Inzerce
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte prosím e-mail, který jste používal(a) pro přihlášení na stránku

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Inzerce

Pravděpodobnost problému se štítnou žlázou

Martina . 19.1.2015 redakce uLékaře

Dobrý den, už delší dobu mě lidé, co mě déle znají, posílají nechat si vyšetřit štítnou žlázu. Já se toho ale ohromně bojím, protože pokud tam nic nebude, budu jen za dalšího vymlouvajícího se tlouštíka. Nadváhou trpím celý život, nedaří se mi to dostat pod kontrolu a už opravdu nevím, co dělám špatně. Posílá mě kamarádka-sestřička-poté, co se mnou několik týdnů trávila a viděla mou stravu, posílá mě psycholog, přestože jsem se z problémů prakticky silou vůle vytáhla, když se pokouším sehnat radu, jak zhubnout, vždycky se to nakonec stočí tudy. Většina běžně uváděných symptomů je mi známá, ale ne v žádném obrovském měřítku, které by mělo na život větší dopad (až na váhu, směšně dlouhý cyklus a celkovou zpomalenost/spavost, i když nejspíš jsem jen líná) a je to celé ohromně nespecifické. Je to asi hloupé, ale skutečně se bojím být za blbce. Chodím darovat krev, nepoznali by tam, že je něco špatně? Jinak máma i babička obě problémy měly, ale to bylo tuším po porodu.

Odpovídá:

Lékař uLékaře.cz

Dobrý den, při darování krve se hormonální odběry běžně nedělají, tudíž by přítomnou poruchu nejspíš nepoznali. Nicméně, pokud byste si chtěla nechat vyšetřit jenom štítnou žlázu, může to udělat i Váš praktický lékař při běžné preventivní kontrole. Pokud byste měla i další obtíže - tvorba tmavých, širokých strií na kůži, vysoký krevní tlak, spontánní modřiny a pod, mohl by se vyšetřit i metabolizmus kortizolu, to už byste ale potřebovala endokrinologa. Držím palce.

Související dotazy

Problémy se štítnou žlázou
Dobrý den, je mi teprve 17 let a v posledních dvou...
Problém se štítnou žlázou?
Dobry den. prosim o radu. Zaujimalo by ma ci by som...
Mám problémy se štítnou žlázou
Dobrý den, mám problémy se štítnou žlázou - levý lalok...
Měla bych se dále se štítnou žlázou léčit nebo to není potřeba?
Dobrý den, bylo mi zjištěny následující hodnoty...
Léčím se se štítnou žlázou
Dobrý večer, mám na Vás pár dotazů, už 17 let se léčím...
Je možné předcházet problémům se štítnou žlázou
Dobrý den, chtěla jsem se touto cestou zeptat, zda-li...

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem

Rychlá odpověď
již do 6 hodin

Zkušení lékaři odpovídají
na vaše dotazy

Cena již
od 39 Kč

Přejít do poradny

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Pravdepodobnost otehotneni po vysazeni antikoncepce

Dobry den, rozhodla jsem se vysadit HA. HA jsem brala 4 roky. Chtela jsem se...

Pravdepodobnost otehotneni po vysazeni antikoncepce

Dobry den, rozhodla jsem se vysadit HA. HA jsem brala 4 roky. Chtela jsem se...

Pravděpodobnost otěhotnění po zapomenutí pilulky

Dobrý den, chci se zeptat, jak velká pravděpodobnost je otěhotnění, v mém...

Pravděpodobnost otěhotnění před MS

Dobrý den,snažím se otěhotnět,užívám Clostilbegyt a Pregnyl. 14 den cyklu byl...

Pravděpodobnost otěhotnění při braní antikoncepce


Pravděpodobnost otěhotnění při menstruaci


Pravděpodobnost otěhotnění při vynechání 1 pil. HA


Pravděpodobnost otěhotnění s HA


Pravděpodobnost otěhotnění?

Dobry den,pred tyden cca jsem uplne poprve spala s mim pritelem. Pritel mel...

Pravděpodobnost početí ?!?


Pravděpodobnost přenosu HIV


Pravděpodobnost přenosu viru HIV


Pravděpodobnost rakoviny


Pravděpodobnost rozvoje 2. fáze encencefalitidy a zánětu mozkových blan


Pravděpodobnost snížení ochrany


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství


Pravděpodobnost těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na jednu věc. V sobotu 17.9.2016 jsem dostala...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Eliquis a alkohol


Na co je Prednison


Mravenčení


Mám problémy se spaním

Dobrý den, mám problémy se spaním . . .nemohu usnout, v noci se neustále budím...

Info k diagnóze

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na pár informací, co znamená dg N300 - akutní...

Fibrom či genitální bradavice?


Problémy s neustálou únavou

Zdravím. Chtěla bych se zeptat jak mám řešit své problémy s neustálou únavou...?...

Lokální kortikoidy a alkohol


MUDr. Jiří Horký

Privátní praktický lékař

Varix na stydkém pysku?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, dnes ráno jsem na levém malém stydkém pysku...

Mykózu penisu

Dobrý den, co dělat, když Canesten krém po dvou týdnech nezabírá? Může na to...

Bolest v krku


Bolesti břicha u levého boku


Bolest hlavy po fyzické námaze

Dobrý den pane doktore, každé ráno chodím běhat(tak na půl hodiny), a když...

Špunty do uší

Dobrý den, bydlím na koleji a nedá se tu kvůli hluku spát, probudí mě sebemenší...

Artroskopie a následná plastika

dobrý den . Letos v dubnu mi doktoři vydali přední krizový vaz v koleni.Bylo...

Krvácení a bolest v prsou mimo cyklus

Dobrý den, ráda bych se zeptala jaké mohou být příčiny krvácení a bolesti v...

MUDr. Dana Malimánková

Praktické lékařství pro dospělé

Inzerce
Poslat e-mailem
Inzerce
×