Zavřít
uLékaře
Stáhněte si mobilní aplikaci uLékaře.cz
Lékařská poradna a objednání
Nainstalovat
Reklama
Přihlásit se Přihlásit se přes Facebook

Zapomenuté heslo

Nemáte účet? Registrujte se

Vytvořit nový účet uLékaře.cz

Připojte se do komunity uLékaře.cz a získejte přístup k historii všech svých dotazů a odpovědí.
Již máte účet? Přihlaste se zde

Máte Facebook? Ušetřete si čas a jednoduše se přihlaste skrz něj.

Přihlásit se přes Facebook
Zapomenuté heslo

Zadejte e-mailovou adresu se kterou jste vytvářel(a) účet, budou Vám na ni zaslány informace k nastavení nového hesla.

Chcete se přihlásit? Přihlaste se zde
Nemáte účet? Registrujte se

Reklama

Riziko těhotenství

Gynekologie Stanislava 9.12.2015

Dobrý den,
Už 6let beru HA Stodette ale poslední dva měsíce užívám tablety pokaždé v jinou dobu. Někdy ráno kolem sedmé, jindy večer kolem šesté. Chci se zeptat jaké je riziko otěhotnění, když tabletu užiju vždy s rozdílem do 12hodin od minulého dne ale přitom každý den v jiný čas?
Od poslední menstruace (slabší než obvykle) mě stále pobolívá v podbřišku jako když přichází MS a pořád jsem unavená - prospím okolo 12hodin, což u mě rozhodně není normální. Trvá to už přes dva týdny. Dnes jsem byla na gynekologii s tím, že mě pobolívá v podbřišku už delší dobu ale podle ultrazvuku je prý vše v pořádku. Je možné, že by to ještě ani doktorka nemohla zjistit?
A kdybych těhotná byla, neublížilo by miminku, že stále užívám HA?

A zároveň bych se chtěla zeptat na změnu HA - bylo mi doporučeno změnit tablety ze Stodette na Regulon. Jsou stejně spolehlivé? Koukala jsem, že mají jiné množství účinných látek.

Děkuji za váš čas a odpověď.

Odpovídá lékař:

MUDr. Jan Sládeček


Nevím proč budete měnit antikoncepci spolehlivé jsou oba přípravky pokud není interval delší než 12 hodin ke graviditě by dojít nemělo ale je rozhodne lepší je brát ve stejnou dobu aby nedocházelo k poklesu hormonálních hladin,počínající graviditu nemusí ještě sonograf ukázat.
Příjemný den

Související dotazy

Marihuana (thc) a rizika při jeho konzumaci
Dobrý den, chci se zeptat , jak zhoršuje reálně dýchací...
Listerioza v těhotenství
Dobrý den, hodně se řeší listerioza v těhotenství,...
Listerioza v těhotenství
Dobrý den, jsem ve 20.týdnu těhotenství. Předem se...
Genitální opar v těhotenství
Dobrý den, jsem v 17. týdnu těhotenství a na genitálu...
Těhotenství?
Dobrý den, stalo se mi, že jsem vynechala tři pilulky...
Těhotenství - rizika
Dobrý den,tento rok mi bude 31 let a s přítelem jsme...

Doporučujeme

Více dotazů z poradny

Riziko spinocelularního karcinomu hltanu nebo jícnu


Riziko spojené s velmi drobnou pericentrickou inverzí šestého chromozomu

Dobrý den, jsem těhotná (23tt) a na základě výsledků tzv. triple testu, kdy...

Riziko svalové dystrofie


Riziko TBC bez očkování


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko tehotenstvi

Dobry den, Vcera vecer jsme s pritelkyni meli nechraneny pohlavni styk. K...

Riziko těhotenství


Riziko těhotenství


Riziko těhotenství ?


Riziko toxoplasmozy

Dobrý den, mám dotaz ohledně toxoplazmózy. Jsem ve 33 týdnu těhotenství. Možná...

Riziko trombosy při HA

Dobrý den, prosím moc o radu. Mám trombofilni mutací protrombin, o 2 MTHFR,...

Riziko trombosy při HA

Dobrý den, je mi 21, jsem obézní, minulý rok u mě propukla androgenní alopecie...

Riziko trombózy

Dobrý den, mám Leidena a nějaké další trombofilie k tomu , prodělala jsem trombozu...

Riziko trombozy

Dobrý den, před měsícem jsem vysadila antikoncepci Belaru, chtěla bych vědět...

Riziko trombozy

Dobrý den, mám problém při užívání antikoncepce. Gynekolog mi předepsal HAK...

Riziko trombozy

Dobrý den,jak snížit riziko trombózy při úraze. Podezření na utržený meniskus.Dostala...

Riziko trombozy

Zhodnoení rizika není vůbec snadnéDobrý den, mám dotaz ohledně rizika vzniku...

Riziko trombózy

Dobrý den, když jsem už trombózu dříve prodělala ve 13-ti letech, jak vysoké...

Naposledy přečtené dotazy z poradny

Bolest břicha

Dobrý den,můj problém je v oblasti břicha.V levé části ,od žeber směrem dolů,až...

Bolest třísla


Mravenčení palce po narkóze

Dobry den, pred tydnem jsem podstoupila zakrok pod narkozou. Jednalo se o laparoskopii...

Pupínky na zadku


Kompresivní punčochy

Jsem 14 dnů po operaci varexů(klasika+laiser), byly mi předepsané punčochy komprese...

Noční záchvaty křečí v břiše

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak máme dále postupovat. Mému synovi je 3,5...

Ockovani a nasledna nespavost

Dobry den, myslite, ze by mohlo mit ockovani hexacinou souvislost s nespavosti...

Necitlivost stehna

Dobrý den, občas se mi stává, že když si večer lehnu, necítím vnější část levého...

Brnění ruky po operaci

Dobrý den, 15.2. jsem podstoupila laparoskopickou operaci v narkoze - odstranění...

Hemeroidy a anální styk


Svědivé pupínky na zadku

Dobrý den, pane doktore. Objevily se mi na zadku svědivé pupínky, tak Vás chci...

Zvýšené jaterní testy u dítěte

Dobrý den,chtěl bych se poradit ohledně dcery 19 měsíců,když se narodila měla...

Bolesti na hrudníku - hrb na žebru

Dobry den ..jiz tak tri mesice me boli na leve strane hrudniku bylo to spise...

Úporné svědění celého těla

Dobrý den, od ledna se potýkám s úporným svěděním celého těla. Nejprve to byly...

Zimnice, pocity na zvracení, bolest hlavy


Zvracení a průjem ? Problém se žlučníkem?

Dobrý den mam žluč.kameny jdu v lednu na operaci.mam ted problem 2 dny hrozny...

Diabeticka neuropatie a MDM metoda

Dobrý den, v novinách jsem si nedávno přečetl o nové metodě MDM pro diabetiky.Tuto...

Brnění nohou

Dobrý den, moje máma (78) cítí brnění v nohou a někdy se jí špatně chodí....

Bolest zdravého zubu

Dobrý den, stále mě bolí 5 v levo na hoře a to i přesto, že mi můj zubař tvrdí,...

Pupínek na stydkém pysku


Reklama