřejmě mohlo dojít, ať už z možného defektu či eroze na sliznici v dutině ústní (pokud se jednalo o přenos infekce při orálním sexu) a nebo i z krve při běžném poranění v dutině ústní např.právě při líbání. Nyní do doby kontrolního vyšetřeni dodržujte raději sexuální abstinenci. Domácí testy jsou bohužel jen orientační a nelze se na ně zcela spolehnout. S pozdravem MUDr.R.Zimolová

Související dotazy

Syfilis
Dobrý den, prosím o odpověď ohledně krevních testů...
Pozitivita testů u syfilis
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně testování na syfilis....
Syfilis
Dobrý den, chci se zeptat, zda mohou spolehlivost...
Vrozená syfilis
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na test na syfilis....
Syfilis?
Chci se zeptat, na zadku a ze predu se mi delaji takove...
Syfilis v těhotenství
Dobrý den, chtěla bych se ještě zeptat k podané odpovědi...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pozitivita helicobactera pylori

Dobrý den, prosila bych informaci ohledně léčení helicobacter. Byl mi zjištěn...

Pozitivita HIV

Dobrý den pane doktore. Prosím vás, už jsem úplně na dně. Měla jsem nechráněný...

Pozitivita HLA B 27

Dobrý den pane doktore. Už nevím na koho se obrátit dále ..Dlouhé roky mám střídavé...

Pozitivita HLA-B27

Dobry den,dle rentgenu v lednu mi zjistili,ze mam srusty na krcni páteři. V...

Pozitivita HPV high risk

Dobrý den, v lednu mi vyšla cytologie LSil, kontrolní byla provedena nyní současně...

Pozitivita OK testu

Dobrý den , mám dotaz ohledně testu na okultní krvácení do stolice, byl jsem...

Pozitivita těhotenského testu

Dobrý den,prosím chci se zeptat ,menstruaci jsem naposledy dostala 17.3.od...

Pozitivita testu na COVID-19 v rodině

Dobry den . 22 .10 jsem měl test negativni ,ale manželka pozitivni. 29.10 jsem...

Pozitivita testu na COVID-19 v rodině

Dobry den jsem negativní ale dcera pozitivní. Když si udělám test na protilátky,...

Pozitivita testů u syfilis

Dobrý den, měl bych dotaz ohledně testování na syfilis. Poslední sexuální...

Pozitivita VVV NTD 1:3

Dobrý den, dnes jsem dostala výsledky z triple testu s dvojčaty. Vyšlo nám...

Pozitivní AMA

Dobrý den , paní doktorko děkuji vám za vaši brzkou odpověď ,jeste bych se chtěla...

Pozitivní AMA, bolesti břicha

Vážená paní doktorko , děkuji za vaši brzkou odpověď . Napíší vám moje vyšetření...

Pozitivní ANA

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se vás zeptat, mám více nemocí a to ulcerózní...

Pozitivní ANA

Dobrý den, prosím o radu. Jsem často nachlazená a byla mi zjištěna oslabená...

Pozitivní ANA protilátky

Dobrý den, v březnu 2017 jsem prodělala akutní formu mononukleozy, která...

Pozitivní ANA screening ***.

Dobrý večer, den pane doktore. Před 2 měsíci mi byla odebrána krev kvůli potížím...

Pozitivní ANA, posílení imunity, plaquenil

Dobrý den , obracím se na Vás dotazem. Mám ANA 1: 160 slabě pozitivní a to díky...

Pozitivní ANA, pozitivní a.ENA

Dobrý den, v příloze zasílám lékařskou zprávu od mého hematologa a měla bych...

Pozitivní ANCA protilátky

Gynekologie Dobrý den, snažím se podruhé otěhotnět. V krevním obraze z testů...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Střevní chřipka, žlutá stolice, bolesti břicha

Dobrý den, v sobotu 21.3. se mi udělalo z ničeho nic zle, dostala jsem vodnatý...

Otok varlete po oper. tříselné kýly

Dobrý den, podstoupil jsem operaci tříselné kýly na pravé straně (zasahující...

Riziko užívání nikotinových sáčků Lyft


Papulky na hýždích


Průjem třeba i 5x za den

Dobrý den, před měsícem jsem nastoupila do své první práce (sedavé zaměstnání)...

Nadměrné říhání

Dobrý den, již delší dobu mě občasně trápí pocit nepohody v žaludku (uprostřed...

Plané neštovice rekonvalescence


Bolest holenní kosti

Dobrý den, prosím o radu. Mám nesnesitelné bolesti holenní kosti v oblasti mezi...

Řezná rána na ruce

Dobrý den, před pár dny jsem si nožem zařezala do ruky. Rána je na dlani kousek...

Naražený malíček u nohy

Dobrý den, prosím o radu ohledně zranění na malíčku u nohy. Silně jsem si...

Bolest břicha po porodu na pravé straně nad jizvou a výše

Dobrý den pane doktore.Jsem již 5 měsíců po porodu císařským řezem a stále přibližně...

Nic me nevzrusuje

Dřív mě vzrušoval každý dotyk přítele a asi pred 3 měsíci nic. Nic me nebavi....

Ucpaný noc, zalehlé uši, tlak v obličeji

Dobrý den již tři neděle mne trápí následující problém. Pocit ucpaného nosu,...

Bolest u levého prsu u muže

Dobrý den cca v místech nad levou bradavkou mám asi měsíc tupou až pálivou bolest...

Cysta na slinivce

Dobrý den, chci se poradit s nálezem na sonu: Pankreas v oblasti hlavy šíře...

Oslabený dolní jícnový svěrač

Dobrý den, při gastroskopii mi lékař zjistil oslabený dolní jicnový svěrač....

Vyrážka,která vypadá jako škrábance

Dobrý den, dcera proděla 3x krátce po sobě angínu. ASLO má 660. V pondělí dobrala...

Sperma a vzduch

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli když chlap se udělá a sperma přijde...

Vyrážka na hřbetu pravé a levé ruky

Dobrý den, asi už rok se mi dělá vyrážka na obou rukách, jsou to malé pupínky,...

Cysty vaječníků a endometrioza

Dobrý Den mám za sebou spontánní potrat v 5.tt, jelikož se mi nepodařilo od...

Reklama
Takovou péči si zasloužíte!
* registrací neměníte svého lékaře.